1. "יוסי הביא לנו את המחץ"
יוסי בניון ואנטואן קונטה היו השניים שעשו את השינוי בחלק ההתקפי של בית"ר ירושלים בניצחון אמש (שבת) 0:2 על בני יהודה, אף שבמהלך השבוע כלל לא היה ברור האם יפתחו. הקשר הוותיק שלא הגיע כשחקן הרכב קיבל את החולצה כי עידן ורד לא היה כשיר ב-100 אחוז זה שבוע שני ברציפות ואילו הצרפתי כמעט ולא התאמן בשלושת הימים שקדמו למשחק. כשקונטה הגיע לאצטדיון ונשאל על הכאבים בברך הוא סימן עם הידיים שהוא מרגיש "ככה ככה", אבל אם יעבור את החימום כמו שצריך הכל יהיה בסדר. אז הוא עבר את החימום ומבחינת כדורגל זה היה הרבה יותר מבסדר, המגן התוקף שבית"ר כל כך חיכתה לו חזר ובגדול.
קונטה עבר לא מעט אתמול - במהלך החצי הראשון הוא חש כאבים בברך ובית"ר החלה לחמם את שמואל שיימן ולאחר מכן הגיעו הנהמות של אוהדי בני יהודה. ניר קלינגר ניסה להרגיעו, במחצית הצטרפו יתר אנשי בית"ר ובסיום הוא כבר נראה מחויך ורק שאל: "בתחילת המשחק לא שמעתי כלום, למה פתאום התחילו עם הקריאות האלה?" כשניסו להסביר לו שזה נעשה כדי לגרום נזק לברק אברמוב, הצרפתי לא כך כך הבין את הקשר בין הדברים. ומה לגבי הברך? "אני עדיין מרגיש כאבים, מקווה שיהיה בסדר למכבי חיפה".
נמשיך לבניון: קלינגר רצה, קלינגר לא רצה, זה כבר לא משנה. אחרי בישול, נגיחה לפני השער השני, מעורבות בעוד שלושה מצבים והרבה שקט באמצע, גם המאמן כבר מבין את החשיבות של הילד הנצחי. "יוסי הביא לנו את המחץ", אמר קלינגר, "הוא עשה בישול, הוא היה מעולה במשחק והוא נותן לנו מענה מדהים כי עידן ופלומן לא כשירים ב-100 אחוז. יוסי הוא פיתרון יוצא מן הכלל והוא עושה את העבודה".
עוד בנושא:
ליגת העל: בית"ר ירושלים ניצחה את בני יהודה 0:2 בחוץ
נהמות מכוערות לעבר פלומן וקונטה, קלינגר: "הבטחתי שארד מהמגרש"
דן מורי: "לפני 100 שנה היו עבדים שחורים, אבסורד שמדברים על זה עכשיו"
2. שובו של השלד
בבית"ר ירושלים מנהלים מו"מ עם מספר שחקנים על חוזים לעונה הבאה, ביניהם אנתוני וארן, אור זהבי, טל כחילה ומיקי סירושטיין. בתוך כל העונה המאכזבת הזאת, בקבוצה צריכים לזכור את השלד, לשמור על יציבות והמשכיות בסגל ולא לעשות מהפכות שרק ייקחו אותה אחורה. לבית"ר חסרים 3-4 שחקנים שימשכו אותה, אך אלה שהוזכרו כאן הם תמיד בגדר משלימים ולא "סקסיים", אלה שלא נמצאים בפרונט אך בכל זאת משמעותיים בדרך של הקבוצה לשנים הבאות. וארן עבר הרבה פציעות בחצי הראשון של העונה ואולי החמיץ אמש, אך גם רץ 12.5 ק"מ, שרף שטחים ופינה מקום לקשרים כמו בתקופה הטובה שלו בעונה שעברה. סירושטיין רץ יותר מכל קשר אחר במגרש אתמול, ביצע הכי הרבה פעולות לחימה וחילוצי כדור וזה היה ההבדל בין בית"ר הרכה של שבוע שעבר לבית"ר של אתמול, שחזרה להיות קבוצה שקשה לשחק נגדה, זאת שספגה שלושה שערים בשבעה משחקים בסיבוב השני. בלם או קשר, סירושטיין מביא הרבה לב ואינטליגנציה ולא במקרה לקלינגר קשר לוותר עליו בקישור.
לגבי טל כחילה, בבית"ר עשו הכל בחודשים האחרונים להראות לו את הדרך החוצה ואף הציעו למספר קבוצות לרכוש אותו. בפתיחת המשחק אתמול ניתן היה לראות את חוסר הביטחון שלו וגם את החלודה אחרי תקופה שלא שיחק. עם הזמן התפתח ויכוח בין האוהדים מי צריך לשחק - כחילה או אור זהבי, וזה לא באמת צריך להיות ככה. בית"ר בורכה בשני בלמים איכותיים תוצרת בית וצריכה לרוץ איתם בשנים הבאות, לא אחד על חשבון השני, ובקבוצות רציניות מחזיקים אפילו ארבעה בלמים טובים. בהתנהלות בריאה של מועדון, שניהם צריכים לחתום על חוזים חדשים לשנים הבאות.
3. אנאן והמועמדים הצעירים לעונה הבאה
בשבוע הבא תארח בית"ר את מכבי חיפה. למעשה, כל אחד מחמשת המשחקים שנותרו לצהובים-שחורים עד לסיום העונה הוא משחק ההזדמנות האחרונה, כל איבוד נקודות יפחית משמעותית את הסיכוי להגיע לפלייאוף העליון. דן איינבינדר ייעדר נגד חיפה בשל צהובים ונראה שקלינגר החל כבר אתמול להריץ את אופיר קריאף למשבצת. במהלך השבוע יעבדו בקבוצה צמוד עם מיחאי וודוץ על מנת שיהיה חלוץ נוסף בסגל. עד לתום החלון ביום שלישי בית"ר תנסה לצרף את הקשר הגנאי אנתוני אנאן. גם אם יגיע, הגנאי לא שיחק יותר משלושה חודשים וייקח זמן עד שייכנס לעניינים. אם הכל ייסגר, הוא צפוי לחתום עד לתום העונה עם אופציה לעונה נוספת.
במועדון היו רוצים לצרף 4-5 צעירים מוכשרים שירוצו עם הקבוצה בשנים הבאות. ברשימת המועמדים נמצאים בין היתר דן ביטון, עומר לקאו ולירן רוטמן.
4. בבית"ר מגיבים לקריאות הגזעניות
במועדון הגיבו לקריאות של אוהדי בני יהודה. "שנת 2019 ועדיין יש גזענות במגרשים?!" כתב טל בן חיים באינסטגרם. "אתמול התביישתי להיות על כר הדשא. אז נכון שזה קומץ של אוהדים שלא מייצג את אוהדי בני יהודה האמיתיים ונכון שלא צריך להעניש את ברק אברמוב שמשקיע מיליוני שקלים מכיסו, אבל הגיע הזמן שיהיו מצלמות בכל המגרשים, שהמשטרה תעצור את אותם גזעניים, שהפרקליטות תדרוש עונשי מאסר ושופטי בתי המשפט יקבלו החלטה להכניסם מאחורי סורג ובריח! לכל המתייפייפים שישאלו אם האוהדים שלנו היו עושים את זה האם הייתי כותב אותו דבר? התשובה היא כן! אין מקום לגזענות בחיים בכלל ובכדורגל בפרט! אתם לא יותר טובים מאף אחד ואין צורך לדרוך על האחר כדי להרגיש יותר טוב עם עצמך!"
יתרון (3) 199
20:00

