ליגת העל חוזרת. לאחר השגת המתווה, משרד הבריאות אישר את חידוש העונה גם ללא צורך בחתימת ראש הממשלה. ליגת העל תשוב לפעילות ב-30 במאי (יום שבת) ואילו הליגה הלאומית מתוכננת לחזור ב-1 ביוני (יום שני). הדבר צפוי להיות מאושר בישיבת דירקטוריון המנהלת מחר. יש לציין כי אם רמת התחלואה תעלה בציבור בשבועות הקרובים עד פתיחת העונה, נושא חידוש הליגה יישקל מחדש.
על פי הסיכום, השחקנים יעברו שתי בדיקות לפני כל אימון (חום ורמת חמצן) ויידרשו לבידוד ביתי בין האימונים, כשבמקרה ששחקן כלשהו יחלה בקורונה - כל הקבוצה שלו תיכנס לבידוד.
איך יעבדו הנחיות הריחוק בפועל? השחקנים יתבקשו להגיע לאימונים ברכבים הפרטיים, כאשר הגעה למשחקים תהיה באוטובוס עם 25 שחקנים במקסימום. ייתכנו שני מלונות כאשר יהיו נסיעות ארוכות למשחקים (באר שבע וקרית שמונה). בניגוד לשחקנים, השופטים לא יצטרכו להיות בבידוד ביתי ויוכלו להמשיך לעבוד במקצוע הנוסף שלהם.
המשחקים כמובן יהיו ללא קהל, עד הודעה חדשה.
ארז כלפון, יו"ר מנהלת הליגות: "אני מודה לכל מי שסייע עזר והצליח להביא את הבשורה הכל כך חשובה לציבור אוהדי הכדורגל. מחר אביא את המתווה לאישור דירקטוריון מנהלת הליגות. ענף הכדורגל שכל כך אהוב על כולנו מהווה מקום מפלט למאות אלפי האוהדים שכעת יוכלו לשוב ולצפות בקבוצותיהן האהובות מול מסך הטלוויזיה. כפי שאמרתי לאורך כל הדרך, את ההכרעות הספורטיביות חייבות להתקבל על המגרש, תוך שמירה על בריאות השחקנים והצוותים המקצועיים. אני מחכה בקוצר רוח למשחקי ליגת הבורסה לניירות ערך שיתחדשו ב-30 במאי ולמשחקי הליגה הלאומית שיתחדשו ב-1 ביוני".
אורן חסון, יו"ר ההתאחדות: "אני מברך על ההחלטה הנכונה והמתבקשת להחזיר את שתי הליגות המקצועניות לפעילות. אמרנו לאורך כל הדרך, כי יש לעשות הכל לטובת הכרעה ספורטיבית על כר הדשא וחשוב שכך אכן יהיה. אני מבקש להודות לראש הממשלה, שרת התרבות והספורט, ראשי משרד הבריאות וכל מי שתרם להחזרת המשחק, מתוך אחריות גדולה ומחויבות לערכי הספורט. היום הזה הביא עמו בשורה חיובית, אבל לפנינו דרך ארוכה לשיקום הענף. המדינה תהיה חייבת להתגייס לטובת מאות מועדונים ואלפי כדורגלנים, בוגרים וצעירים, שמשבר הקורונה מאיים על עתידם הספורטיבי והחברתי. ברור לי כי כולנו חלמנו על חזרה אל מול יציעים מלאים, אבל בעת הזאת הדבר אינו אפשרי. נקווה כי בעתיד הקרוב הדבר יתאפשר. איחולים לשחקנים, לשופטים, לבעלים ולכל מי שהמשחק כל כך יקר להם. נצפה בכם מהמרקע ונייחל לבריאות שלמה".
שרת הספורט מירי רגב בירכה: "בשורה גדולה לאוהדי הספורט ולחובבי הכדורגל ליגת העל חוזרת לפעילות לאחר שראש הממשלה נענה לבקשתי ואישר את המתווה שגובש לחידוש הליגה. על פי המתווה שסוכם בין משרד התרבות והספורט, מנהלת הליגה בכדורגל ומשרד הבריאות, הקבוצות ישובו לאימונים ב-10 במאי והליגה תחודש ב-30 במאי".
ממכבי תל אביב נמסר: "המועדון רוצה להודות למנהלת הליגות המקצועניות וליושב הראש, ארז כלפון, כמו גם לרשויות החוק השונות על המאמץ והעבודה הרבה שהושקעו והובילו לחזרתו של הכדורגל הישראלי. אנו עומדים בפני דרך ארוכה ומורכבת השזורה באתגרים רבים ואנו מצפים להמשך שיתוף פעולה עם כל הגורמים הרלוונטיים על מנת למצוא פתרון הלוקח בחשבון את כל האתגרים העומדים בפני כולנו. אנו מחכים ליום בו כל אוהדי הכדורגל ישובו בבטחה לאצטדיונים לצפות בקבוצה שהם אוהדים, ושנוכל שוב לחוות משחק המתנהל בתנאים בהם נועדו לשחק כדורגל. בינתיים, אנו עושים את הצעד הראשון בדרך למטרה זו".
התייחסות מכבי חיפה להחלטה:" אנו שמחים ומברכים על ההחלטה החשובה, לשוב ולשחק כדורגל. מודים למנהלת הליגות ולהתאחדות על עבודה נהדרת. מצפים בכיליון עיניים גם לשובם של האוהדים למגרשים".
אסי רחמים, מנכ"ל הפועל באר שבע: "אני מברך על ההחלטה לחזור לשחק בסוף חודש מאי. החזרת ענף הכדורגל היא צעד חשוב בדרך להשבת החיים למסלולם. אנו מצפים ומקווים לראות בעתיד הקרוב את אוהדינו במגרשים".
מהפועל תל אביב נמסר: "אנו מברכים על הסיכום בין מנהלת הליגות, ההתאחדות לכדורגל ומשרדי הממשלה, על חזרת הכדורגל הישראלי לפעילות החל מסוף החודש. תודה לכל הגורמים שהיו מעורבים בתהליך הארוך שבסופו התקבלה ההחלטה המרגשת. כמועדון הדוגל בהגינות בספורט, אנו מאמינים שההכרעה הספורטיבית צריכה להיות אך ורק על כר הדשא. זה אמנם לא יהיה אותו דבר בלי הקהל, אך ללא ספק מדובר בצעד ראשון ומשב רוח של אופטימיות בדרך לחזרה לשגרה".
ממכבי נתניה נמסר: "מועדון מכבי נתניה שמח על ההחלטה להחזיר את הכדורגל. מקווים שנוכל לשמח את קהל האוהדים המסור שלנו גם מרחוק ומחכים לרגע שתחזרו למלא את היציעים בצהוב. אנו מודים למקבלי ההחלטות על העבודה הטובה והשקטה שנעשתה על מנת להחזיר לפעילות את הליגה שכולנו כל כך אוהבים".
יתרון (3) 199
20:00

