ההתבטאות של משה חוגג אתמול (רביעי) בכנס הכלכלי בנצרת, לפיה צירוף שני השחקנים הצ'צ'נים לבית"ר ירושלים בינואר 2013 היה מהלך גזעני, אינה מקרית. המעורבות של חוגג בבית"ר ירושלים ידועה רק מהקיץ האחרון בו הפך לבעלים, אך באותה תקופה סוערת של הגעת זאור סדאייב וג'בראיל קאדייב, הוא היה מעורה היטב ואף היה קרוב להצטרף למועדון בתפקיד ניהולי מוביל.
בקיץ 2013 עמותת האוהדים של בית"ר ירושלים ניצלה סעיף בהסכם עם הבעלים ארקדי גאידמק וחתמה הסכם עם רוכש חדש, אלי טביב. גאידמק התחרט שהסכים לסעיף ורצה להמשיך ולהחזיק במועדון - וכדי שזה יקרה, היה עליו להביא רוכש אחר או שותף שיזרים כסף. אחרי כמה ימים גאידמק הצהיר כי צירף קבוצה של אנשי עסקים בראשות קינס רקישב, הבעלים הקזחי של חברת "מובלי" שעל פי התכנית היה צריך להעביר כ-2.5 מיליון יורו.
השותף של רקישב ב"מובלי" היה משה חוגג. הקזחי רצה שחוגג יהיה זה שיבדוק את הנושא עבורו ובמידת הצורך גם יפקח על הנעשה בבית"ר. חוגג בדק היטב את הפרטים וחזר לרקישב: "זאת תהיה טעות לשים כאן יורו אחד, המהלך של גאידמק הוא לנסות ולרסק את המועדון, לא במקרה הוא הביא את הצ'צ'נים ולא במקרה הוא מנסה לגייס אותך, אל תיפול לפח הזה. לא משנה כמה כסף תשים - הקהל לא ישתף פעולה עם המהלך. אנשים מבינים מה הולך כאן, הם לא טיפשים".
רקישב הקשיב לחוגג, לקח צעד אחורה וגאידמק נאלץ להעביר את המועדון לאלי טביב. כשחוגג חזר אתמול לינואר 2013, הוא ידע היטב על כל פרט ופרט. בשורה התחתונה חוגג מנע את הישארות גאידמק בבית"ר וסידר את הגעת אלי טביב, כאשר חמש שנים לאחר מכן הוא רכש אותה אחרי עוד משבר קשה.
עוד בנושא:
ניר קלינגר זעם על שחקני בית"ר: "מי שלא יעשה שינוי, לא ישחק"
בית"ר ירושלים תבחן את האפשרות להחזיר את חסוס רואדה
"אבא היה גיבור בישראל, אולי אהיה גיבור באמריקה": דניאל שאלוי במסע לצמרת
רגיל (1) 115
16:30

מיינץ

סט. פאולי
משחק תחתית לוהט שבו כל נקודה קריטית להישרדות בליגה. יתרון הביתיות של מיינץ ייתן להם את הערך המוסף.
רגיל (1) 183
18:30

אסטון וילה

מנצ'סטר יונייטד
קרב מרתק בין קבוצת הבית החזקה ליונייטד המשתפרת. וילה בבית היא אגוז קשה לפיצוח, אבל יונייטד תצליח לסחוט תיקו.
יתרון (1) 196
18:35

הפועל ב"ש/דימונה
(8+)

הפועל ירושלים
ב"ש חטפה מהפועל תל אביב במחזור האחרון והיא מובסת מול הגדולות ומנצחת את הקטנות. ירושלים אחרי ניצחון ענק בסלובניה והיא חוזרת הביתה כשהיא חייבת ניצחון בליגה כדי להישאר צמודה לצמרת. הירושלמים אמורים להתפוצץ פה
רגיל (1) 274
20:15

מכבי נתניה

מכבי תל אביב
לנתניה אמנם חיסורים רבים בהגנה אבל התקפית היא מצוינת, והאורחת מגיעה במומנטום רע מאוד. זה יהיה צמוד ויסתיים בחלוקת נקודות
רגיל (1) 305
21:45

גנואה

אטאלנטה
אטאלנטה מציגה כדורגל התקפי ושוטף, בזמן שגנואה תנסה להסתמך על הביתיות וההגנה. אטאלנטה בכושר הנוכחי עדיפה.


