לפני כשבוע, לאחר ההפסד של בית"ר ירושלים ברמת גן 2:1 להפועל רעננה, הבעלים משה חוגג נראה אובד עצות ואמר לאנשי הקבוצה: "לא משנה מה יקרה הלאה, הכי חשוב לעצור את כמות הספיגות. אם נקבל בכל משחק שני שערים לא נוכל לצאת מהמצב הזה. מבחינתי שניר קלינגר ייקח שחקן אחד בהגנה, אחד בקישור ואחד בהתקפה, וכל אחד ייקח את כל החברים שמשחקים לידו ויעשה סדר. אסור לקבל יותר גולים".לאחר שאמר את הדברים קרא חוגג לטל בן חיים ואמר לו: "קח את השוער וכל רביעיית ההגנה ודבר איתם, לא יכול להיות שנמשיך לקבל בראש ככה. קח אחריות על ההגנה, תנהיג אותם".
חוסר המחויבות מתסכל את חוגג, ולאחר המשחק הוא הוציא את כל מה שהיה לו בבטן. בן חיים הוא שחקן שחוגג דחף להביא לבית"ר, הוא מאוד מחזיק מההיסטוריה שלו כספורטאי שהצליח בחו"ל בעיקר דרך עבודה קשה. עם זאת, הבלם הגיע על מנת להביא ערך מוסף גדול בהרבה מעבודה קשה, ואת זה חוגג ובית"ר לא מקבלים ממנו.
עוד בנושא
הערב: הפועל תל אביב - בית"ר ירושלים (21:00, ספורט 5)
ניר קלינגר: "מי שחושב רק על עצמו לא יישאר כאן, זה עניין של זמן"
אחרי תשעה חודשים: מיגל ויטור ישוב לסגל של הפועל באר שבע בגביע
בן חיים קיבל חוזה של כ-200 אלף דולר לעונה למשך שנתיים. מבחינת חוגג, הוא היה אולי השם המוביל שצריך להגיע, זה שיביא את השינוי ואת הדרך החדשה. כבר אצל גיא לוזון התגלו בעיות עם הבלם. לוזון לא הסתדר עם בן חיים עוד בימי סטנדרד ליאז', וכבר במחזור הרביעי, מול הפועל חיפה בחוץ, הוציאו מההרכב. הבלם לא אהב זאת ובתרגולים הגיב בפרצוף חמוץ. שם החלה המתיחות בינו לבין לוזון. באותו הרגע כבר החלו לדבר בבית"ר על כך שלא יקבלו מבן חיים את מה שציפו ממנו - אופי ומנהיגות.
לפרצוף החמוץ הזה של בן חיים התלוו עוד מהקיץ חילופי דברים עם שחקנים, שיצרו לא מעט אנטגוניזם כלפיו. אחד השחקנים סיפר: "יש דברים שקורים אתו ויש שמועות שרצות בין השחקנים שגם משפיעות, זה יוצר הרבה שליליות סביבו. מדברים על זה שהשיבוץ שלו בהרכב לא מקצועי, על ההשפעה שלו על קלינגר, שאמר שלא טוב לו לשחק עם כחילה או סירושטיין - נכון או לא, זה עובר בין השחקנים ופוגע בו. שחקנים מאמינים שאין עשן בלי אש".
חלק מהאוהדים שורקים לו בוז כל נגיעה בכדור. בית"ר היא מועדון שהמון דברים מתוכו מגיעים אל הקהל, ובן חיים לא מקבל קומפלימנטים ומלים טובות כמעט מאף אחד.
כששואלים שחקנים מה הם חושבים על בן חיים, זה נע בין "אין לי קשר אתו, שלום-שלום וזהו" או כאלה שאומרים כי "הוא טיפוס, לא מתים עליו כאן". כשלא מתים עליך חברתית, ברגע שאתה חלש מקצועית מגיע זלזול: "יהיה בסדר, יש לנו את הבלם של צ'לסי", נשמע בציניות המשפט שרץ לא מעט בין השחקנים. בן חיים שומע לאחרונה כל הזמן על הטעות שעשתה בית"ר כשוויתרה על קרלוס קוויאר והביאה אותו. הנתונים הפיזיים של קוויאר אינם טובים יותר מאלה של בן חיים, אך בניגוד לבלם הישראלי, הוא יודע בשלב הזה של הקריירה להביא אתו מנהיגות, לב ונשמה ומתחבר היטב לסגל השחקנים. הניסיון שלו השפיע לחיוב על המערכת.
מדוע בן חיים הגיע לסיטואציה הזאת? כי בגיל 36, כשאתה מעבר לשיא הפיזי שלך, מה שאתה באמת יכול להביא זו מנהיגות, ביטחון, השראה ודרך. את כל הדברים הללו בית"ר לא מקבלת ממנו. מקצועית הוא לא מודע למהירות שאינה כבעבר, הרבה פעמים יוצא גבוה מדי ולא מספיק לחזור, ובקבוצה סבורים שמנטאלית הוא לא משפיע לחיוב על אלה שלידו, בעיקר על צעירים וכאלה שמתקשים להתרומם מהלחץ הזה. בן חיים לא מתאמץ להיות חברותי ומנהיג ולסחוף אחריו את כולם, ובסיכום הכולל פשוט אין לו את כל הרבדים הללו במבנה האישיות. גיא לוזון התנגד להבאת ערן לוי ואמר כי "בלתי אפשרי שטל בן חיים וערן לוי יהיו באותה הקבוצה", ובדיוק לדברים האלה הוא התכוון.
בגיל 26 הנתונים הפיזיים של בן חיים הספיקו, מה עוד שבאנגליה לא ציפו ממנו להנהיג או להוביל. בגיל 36 הוא הובא לבית"ר ירושלים קודם כל בשביל להנהיג את ההגנה, להוביל את הקבוצה ולהשפיע לטובה על האחרים. מבחינת השקעה באימונים הוא מקצוען אמיתי, אך מעבר לכך לא מספק את כל התכונות לשמן הגיע, לא מביא שום ערך מוסף וגורם לרבים בקבוצה לתהות איך הוא עדיין עולה ב-11 של בית"ר.
בעוד פחות מחודש ייפתח חלון ההעברות ובית"ר מחפשת לצרף בלם. החודש הזה הוא גם ההזדמנות האחרונה של בן חיים להביא משהו אחר בקריירה, משהו שמתאים לגיל ולסיטואציה שהוא נמצא בה. אם האנרגיות סביבו לא ישתנו ובית"ר לא תקבל בלם שמוביל את ההגנה, דוחף ומשפיע לחיוב על כולם, הוא עשוי למצוא את עצמו בינואר בחיפושים אחרי קבוצה אחרת.
תגובת בית"ר ירושלים לכתבה: "אנו לא מתייחסים לרכילויות של מקורבים וגורמים עלומי שם, שכל מטרתם היא לפגוע בבית"ר ירושלים"
רגיל (7) 193
19:15

