על רקע העליהום שהיה אתמול (ראשון) על איגוד השופטים והחלטות שופטי המסך ביחד עם השופטים הראשיים בשבת האחרונה, הפתיע היום מנכ"ל איגוד השופטים כשטען: "ה-VAR הוא סיפור הצלחה עד עכשיו, בטח ביחס לטעויות שהיו בעונה שעברה".
טפר חידד ואמר: "עשינו בדיקה ומצאנו שבעונה שעברה עד המחזור התשיעי היו עשר טעויות קריטיות בהן קופחו קבוצות בצורה משמעותית וברורה. העונה עד המחזור התשיעי היו רק שתי טעויות קריטיות - לרעת קרית שמונה ורעננה. ירדנו מעשר טעויות קריטיות לשתיים בתשעה מחזורים, וזה דבר משמעותי. אני לא מדבר על מקרים גבוליים או כאלה שהיו עליהם מחלוקות, אלא על מקרים ברורים, כמו הפנדל שלא עשה איתן טיבי בשבת שבוטל בזכות מערכת ה-VAR".
טפר התייחס גם לטענות על כך שמערכת הוידאו מעכבת את שטף המשחק ופגעה בחוויית האוהדים: "ראשית בדקנו ומצאנו שבאופן ממוצע משחק התארך בדקה ו-40 שניות בגלל ה-VAR. אני מדבר כמובן על ממוצע. אז נכון שיש הפסקות אבל לעומת זאת בזכות ה-VAR אתם כבר לא רואים ויכוחים אינסופיים ומכוערים בין שחקנים לשופטים כי כולם יודעים שיש וידאו ויש שופט מסך שבוחן את הדברים בניידת. אתם גם רואים פחות התחזויות של שחקנים כי הם יודעים שיש מי שיראה אחרי זה שהם התחזו.
"לעניין חוויית האוהד שלא יכול לשמוח אחרי שער - אני שואל, מה עדיף? הצדק או הטעות? האם עדיף שקבוצה תקופח בגלל שער שהובקע מנבדל? האם עדיף שקבוצה תקופח בגלל שער שהובקע עם היד? אנחנו חושבים שעדיף שאם שער הובקע בצורה לא חוקית, הוא יבוטל. יש מספיק שערים שאין לגביהם שום מחלוקת והאוהדים חוגגים אותם מיד".
יחד עם זה מודה טפר כי יש עוד הרבה עבודה להטמעת מערכת הווידאו וכי בהמשך הוא מאמין שה-VAR יהיה קונצנזוס בזכות תפעול וניהול נכון שלו. "אנחנו נרצה ששופטי מסך יקראו לשופטים במשחקים רק כשהם רואים מקרה ברור לגמרי בו צריך לשנות החלטה. ביחס לזמן הזמן בו אנחנו נמצאים וכשהמערכת אצלנו עובדת רק כמה חודשים, אני מרוצה".
ביום חמישי הקרוב יציגו באיגוד השופטים את כל הנתונים לקבוצות במפגש שיהיה בין השופטים לבין נציגי הקבוצות. במפגש גם יתבקשו הקבוצות לגלות יותר סבלנות ואורך רוח לשיפוט.
רגיל (7) 212
19:15

הפועל פתח תקווה

הפועל ירושלים
האורחת ללא נקודות אחרי שישה מחזורים ונועלת את הטבלה. ובכל זאת, הירושלמים יודעים שעוד משחק בלי נקודות רק ימשיך לסבך אותם בתחתית. הפועל פתח תקווה אמנם פייבוריטית, אבל האורחת יכולה לנצח כאן
יתרון (7) 236
19:30

הפועל קרית שמונה
(1+)

הפועל באר שבע
קרית שמונה פתחה את העונה הזו עם הרבה ציפיות אבל לא תרגמה אותם לנקודות ונראית פחות טוב מהציפיות לגביה. באר שבע בפתיחת עונה היסטורית ובלתי ניתנת לעצירה. האורחת תנצח כאן ביותר מגול
יתרון (7) 264
19:50

הפועל חולון
(6+)

הפועל ירושלים
שתי קבוצות שמגיעות אחרי הפסדי חוץ בספרד. חולון לא מספיק יציבה בתחילת העונה, אך היא מראה עוצמות, היא מתחברת לאט לאט והיא תפגוש קבוצה שנראית קצת כבויה. חולון הוא אולם חם והליין נראה גבוה. שווה ללכת עם המקומיים
רגיל (7) 345
01:00

נאשוויל

אינטר מיאמי
נאשוויל חסרה שחקנים פצועים רבים, ואינטר מיאמי ללא אובאנדו ורייס. מסי שבכושר מעולה כבש פעמיים בניצחון הקודם של מיאמי. למיאמי יהיה קשה ואנו הולכים על תיקו.