חלוץ הפועל באר שבע, נייג'ל האסלביינק, כבש הלילה (בין שני לשלישי) שער יקר שסייע לסורינאם לנצח את ניקרגואה 1:2 ולהבטיח השתתפות ראשונה בגולד קאפ מאז 1985. האסלביינק השתלט על כדור ארוך, עבר שחקן בתוך הרחבה, חתך משמאל לימין ובעט לפינה הרחוקה. השער שלו קבע 0:2 וסורינאם ניצחה 1:2.
בזכות הניצחון שלה, סורינאם סיימה במקום הראשון בבית ד' בליגת האומות של קונקקאף. אגב, מלך השערים של ליגת האומות באזור הצפון-מרכז אמריקאי והקריביים עם 10 כיבושים, הוא גלאופילו האסלביינק פלייטר, בן משפחתו של נייג'ל האסלביינק ומי ששיחק בקבוצת הנוער של עירוני קרית שמונה ב-2018.
האסלביינק נולד וגדל בהולנד, אבל הוזמן לנבחרת סורינאם בזכות שורשיה של משפחתו. ביום שבת הוא ערך הופעת בכורה והלילה כאמור כבר הותיר חותם משמעותי. החלוץ שיחגוג בעוד יומיים את יום הולדתו ה-29, ממשיך בכושר ההבקעה הטוב שלו ואחרי שסיים את המשימה הלאומית, הוא יחזור לבירת הנגב. העונה הוא כבר הספיק לכבוש 6 שערים בליגת העל ואחד נוסף נגד נורשפינג במוקדמות הליגה האירופית.
חלוץ נוסף מליגת העל שכבש הלילה בליגת האומות של קונקקאף הוא אמרי וולשמן מהפועל חיפה. שחקנה של נבחרת גויאנה הבקיע בדקה ה-45 במשחק החוץ נגד ג'מייקה, אבל הרגאי בויז השוו בדקה ה-50 והמשחק הסתיים ב-1:1. וולשמן למעשה כבש את השער הראשון שג'מייקה סופגת בקמפיין, אבל גויאנה הסתפקה במקום השני ולא עלתה לגולד קאפ.
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית תאומנם מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את הטבלה בליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי ולדעתי אנחנו נראה כאן התמודדות שקולה עם סיכוי טוב לתיקו ב90 דקות


