למרות צירופו של קאיו ביום האחרון של חלון ההעברות, בהפועל תל אביב רחוקים מלהיות אופטימיים והביקורת על המאמן קובי רפואה גוברת. רפואה רצה את הברזילאי ששיחק במכבי חיפה כבר בתחילת הקיץ, אולם בשל מגבלות התקציב, הבין שהסיכוי להנחית אותו במתחם חודורוב הוא נמוך. המאמן חיפש אופציות אחרות ולא מצא ולבסוף נסללה הדרך של קאיו למדים האדומים. 
שלושה ימים חלפו ונראה שבמתחם חודורוב עדיין לא מבינים את הנחישות של רפואה לצרף את קאיו. ולא מדובר רק בחברי ההנהלה. "מצחיק שהחתימו את קאיו", טען אחד השחקנים, "כשקובי הגיע לקבוצה הוא עשה הכל כדי להיפטר מגלבאן. פדרו וקאיו הם בערך אותו שחקן, ואותו הוא דווקא התעקש להחתים". 
רפואה הסביר בעונה שעברה שגלבאן הוא שחקן שלא עובד הרבה על המגרש וכי הוא רוצה שחקנים שעושים יותר תנועה בלי כדור, ולכן ההחתמה של הברזילאי גרמה להרבה הרמות גבה.
אגב גלבאן, הארגנטינאי עדיין נחשב לשחקן של הפועל תל אביב, אך רק כשיפתור את בעיות הויזה שלו בארץ, הוא יעזוב את המועדון ויחפש קבוצה אחרת שתקלוט אותו. 
עוד בנושא:
סוטיריס ניניס החל להיבחן בבני יהודה
ניר ברקוביץ' מונה למאמן הפועל רמת גן
ז'איר אמאדור צפוי לפתוח במכבי תל אביב בשבת
בניגוד לדעות הנ"ל, רפואה דווקא מאוד מרוצה והוא אמר במסיבת העיתונאים היום: "כשיש על הפרק שחקן בסדר גודל של קאיו קשה להגיד 'לא'. זה כוח משמעותי, אנחנו מאוד מקווים שהוא יעשה אצלנו את השדרוג כי הוא שחקן מצוין. הוא בקושי התאמן ב-3-4 שבועות האחרונים, אבל יש לנו תכנית בשבילו ובהתאם למצב שלו נחליט בנוגע לדקות משחק". 
על עמנואל בואטנג שחתם כחצי שעה לפני תום מועד ההעברות, אמר רפואה: "המחשבה היא גם עתידית. הוא שחקן צעיר ובונים עליו לטווח ארוך. חלק מהמדיניות היא להעדיף שחקנים צעירים וזה מה שעשינו. צריך לתת לו קצת זמן והוא יהיה שחקן מצוין בהמשך". 
רפואה גם החמיא לרז שלמה הצעיר: "בכדרוגל אתה בונה ויש לך תכניות ואז דברים משתנים תוך כדי. רז שלמה פתאום נכנס לרוטציה, אז הרווחנו בלם. הוא יהיה גם בלם העתיד של הפועל תל אביב".
רגיל (6) 20
12:00

שנגחאי פורט
 

ז'ג'יאנג פרופשיונאל 
 
לאחר הפסד במשחק חוץ, שנגחאי פורט חייבת לחזור לנצח מולל קבוצה בינונית מאוד שסיימה ארבעה משחקים ברציפות בתיקו.
רגיל (6) 93
15:00

הפועל רמת גן
 

הפועל כפר שלם 
 
הפועל רמת גם עם מאמן חדש על הקווים, מסאי דגו, כבר השיגה ניצחון בגביע. במשחק ביתי מול קבוצה בינונית היא חייבת להשיג ניצחון בדרך אולי לעלייה.
יתרון (6) 210
21:15

אולימפיאקוס
 

הפועל תל אביב 
 (5.5+)
אם הפועל תל אביב רוצה להוכיח עוד יותר שהיא בצמרת בזכות ולא בחסד, ניצחון כאן יעשה את העבודה. כך או כך, יש לה סגל מספיק טוב כדי לפחות לעמוד בליין
יתרון (6) 237
21:30

באסקוניה
 (3.5+)

אנאדולו אפס 
 
אנאדולו קבוצה טובה יותר, ואין על כך בכלל ספק. באסקוניה אולי תצליח לקחת את המשחק הזה לכיוון צמוד יותר, אבל אנאדולו תנצח מעל הליין בסיום
יתרון (7) 113
17:00

ברנלי
 (2+)

ארסנל 
 
הליין לא מקל על הסימון ובכל זאת, ההתקפה של ארסנל כל כך מוכשרת שלברנלי יהיה יותר מדי קשה לעצור אותה. גם בחלק ההגנתי האורחת עם יתרון עצום וממעטת לספוג. ארסנל ביותר משני שערים
רגיל (7) 181
18:30

הפועל פתח תקווה
 

בני סכנין 
 
קשה מאוד לראות כאן פייבוריטית אמיתית, שתי הקבוצות די משלימות אחת את השנייה מבחינה הגנתית והתקפית. תיקו
ללא קשר לרכש, בהפועל מספרים שבתקופה האחרונה רפואה נראה עצבני מתמיד. שחקנים מעידים שבאימונים המאמן לא מפסיק לגעור ולצעוק ואחד מהם אמר: "אלה דברים שלא ממש מוסיפים לביטחון של הקבוצה. במקום להרגיע את האווירה, יש לחץ לפני כל משחק". 
עדיין לא ברור אם רפואה יבצע שינויים בהרכב במשחק נגד עירוני קרית שמונה (שבת, 18:00), אבל שינוי אחד כן יתבצע: ההנהלה הודיעה היום שהיא מורידה את מחירי הכרטיסים ל-60 שקל, לעומת 100 במשחק הבית הראשון נגד הפועל חיפה. בהודעת הקבוצה נכתב: "המטרה היא שיגיעו כמה שיותר אוהדים אדומים למושבה וידחפו את הקבוצה".



