עיקרי הדברים
- רגשות מעורבים במכבי חיפה אחרי הניצחון על נתניה: "היה צריך להכריע את המשחק מוקדם יותר"
- בקבוצה מרוצים מווילדסחוט ושרי: "שניהם מהירים ומנוסים"
- במקביל, מרקו בלבול מודה: "אני רוצה גם קשר וגם בלם זר"
- ירדן שועה לא הופיע לאימון אישי של הקבוצה וזומן לבירור
רגשות מעורבים במכבי חיפה בעקבות הניצחון 1:2 אמש (שבת) על מכבי נתניה בגביע הטוטו. מצד אחד שיחקה הקבוצה מצוין, הגיעה לשלל מצבים ושלטה ללא עוררין במגרש של מכבי נתניה שאמורה להיות קבוצת פלייאוף עליון בעונה הבאה. מצד שני, מכבי חיפה החמיצה הרבה, ספגה שער שוויון בדקה קריטית וכמעט גם הפסידה את המשחק עד שכבשה את שער הניצחון.
"יש הרבה דברים טובים לקחת מהמשחק הערב, אבל גם צריך ללמוד להכריע משחק בו אתה מגיע לכל כך הרבה מצבים", אמרו אמש במועדון.
אחד הדברים היותר טובים שהתגלו אמש זו העובדה שהולך להיות לקבוצה הרבה עומק בהתקפה בעונה הקרובה. ירדן שועה, מוחמד עוואד, ניקיטה רוקאביצה, דולב חזיזה וצמד ההולנדים שרי ווילדסחוט מלמדים כי לקבוצה הולכת להיות שמיכה מאוד ארוכה בעונה הקרובה. ההופעה של ההולנדים שרי ווילדסחוט שנכנסו כמחליפים היתה טובה מאוד. "שניהם שחקנים מהירים. שרי עם רגל שמאל חזקה ווילדסחוט עם רגל ימין. שניהם מאוד מנוסים", אמרו אמש במועדון. "עוד מוקדם לקבוע לאן מכבי חיפה הולכת ואם זה יקרה לנו סוף סוף העונה, אבל המשחק הזה נתן הרבה תקוות לעתיד טוב יותר".
העומק בחלק הקדמי לא יכול לכסות על כך שנטע לביא הוא הקשר האחורי היחיד שיש כרגע לקבוצה והמאמן מרקו בלבול מאוד רוצה קשר אחורי נוסף. מעבר לעמדה הזו מחפשים בקבוצה גם בלם זר. "אני רוצה גם קשר וגם בלם", אמר אמש בלבול בתום המשחק. "נראה בתקופה הקרובה מה יתחדש בגזרת הרכש".
במקביל, במכבי חיפה עסוקים גם בעניינים שמחוץ למגרש. הקבוצה הודיעה היום שירדן שועה לא הופיע לאימון אישי ביום רביעי האחרון, ויזומן לבירור משמעתי. החלוץ טען שהוא לא חש בטוב, אולם במכבי חיפה יבדקו את העניין.
(עדכון ראשון: 06:50)
אל תפספס
- גביע הטוטו: מכבי חיפה ניצחה 1:2 את מכבי נתניה משער ניצחון בדקה ה-94
- מרקו בלבול לא לחץ יד לדולב חזיזה, והסביר: "לא שמתי לב, מתנצל על כך"
- הפועל רעננה ניצחה את הפועל חיפה 0:1 וסיימה במקום ה-11 בגביע הטוטו
- הפועל חדרה ניצחה 8:9 את סקציה נס ציונה בפנדלים, אוסטין אג'ידה הכריע
- ככה הופכים טיול משפחתי בחו"ל לחויה מגבשת בלתי נשכחת
רגיל (4) 156
14:30

בורקינה פאסו

גינאה המשוונית
בורקינה פאסו מגיעה כפייבוריטית ברורה בזכות סגל מוכשר שכולל שחקנים מובילים באירופה והיסטוריה של הצלחות בטורניר. גינאה המשוונית היא נבחרת עיקשת שידועה ביכולתה להפתיע את הגדולות.
יתרון (4) 187
17:00

אלג'יריה

סודן
(1+)
אלג'יריה, אחת המועמדות לזכייה בטורניר כולו, מחפשת להתחיל ברגל ימין ולהשכיח את האכזבות מהטורנירים האחרונים. סודאן נחשבת לאנדרדוג מובהק במשחק הזה ותנסה בעיקר להתגונן ולצאת להתקפות מתפרצות.
יתרון (4) 258
18:30

מ.ס צפת
(16+)

עירוני אילת
ליין גבוה מאוד אך בצדק. צפת נראית רע מאוד העונה ושקועה בתחתית הטבלה. הפועל אילת עם סגל מצוין שיותר מראוי לעלות ליגה. לצפת יהיה קשה מאוד כאן, על אף הביתיות. אילת מעל הליין
יתרון (4) 268
18:35

בני הרצליה

הפועל חולון
(2+)
הרצף הנהדר של הרצליה נעצר אצל הפועל תל אביב אך היא נראית טוב מאוד כבר חודש. חולון עם 4 ניצחונות רצופים, אך היא פחות מרשימה והיריבות שלה לא היו חזקות במיוחד. הרצליה תנצח בביתה
יתרון (4) 293
19:30

חוף השנהב

מוזמביק
(1+)
אלופת אפריקה המכהנת פותחת את מסע ההגנה על התואר עם סגל עמוק ונוצץ. מוזמביק מגיעה במומנטום חיובי מהמוקדמות, אך היא תתקשה מאוד לעצור את הלחץ והעוצמה הפיזית של ה"פילים".
יתרון (4) 322
20:55

הפועל ירושלים

אליצור נתניה
(14+)
הפועל ירושלים מגיעה אחרי שני הפסדים לא נעימים להרצליה ובאר שבע בחוץ. נתניה לא מספיק טובה, פשוט כך. אין לירושלים את הפריבילגיה לזלזל במשחק הזה במצבה הנוכחי, והיא תביס את האורחת החלשה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.