ז'לגיריס קובנה
(1.5+)

פנאתינאיקוס
ז'לגיריס עוברת חודש רע, למרות הניצחון הענק על פרטיזן. היא הפסידה למכבי ואנאדולו וניצחה בקושי את פאריס. פאו אחרי ניצחון ענק על הפועל תל אביב ובמומנטום מרשים. היוונים ימשיכו את המומנטום
יתרון (3) 217
20:15

אל איתיחאד

נאסף קארשי
(1+)
מפגש במסגרת שלב הבתים של ליגת האלופות האסיאתית; אל איתיחאד הסעודית אמנם לא בשיא יציבותה העונה, אך היא מחזיקה בסגל איכותי בהרבה מהיריבה האוזבקית, שמתקשה מאוד במשחקי החוץ שלה לאחרונה.
יתרון (3) 224
20:30

באיירן מינכן
(6.5+)

הפועל תל אביב
מפגש קצוות. באיירן בעונה הכי חלשה שלה במפעל מזה שנים, בעוד הפועל תל אביב עדיין מובילה את הטבלה ובאה אחרי הפסד ביוון לפנאתינאיקוס. עבור האדומים זו הזדמנות נהדרת להתאושש מההפסד. הפועל תל אביב תנצח ומעל הליין
יתרון (3) 268
21:45

פאריס באסקטבול
(1.5+)

הכוכב האדום בלגרד
פאריס הייתה שווה ניצחון בכמה וכמה מהמשחקים האחרונים שלה שהסתיימו בהפסד. הכוכב האדום אמנם בצמרת אבל עוברת קצת ירידה ביכולת שלה לאחרונה. פאריס שווה ניצחון בבית שישים סוף לרצף ההפסדים שלה
רגיל (3) 279
22:00

תוניסיה

אוגנדה
משחק פתיחה בשלב הבתים של אליפות אפריקה. תוניסיה נחשבת לנבחרת מנוסה וחזקה משמעותית, עם רקורד היסטורי מושלם מול אוגנדה שחוזרת לטורניר לראשונה מאז 2019.
במקביל נפגשו שוב נציגי המנהלת עם אנשי משרד האוצר, והבינו שאין שינוי בעמדת המשרד לפיה אין כוונה לפצות את בעלי הקבוצות לקראת העונה הבאה. משה חוגג, הבעלים של בית"ר ירושלים, אמר לאחר הפגישה: "אם לא יהיה סיוע ופיצוי, לא יהיה כאן כדורגל בשנה הבאה. אם לא יהיה קהל יהיה חייב להגיע פיצוי אחרת קבוצות לא יוכלו להתקיים".
בתרחיש שהציגה המנהלת למקרה שהעונה תושלם, הפיצוי שביקשה מהמדינה עומד על 100 מיליון שקל.


