יוסי בניון הוזמן להשתתף במשחקי הפרישה של שני כוכבים עמם שיתף פעולה במהלך הקריירה האירופית שלו - דירק קאוט ותומאש רוזיצקי. שיאן ההופעות של נבחרת ישראל ימריא תחילה לרוטרדם, שם ייערך ביום ראשון הקרוב אירוע הפרידה של קאוט, שיכלול גם צפייה משותפת של כל המוזמנים בגמר ליגת האלופות שיתקיים ערב לפני כן, וב-9 ביוני יגיע לפראג כדי ליטול חלק בערב לכבודו של רוזיצקי.
עוד בנושא
אלישע לוי חתם לעונה במכבי פתח תקוה: "סגירת מעגל עבורי"
בתיה שהר: "אם הפועל באר שבע תביא עוד שני חלוצים, בן לא יישאר"
וידאר קיארטנסון הודה לאוהדים והפתיע: "נתראה בעונה הבאה"
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.
קאוט בן ה-37, שפרש במאי אשתקד אחרי שזכה באליפות עם פיינורד, שיתף פעולה עם בניון ב-110 משחקים במדי ליברפול. אל אירוע הפרידה שלו (27 במאי) הוזמנו בין היתר סטיבן ג'רארד, ג'יימי קראגר, קרייג בלאמי, לואיס גרסיה, ייז'י דודק וחברים נוספים ששיחקו איתו בליברפול ופנרבחצ'ה, והם יתמודדו בהדרכת רוד חוליט מול קבוצה של כוכבי פיינורד לשעבר, אותה יאמן רונאלד קומאן וכוללת בין השאר את רוי מקאי, פייר ואן הוידונק וסלומון קאלו. במחצית השנייה, את קבוצת החברים של קאוט יחליפו כוכבי נבחרת הולנד לדורותיה, בהדרכת לואי ואן חאל, ושם ניתן למצוא את אדווין ואן דר סאר, פרנק דה בור, רוד ואן ניסטלרוי וגם שחקנים פעילים כמו אריאן רובן, ווסלי סניידר ורובין ואן פרסי.
רוזיצקי, שפרש לפני כחצי שנה בגיל 37, שיחק עם בניון בארסנל בעונת 2011/12. המשחק לכבודו יפגיש בין כוכבי נבחרת צ'כיה לבין החברים ששיתפו איתו פעולה במדי דורטמונד וארסנל. האירוע נקבע ל-9 ביוני, חמישה ימים לפני פתיחת המונדיאל, אך ססק פברגאס לא נכלל בסגל של נבחרת ספרד ואישר את הגעתו. גם נורי שאהין, מתיו פלאמיני, דדה ואחרים צפויים להיות בין המשתתפים בקבוצת החברים, כשבצד של הכוכבים הצ'כים אמורים לשחק פטר צ'ך, פאבל נדבד ויאן קולר.


