בלם מכבי תל אביב, שחר פיבן, חתם היום (חמישי) על חוזה חדש, עד קיץ 2024. הבלם בן ה-24 גדל במחלקת הנוער של מכבי תל אביב, הושאל לבית"ר תל אביב רמלה ומ.ס. אשדוד וחזר בקיץ שעבר. בשנה שעברה הפך לבורג חשוב בקבוצה שזכתה באליפות.
פיבן אמר לאתר הרשמי של מכבי תל אביב: "אני שמח מאוד לחתום על הארכת החוזה במכבי תל אביב, המועדון בו גדלתי והתחנכתי. אני מודה לבן מנספורד על האמון שהביע בי ועל העובדה שהיווה פקטור משמעותי בהתקדמות שלי במועדון. אני מחכה להצדיק על המגרש את האמון שניתן בי ולהמשיך להצעיד את המועדון קדימה לתארים בעתיד. זה חלום של כל שחקן שגדל במכבי תל אביב להישאר בקבוצה כמה שיותר זמן. אני שמח שנתנו בי אמון ורצו אותי לתקופה כל כך ארוכה".
המאמן, ולדימיר איביץ', הוסיף: "אלו חדשות טובות ששחר האריך חוזה במועדון. הוא הרוויח זאת בזכות העבודה הקשה וההשקעה הרבה. הוא אחד השחקנים הצעירים שיהיו העתיד של מועדון הכדורגל מכבי תל אביב. הכל מעכשיו בידיים שלו ואני משוכנע שהוא ייקח את ההזדמנות שניתנה לו בדרך לקריירה מוצלחת בעתיד. זה לא תפקידי להחליט, אבל אני חושב שיש לו מקום בנבחרת ישראל".
מכבי תל אביב ערכה היום (חמישי) את מסיבת העיתונאים השבועית שלה, והפעם לקראת המשחק מול הפועל אום אל פאחם בסיבוב ח' בגביע המדינה (שבת, 19:50, ספורט 5). האלופה תפתח את המסע לעבר התואר השני בחשיבותו במשחק מסקרן מול הקבוצה של ניר ברקוביץ' מצמרת הליגה הלאומית, אליו תגיע אחרי שרצף אי הספיגות שלה מתחילת העונה נעצר דווקא ב-1:1 מול סקציה נס ציונה.
"זה משחק אחד ולכן נהיה חייבים להיות מרוכזים בכל שנייה", אמר המאמן איביץ', "אנחנו צריכים להתרכז ביכולת שלנו ולא בסגנון שבו היריבה תשחק. יש לנו דברים שצריך לשפר. יונתן כהן? זה עניין פנימי של המועדון. מה שחשוב זה שהוא יודע למה הוא לא שיחק. יש לי 22-23 שחקנים ומבחינתי אין הבדל בין אף אחד. המאמן רוצה את הטוב ביותר בשביל הקבוצה".
המאמן נשאל האם מכבי תל אביב איבדה ביטחון בגלל הספיגה ביום שבת והשיב במעט כעס: "מה פתאום. בגלל שספגנו שער אחד? לא. תראו לי עוד קבוצה אחת בעולם שלא ספגה כל כך הרבה זמן. תראו כמה שערים הקבוצות הכי טובות בעולם ספגו העונה. ממש לא איבדנו ביטחון. אתם שוכחים כמה שיאים שברנו, אנחנו גאים במה שהשגנו".
פיבן הוסיף: "אני שמח ששברנו את השיא, אבל אי אפשר לסיים עונה שלמה בלי לספוג. זה הראה לנו שאם לא נעבוד כקבוצה, אנחנו יכולים לספוג מכל יריבה. עכשיו אפשר לשים את השיא הזה בצד ולעבוד על דברים שצריך לשפר, כי יש הרבה כאלה".
רגיל (3) 270
21:45

באלה טאון

קונאס קוואי
באלה טאון חלשה בביתה. ניצחון ביתי אחד בחמישה משחקים. קונאס אחרי ניצחון על לאנלי מועמדת לנצח.
מנצחת כולל הארכות (3) 318
23:08

דטרויט טייגרס

סיאטל מרינרס
במצב של 1:1 בסדרה ואחרי שני משחקי חוץ, דטרויט תארח את סיאטל הלא יציבה. היא תנסה והיא יכולה בביתה להשיג ניצחון ביתי חשוב.
יתרון (4) 183
19:45

גוג סוונדבורג
(4.5+)

מגדבורג
מגדבורג פתחה מצוין את ליגת האלופות והיא עם שלושה ניצחונות, אבל לשחק בדנמרק יהיה לה קשה מאוד. גם אם תנצח, ספק אם זה יהיה בהפרש גדול.
יתרון (4) 261
21:05

הפועל תל אביב

מכבי תל אביב
(8+)
הפועל תל אביב פייבוריטית ברורה במשחק הזה ובצדק, עם עליונות ויתרון בכל עמדה על מכבי תל אביב שפתחה רע את העונה החדשה. אבל הצהובים יבואו לשחק קודם כל על כבודם, וזה יספיק להם כדי לפחות לעמוד בליין