איטליה, ספרד, צרפת, סין. אם חשבתם שרק בישראל עוסקים בתקרית הגזענית החמורה שנרשמה במהלך המשחק בין בית"ר ירושלים למכבי חיפה ביום ראשון, כדאי שתחשבו שנית. כזכור, במהלך המשחק, מגנה הצרפתי של בית"ר ירושלים, אנטואן קונטה, טען כי אוהדי מכבי חיפה נוהמים לו, קוראים לו קוף ומפנים לעברו קריאות גזעניות. הוא רצה לרדת מכר הדשא, אך בסופו של דבר סיים את המשחק.
"הלכתי להוציא את כדור החוץ במחצית הראשונה ואז שמעתי את הקריאות הגזעניות ונהמות בחיקוי של קופים", אמר קונטה על התקרית. "זה עבר את הגבול כי זה כבר קרה בעונה שעברה, אבל אני לא רוצה לקבוע סטיגמה על מדינת ישראל כי אני באמת אוהב את המדינה ואני יודע שזה רק קומץ אנשים, זה לא כולם. אני גם משתדל תמיד להגן על ישראל כשאני מבקר בצרפת כי בצרפת יש להם הרבה סטיגמות על ישראל. בכל מקרה, הרגשתי לא טוב בכלל כי זאת לא הפעם הראשונה שזה קרה לי".
"שחקן בית"ר ירושלים איים לעזוב את הקבוצה אחרי שספג קריאות גזעניות מאוהדים של קבוצה יריבה, רק בגלל צבע העור שלו", נכתב באחד מאתרי הספורט המובילים בסין. "אפילו שרת הספורט של ישראל נאלצה להתערב בעקבות התקרית החמורה".
במדינתו של המגן, צרפת, התייחסו בהרחבה לתקרית. באחד האתרים נכתב: "האדם הטיפש הכה שנית, הפעם בישראל, כשבלם פריס סן ז'רמן לשעבר נפל קורבן להתעללות מילולית וגזענית מצד אוהדים של קבוצה יריבה".
גם בספרד התקשו להתעלם מהתקרית: "אנטואן קונטה, בעבר בפריס סן ז'רמן, כמעט וירד מכר הדשא לאחר שספג קריאות גזעניות במהלך משחק בליגה בישראל. הוא זכה לתמיכה גדולה מקבוצתו וממספר שרים בממשלה המקומית".
"הגזענות נגד שחקנים שחורים בעולם לא עוצרת", נכתב בתקשורת באיטליה. "לא רק טייסון משחטאר דונייצק ומריו באלוטלי מברשיה, גם שחקן שחור נוסף שמשחק בישראל ספג קריאות גזעניות במהלך משחק".
יתרון (3) 199
20:00

ז'לגיריס קובנה
(1.5+)

פנאתינאיקוס
ז'לגיריס עוברת חודש רע, למרות הניצחון הענק על פרטיזן. היא הפסידה למכבי ואנאדולו וניצחה בקושי את פאריס. פאו אחרי ניצחון ענק על הפועל תל אביב ובמומנטום מרשים. היוונים ימשיכו את המומנטום
יתרון (3) 217
20:15

אל איתיחאד

נאסף קארשי
(2+)
מפגש במסגרת שלב הבתים של ליגת האלופות האסיאתית; אל איתיחאד הסעודית אמנם לא בשיא יציבותה העונה, אך היא מחזיקה בסגל איכותי בהרבה מהיריבה האוזבקית, שמתקשה מאוד במשחקי החוץ שלה לאחרונה.
יתרון (3) 224
20:30

באיירן מינכן
(6.5+)

הפועל תל אביב
מפגש קצוות. באיירן בעונה הכי חלשה שלה במפעל מזה שנים, בעוד הפועל תל אביב עדיין מובילה את הטבלה ובאה אחרי הפסד ביוון לפנאתינאיקוס. עבור האדומים זו הזדמנות נהדרת להתאושש מההפסד. הפועל תל אביב תנצח ומעל הליין
יתרון (3) 268
21:45

פאריס באסקטבול
(1.5+)

הכוכב האדום בלגרד
פאריס הייתה שווה ניצחון בכמה וכמה מהמשחקים האחרונים שלה שהסתיימו בהפסד. הכוכב האדום אמנם בצמרת אבל עוברת קצת ירידה ביכולת שלה לאחרונה. פאריס שווה ניצחון בבית שישים סוף לרצף ההפסדים שלה
רגיל (3) 279
22:00

תוניסיה

אוגנדה
משחק פתיחה בשלב הבתים של אליפות אפריקה. תוניסיה נחשבת לנבחרת מנוסה וחזקה משמעותית, עם רקורד היסטורי מושלם מול אוגנדה שחוזרת לטורניר לראשונה מאז 2019.