הפועל חיפה

הפועל קרית שמונה
הפועל חיפה אחרי הפסד דחוק להפועל תל אביב, בעוד ק"ש אכזבה עם הפסד לאשדוד. הפועל חיפה נראתה לא רע, היא תתעורר בבית והיא תנצח את ק"ש המגמגמת
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 211
19:30

איינטרכט פרנקפורט

באיירן מינכן
היחס אמנם לא מאוד גבוה אבל מספיק טוב. כל משחק של פרנקפורט העונה הסתיים עם ארבעה שערים לפחות. כשבצד השני יש התקפה כמו של באיירן, קשה לראות את המפגש הזה נגמר עם פחות מארבעה שערים. סימון 2
רגיל (7) 216
19:30

מ.ס אשדוד

מכבי בני ריינה
ריינה נראית כרגע כקבוצה החלשה בליגה. אשדוד השיגה ניצחון מפתיע על קרית שמונה ותנסה להמשיך במומנטום במשחק ביתי מול קבוצה מבולבלת.
רגיל (7) 255
20:00

מכבי יפו

מכבי פתח תקווה
שתי הקבוצות בפתיחת עונה די בינונית ולא יציבה. מכבי פתח תקוה טובה יותר והיפואים שמשחקים בבלומפילד , יתקשו מאוד.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 269
20:00

הפועל באר שבע

הפועל תל אביב
שתי הקבוצות הרכו לכבוש במרבית מחזורי הליגה הראשונים. שתיהן מאוד התקפיות ובהחלט יתכן משחק רב שערים.
רגיל (1) 64
16:00

פיורנטינה

רומא
פיורנטינה מגיעה אחרי ניצחון בקונפרנס ליג ואילו רומא אחרי הפסד בליגה האירופית. אבל בליגה שתי הקבוצות במומנטום שונה לחלוטין. רומא סימנה השנה מטרה - אליפות. והיא טובה הרבה יותר.
רגיל (1) 172
18:15

שטרסבורג

אנז'ה
אחרי חמישה משחקים ללא ניצחון, אנז'ה תתקשה מאוד לנצח דווקא את אחת הקבוצות המרשימות בליגה.
ליגת העל 2018/19
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 מכבי תל אביב26 20 6 0 12-57 66 2 מכבי חיפה26 12 8 6 27-34 44 3 מכבי נתניה26 12 7 7 29-34 43 4 הפועל באר שבע26 10 9 7 32-36 39 5 בני יהודה תל-אביב26 10 7 9 25-39 37 6 הפועל חדרה26 9 6 11 41-30 33 7 הפועל חיפה26 7 11 8 37-42 32 8 הפועל תל אביב26 6 13 7 23-26 31 9 עירוני קרית שמונה26 7 9 10 28-25 30 10 הפועל רעננה26 6 12 8 30-20 30 11 בית"ר ירושלים26 7 8 11 37-32 29 12 מכבי פתח תקוה26 6 10 10 40-26 28 13 מ.ס. אשדוד26 5 7 14 42-20 22 14 בני סכנין26 4 9 13 39-21 21