הפועל חיפה הודיעה היום (שישי) על החתמתו של הקשר פרנסיסקוס סנטוס ג'וניור לעונה אחת עם אופציה לאחת נוספת. הקשר בן ה-27, שנחשב בעבר לילד פלא, עבר עד כה קריירה סוערת במיוחד שכוללת לא מעט משברים.
פרנסיסקו ג'וניור, כאמור, נחשב לילד פלא ובנפיקה שמה את היד על הכישרון הגינאי כשהיה בן 15 וצירפה אותו למחלקת הנוער המפוארת שלה. הקשר עורר סערה כשברח ללא אישור להיבחן במנצ'סטר סיטי במקום לעבור בהשאלה ללייריה. בתום מאבק משפטי, בנפיקה קיבלה פיצוי של 1.5 מיליון יורו ובפברואר 2012 שלחה את השחקן לאברטון ללא תמורה.
הקשר הגיע לאנגליה כהבטחה, אבל במהרה נפצע בקרסולו. בנוסף, הודה שסבל מאוד מקשיי התאקלמות במיוחד לאחר מות אמו: "הגעתי לאנגליה שבוע לאחר שאיבדתי את אמי. קרו הרבה דברים ואיבדתי את הראש. לא הייתה לי תמיכה ולאף אחד לא היה אכפת ממני. עשיתי מה שרציתי. לפני כן, לא יצאתי לבלות ולא שתיתי אלכוהול. באברטון באו אליי בטענות, אבל לא ניסו לעזור לי". באנגליה דיווחו באותה תקופה שהקשר מתמקד בעיקר בבילויים מאשר בהצלחה שלו באברטון.
והיו גם פציעות. השחקן עבר סדרה של פציעות לא פשוטות. הקרסול השבית אותו לארבעה חודשים לפני שלטענתו דייויד מויס כפה עליו לערוך את ההופעה היחידה שלו באברטון במסגרת גביע הליגה. בספטמבר 2013 הוא הושאל לוויטסה, אבל נפצע בברך ונעדר כחצי שנה מהמגרשים. הוא המשיך להשאלה בסטרומגודסט הנורבגית, נבחן בסלטיק ולא קיבל חוזה. אחרי שהחמיץ את רוב עונת 2014/15, הושאל לפורט וייל (אותה אוהד רובי וויליאמס) במדיה שיחק משחק בודד.
את עונת 2015/16 פתח בוויגאן מהליגה השלישית באנגליה, אך שוב נפצע במפשעה, הוחזר לאברטון ושוחרר ללא תמורה חזרה לסטרומגודסט הנורבגית. קבוצתו האחרונה הייתה ונדיסל הדנית איתה ירד ליגה. במרץ 2019, ככל הנראה מכעס על כך שלא זומן לסגל, פרסם השחקן בפייסבוק פוסט פרישה מנבחרת גינאה ביסאו ובהמשך מחק אותו.
אל תפספס
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 71
15:00

מכבי אחי נצרת

מכבי חיפה
מכבי חיפה לא בעונה טובה בליגה, מה שהופך את הגביע למטרה חשובה מבחינתה. היא לא יכולה לזלזל כאן ולכן, עם יכולת טובה, היא צפויה להביס פה במשחק שיסתיים עם ארבעה שערים לפחות
רגיל (7) 84
16:00

לצ'ה

קומו
קרב בין שתי קבוצות מרכז טבלה ומטה. קומו מפתיעה לטובה העונה, אך לצ'ה בבית היא יריבה עקשנית.
רגיל (7) 121
17:00

לה לובייה

לובן
קרב תחתית בין העולה החדשה ללובן המנוסה יותר. לה לובייה תנסה להוציא נקודות יקרות בבית במאבקי ההישרדות.
יתרון (7) 189
17:30

מכבי תל אביב

הפועל חיפה
(1+)
הכושר של מכבי תל אביב בשבועות האחרונים לא הולך ומשתפר, ולמעשה היחידה שהיא הצליחה לנצח לאחרונה היא אותה הפועל חיפה במשחק הליגה האחרון ביניהן. אבל הפועל חיפה מגיעה אחרי שני ניצחונות רצופים, מומנטום טוב ובעיקר נחישות להיראות טוב יותר במפגש הקרוב. האורחת לא תפסיד ב90 דקות
יתרון (7) 208
18:40

הפועל ירושלים

מכבי רעננה
(14+)
ירושלים מגיעה אחרי שדרסה את נתניה החלשה ומקבלת עוד משחק בית מול יריבה חלשה. רעננה עם 7 הפסדים רצוף ונראה שזה שאלה של כמה. האם ירושלים מסוגלת לתת עוד תצוגה כזו? יהיה לה קשה. שווה ללכת פה על רעננה שתעמוד בליין, כי היא גם אינה קבוצה שמובסת
רגיל (7) 217
19:00

אודינזה

לאציו
לאציו מגיעה לצפון איטליה במטרה להיצמד לחלק העליון של הטבלה ולחזור למאבק על המקומות האירופיים. אודינזה היא קבוצת מרכז טבלה קלאסית העונה, שמציגה הגנה יציבה אך מתקשה מול איכות ההתקפה של הקבוצות הגדולות.


