בעקבות הראיון של פדרו גלבאן אתמול בוואלה! ספורט, זומן הבוקר (חמישי) השחקן לשימוע במנהל לאכיפה וזרים ביום ראשון הקרוב. במשרד ההגירה ואוכלוסין הבהירו כי מדובר בשימוע כנגד המעסיקים של גלבאן, כלומר הקבוצות בהן שיחק ללא אשרת עבודה (בני יהודה, הפועל תל אביב והפועל מרמורק). במשרד ההגירה רואים בחומרה את העסקתו של גלבאן ללא ויזת עבודה, וטוענים שאשרת העבודה שלו לא חודשה בגלל העובדה שהוא ידע שהוא שוהה לא אישור עבודה ועדיין המשיך לעבוד. תגובת המשרד לראיון הייתה: "בישראל קיים חוק לפיו זר הנמצא כאן מחויב באשרת שהייה או עבודה חוקיים. אנו מצפים שכך ייעשה, גם אם מדובר בכדורגלן".
מסתבר שלא מעט גופים ניסו להשפיע על משרד הפנים בקבלת בקשת האזרחות של גלבאן. מנכ"ל התאחדות לכדורגל רותם קמר, ואפילו סגן ראש מינהל הספורט העבירו המלצות חמות על השחקן, אך במשרד הפנים עדיין מתעקשים כי השחקן והקבוצות עברו על החוק. עם זאת, גורמים במשרד הפנים טענו כי הדבר החשוב כדי לקדם עניין זה הוא למעשה מכתב המלצה של השרה מירי רגב עצמה. במשרד הספורט טענו אתמול כי השרה נמצאת בחופשה פרטית וכשתחזור תטפל בעניין באופן אישי.
עוד בנושא
לראיון הבלעדי עם פדרו גלבאן: "אשתי בוכה כל לילה, זה הורג אותי"
בעקבות הראיון: עצומה הקוראת למנוע את גירוש פדרו גלבאן
רגיל (3) 112
19:00

מכבי בני ריינה

הפועל קרית שמונה
בני ריינה אחרונה בטבלה והיא מגיעה לאחר ניצחון בגביע שהגיע אחרי רצף של שלושה הפסדים, קרית שמונה גם כן אחרי ניצחון בגביע שקטע לה רצף של חמישה משחקים ללא ניצחון. שתי הקבוצות לא יציבות ויסתפקו בתיקו.
רגיל (3) 132
19:30

הפועל חיפה

בני סכנין
הפועל חיפה יצאה בתחושה לא נעימה ממשחק הגביע בבלומפילד בו הובסה מול מכבי תל אביב. בליגה לעומת זאת היא עם שני ניצחונות רצופים, ובבית היא תשמור על המומנטום הזה מול סכנין
סך הכל שערים טווחים (2-3) (3) 163
20:00

מכבי תל אביב

עירוני טבריה
שניים משלושת המפגשים הקודמים בין הקבוצות הסתיימו עם ארבעה שערים או יותר. בכושר הנוכחי של שתיהן בשני צדי המגרש, התקפית והגנתית, אפשר לצפות לארבעה שערים גם הערב
רגיל (3) 237
21:30

ברנלי

ניוקאסל
ניוקאסל מחזיקה בסגל איכותי ועמוק הרבה יותר, במיוחד בחלק ההתקפי. ברנלי תנסה להסתגר בביתה, אך הלחץ של ה"מגפייז" צפוי להכריע.
רגיל (3) 245
21:30

ווסטהאם

ברייטון
ברייטון ממשיכה להציג כדורגל התקפי ומהנה, בעוד ווסטהאם בביתה מסוכנת מאוד במצבים נייחים. צפוי משחק פתוח עם שערים משני הצדדים.


