בווידאו: מסיבת העיתונאים של דגני ואביטן לכבוד פתיחת העונה
הסאגה בין הפועל תל אביב לאוראל דגני מסרבת להסתיים. היום (שלישי) נמסר מהאדומים: "בהחלטה משותפת של המאמן ניסו אביטן והנהלת המועדון, הובהר היום לאוראל דגני כי עקב סיבות אשר הובאו בפניו בשיחה אישית עם מנהל הקבוצה מורדי דדון, הוא לא ישמש יותר כקפטן הפועל ארקיע תל אביב. המאמן ימנה קפטן אחר במהלך הימים הקרובים".
מאחורי הקלעים קיימת מתיחות כבר מעל חודש, כאשר האופציה של דגני למצוא קבוצה שתשלם את סעיף השחרור שלו בכל רגע נתון מלחיצה את ראשי המועדון, שמצד אחד רוצים לדעת בוודאות שהבלם נשאר אך מנגד מסרבים לשדרג את חוזהו.
גם דגני לא שקט. הוא אומנם יודע שהפועל באר שבע תנסה לצרף אותו אם תעבור את נורשפינג ותעפיל לשלב הפלייאוף על העלייה לשלב הבתים בליגה האירופית, וגם בית"ר ירושלים נמצאת בתמונה כל עוד לא החתימה בלם זר, אך הוא מבחינתו היה מוכן לוותר על סעיף השחרור - בגובה 200 אלף דולר לחו"ל ו-400 אלף דולר לישראל - תמורת שדרוג של 15 אחוז לחוזה הנוכחי שלו.
אחרי שאתמול אדי גוטליב חתם רשמית באורנבורג הרוסית, ועל רקע המתיחות עם רז שלמה שמסרב לחתום על חוזה חדש וחוסר היכולת הכלכלית של ראשי המועדון לעמוד בשכרו של שיר צדק, ויתור על דגני יכול לרסק את הגנת הפועל תל אביב. לאחר דין ודברים בין דגני לשרון ניסנוב באימון אתמול אמרו שחקנים בקבוצה: "בלתי אפשרי שקפטן ירגיש ככה, זה משפיע על כל הקבוצה". התגובה של ההנהלה היתה: "קפטן לא צריך להתנהל ככה, כנראה שהוא לא יהיה הקפטן השנה".
ניסו אביטן, שרואה את דגני כעוגן שלו לעונה הקרובה, ניסה לשוחח עם שני הצדדים בניסיון למצוא פתרון אך ללא הצלחה עד עתה. כשהבלם יצא ממתחם האימונים אתמול הוא זרק לאנשים במועדון: "לא יודע מה רוצים ממני, ממציאים דברים", ואם כך מרגיש הקפטן של הפועל תל אביב ערב פתיחת עונה, זה לא מבשר טובות לאדומים.
אל תפספס
הפועל תל אביב השתתפה הערב במשחק ראווה באופקים לזכרו של יוסי שושן ז"ל, בנוכחות משפחתו ובכירי העיר. יוסי נהרג במהלך מתקפת טילים על ישובי הדרום. ה-20.8.2011, היה היום הקשה בו מצא את מותו הטראגי כאשר טיל גראד נחת סמוך למכוניתו. יוסי לא הצליח לתפוס מחסה בזמן - ונהרג במקום. יוסי הותיר אחריו אישה בחודש השמיני להריונה ושתי בנות. את בנו איתמר לא זכה להכיר.
הפועל תל אביב שיחקה מול קבוצה המורכבת מחבריו של יוסי ושחקני הקבוצה המקומית, וניצחה 0:8 משערים של מאור בוזגלו (צמד), פרנסיס קיירמה, מרווין פרסמן, רועי זיקרי, עלי כנאנה, עומר דמארי ומוטי ברשצקי.
יתרון (5) 150
21:30

אולימפיה מילאנו
(2+)

מונאקו
משחק ראשון למילאנו בביתה. מונאקו גילתה חוסר יציבות במשחקיה עד כה. לדעתנו יהיה משחק צמוד והיתרון בווינר למילאנו משחק לטובתה.
יתרון (5) 192
21:45

פאריס באסקטבול

וירטוס בולוניה
(4+)
פאריס נראתה מצוין נגד מכבי תל אביב, אך נראתה נורא נגד לה מאן ופנר, כך שהיא לא יציבה. וירטוס ניצחה את ריאל, והפסידה לוולנסיה, אך התאוששה בליגה מול נאפולי. וירטוס נראית כרגע איכותית יותר והליין איתה
יתרון (5) 243
21:45

בלארוס
(3+)

דנמרק
למרות היחסים, הפערים בין הנבחרות מאוד גדולים. בשילוב העובדה שבלארוס לא מארחת בביתה אלא במגרש ניטרלי, וכשההגנה הדנית לא ספגה במשחקים האחרונים שלה אפילו שער אחד, האורחת יכולה להביס כאן
רגיל (5) 300
21:45

קפריסין

בוסניה-הרצגובינה
נבחרת קפריסין לא בתקופה טובה ולא הצליחה לנצח בחמשת המשחקים הקודמים. עבור בוסניה אלו נקודות שאסור לה לפספס. היא איכותית קצת יותר, ותנצח כאן
סך הכל שערים טווחים (2-3) (6) 248
21:45

בלגיה

צפון מקדוניה
בלגיה כבשה המון במשחקים האחרונים שלה, ועושה רושם שההתקפה הבלגית חזרה לעצמה אחרי תקופה מאוד לא טובה של הנבחרת הזו. נגד צפון מקדוניה היא לא צפויה לאתגר גדול. ארבעה שערים לפחות גם כאן