ז'לגיריס קובנה
(3.5+)

פנאתינאיקוס
ז'לגיריס עוברת חודש רע, למרות הניצחון הענק על פרטיזן. היא הפסידה למכבי ואנאדולו וניצחה בקושי את פאריס. פאו אחרי ניצחון ענק על הפועל תל אביב ובמומנטום מרשים. היוונים ימשיכו את המומנטום
יתרון (3) 217
20:15

אל איתיחאד

נאסף קארשי
(2+)
מפגש במסגרת שלב הבתים של ליגת האלופות האסיאתית; אל איתיחאד הסעודית אמנם לא בשיא יציבותה העונה, אך היא מחזיקה בסגל איכותי בהרבה מהיריבה האוזבקית, שמתקשה מאוד במשחקי החוץ שלה לאחרונה.
יתרון (3) 224
20:30

באיירן מינכן
(6.5+)

הפועל תל אביב
מפגש קצוות. באיירן בעונה הכי חלשה שלה במפעל מזה שנים, בעוד הפועל תל אביב עדיין מובילה את הטבלה ובאה אחרי הפסד ביוון לפנאתינאיקוס. עבור האדומים זו הזדמנות נהדרת להתאושש מההפסד. הפועל תל אביב תנצח ומעל הליין
יתרון (3) 268
21:45

פאריס באסקטבול
(1.5+)

הכוכב האדום בלגרד
פאריס הייתה שווה ניצחון בכמה וכמה מהמשחקים האחרונים שלה שהסתיימו בהפסד. הכוכב האדום אמנם בצמרת אבל עוברת קצת ירידה ביכולת שלה לאחרונה. פאריס שווה ניצחון בבית שישים סוף לרצף ההפסדים שלה
רגיל (3) 279
22:00

טוניסיה

אוגנדה
משחק פתיחה בשלב הבתים של אליפות אפריקה. תוניסיה נחשבת לנבחרת מנוסה וחזקה משמעותית, עם רקורד היסטורי מושלם מול אוגנדה שחוזרת לטורניר לראשונה מאז 2019.
רגיל (3) 297
22:00

ארסנל

קריסטל פאלאס
רבע גמר גביע הליגה; ארסנל מגיעה כפייבוריטית ברורה, בעוד פאלאס מתקשה העונה ומגיעה אחרי תקופה פחות טובה. למרות שארסנל צפויה לעלות עם הרכב רוטציוני, העומק והביתיות באמירויות אמורים להספיק לה.


