הפועל חיפה ממשיכה בהכנות לקראת המשחק המסקרן מול מכבי תל אביב ביום ראשון, אליו היא תגיע אחרי שחלק מהפצועים כבר החלימו. רסמוס סויסטדט חזר להתאמן השבוע אך קלינגר מתלבט אם להחזיר אותו לסגל, דור מלול חוזר מהרחקה, גבריאל תמאש חזר להתאמן היום עם כדור וכך גם גילי ורמוט. אלון תורג'מן ועדן בן בסט ערכו אימון מלא וישחקו.
"המטרות שלנו בתחילת העונה לא היו להגיע לפלייאוף העליון, אלא לשאוף יותר גבוה. 52 נקודות, 15 ניצחונות זה הישג אדיר", אמר ניר קלינגר. "אני מאוד שמח שיש לי קבוצה כזאת, כל פעם שהייתה הצלחנו קורה משהו הצלחנו לקום. עמדנו ביעדים והרבה מעבר לכך. הפלייאוף מתחיל ביום ראשון, משחק הכי קשה שיש בפלייאוף העליון. אנחנו לא שוכחים את המשחק לפני שלושה שבועות. זה יושב בראש חזק. נעשה הכל כדי לתקן את הרושם. אחרי המשחק העפלנו לחצי גמר במשחק כפול, הבסנו את מכבי חיפה בדרבי בליגה. ועדיין, אנחנו רוצים לתקן את הרושם".
"אנחנו לא רוצים שיקרה מה שקרה במשחק הקודם. מה יהיה שונה הפעם? אנחנו מטפלים בבעיות", הוסיף המאמן. "אנחנו חושבים שביום טוב שלנו אפשר להפתיע ולנצח. למה להפתיע? כי מכבי תל אביב פייבוריטית בבית שלה מול כל קבוצות בפלייאוף העליון. אני מקווה שנפתח את הפלייאוף ברגל ימין".
עוד בנושא
ג'ורדי קרויף במסע"ת: "הפועל חיפה בעונה מצוינת, אי אפשר להתעלם ממנה"
מחקר חדש קובע: ליגת העל במקום השלישי באירופה בשילוב שחקני בית
קלינגר נשאל מה היה חסר לקבוצה במפגש הקודם וענה: "לא היינו הפועל חיפה. זאת הפעם השניה שזה קרה לנו העונה, וזה לא הרבה. אנחנו נגיע מוכנים. המשחק הקודם 'התבלגן' לנו. חטפנו על הראש. מפה אפשר רק לגדול ולצמוח. מיד אחרי המפלה הזאת, יצאנו לסדרת ניצחונות. זה נותן לי תחושת ביטחון. נקווה שנעמוד ביעד הזה. זה אתגר מאוד קשה".
על השאלה בכמה תארים הפועל חיפה תזכה העונה ענה: "קשה מאוד להגדיר תואר כיעד. אפשר לחלום. אחת לוקחת את האליפות, ואחת גביע. ככה זה בדרך כלל. יכול להיות שאחת תיקח את שתיהן. אנחנו לא מוותרים על הליגה, אבל תלוי מאוד איך נעבור את המשחק הראשון. אחר כך יש פגרה. אין ספק שיש לנו בתקופה האחרונה היעדרויות שלא השפיעו בחינת התוצאות. מול אשדוד חסרנו ששה שחקנים, וזה צמח לשבעה במהלך המשחק. אנחנו מקווים שעד חצי הגמר כולם יחזרו". אנחנו הולכים לסדרות של שלושה משחקים בשבוע. אנחנו מוכנים לאתגר אבל צריכים סגל מלא ובריא. הקרדיט המלא הוא לשחקנים. כשאתה עולה ליתרון אבל אתה לא ממושמע אתה סופג את השוויון. כשאנחנו מובילים קשה מאוד לנצח אותנו. מצד שני, צריך לדעת שבמשחקים שספגנו ראשונים לא תמיד אצלנו להפוך. אתמול העברתי לשחקנים את הנתונים. הם יודעים מה צריך לשפר".
"קיארטנסון, דור מיכה ודור פרץ, למכבי תל אביב יש כלים בספסל, כלים בהרכב ותקציב ענק", סיכם המאמן. "את ההכנות שלנו על שחקנים שלהם נעשה בתוך הבית. התמונה היא ברורה. יש למכבי תל אביב צדדים יותר ופחות טובים, צריך ללחוץ על הנקודות הרגישות שלהם. היכולות המנטליות במשחקים האלה חשובות. הלחץ יהיה על הגדולות, על המועמדות הטבעיות לתואר - מכבי תל אביב ובאר שבע".
המגן גל שיש מועמד להגיע לקבוצה בעונה הבאה. שמואל שיימן עדיין לא חתם בהפועל באר שבע, אך נראה שיעבור מיד בסוף העונה. שיש משחק העונה בהפועל עכו ובסוף העונה יהיה שחקן חופשי. שיש, 29, שיחק בשתי קדנציות בהפועל תל אביב. בעבר שיחק גם בוולין לוצק האוקראינית וגם במדי בוורן הבלגית.
אתמול פרסמנו כי מאמן השוערים לשעבר, נוי רוזנפלד, החליט לתבוע את המועדון והעומד בראשו יואב כץ. רוזנפלד טוען כי לא שולמו לו עשרות אלפי שקלים בגין זכויות סוציאליות. התביעה הזאת מצטרפת לתביעת הסמנכ"ל לשעבר, רון פלדהיים. גורם הבקיא בפרטים אמר לוואלה! ספורט: "הגיע הזמן שיואב כץ ייקח אחריות על העובדים שלו וישלם להם את מה שמגיע להם על פי החוק. חבל מאוד שמועדון כמו הפועל חיפה שנמצא בצמרת ליגת העל נגרר דווקא בעונה כזו לבתי המשפט".
רגיל (7) 193
19:15

הפועל חיפה

הפועל קרית שמונה
הפועל חיפה אחרי הפסד דחוק להפועל תל אביב, בעוד ק"ש אכזבה עם הפסד לאשדוד. הפועל חיפה נראתה לא רע, היא תתעורר בבית והיא תנצח את ק"ש המגמגמת
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 211
19:30

איינטרכט פרנקפורט

באיירן מינכן
היחס אמנם לא מאוד גבוה אבל מספיק טוב. כל משחק של פרנקפורט העונה הסתיים עם ארבעה שערים לפחות. כשבצד השני יש התקפה כמו של באיירן, קשה לראות את המפגש הזה נגמר עם פחות מארבעה שערים. סימון 2
רגיל (7) 216
19:30

מ.ס אשדוד

מכבי בני ריינה
ריינה נראית כרגע כקבוצה החלשה בליגה. אשדוד השיגה ניצחון מפתיע על קרית שמונה ותנסה להמשיך במומנטום במשחק ביתי מול קבוצה מבולבלת.
רגיל (7) 255
20:00

מכבי יפו

מכבי פתח תקווה
שתי הקבוצות בפתיחת עונה די בינונית ולא יציבה. מכבי פתח תקוה טובה יותר והיפואים שמשחקים בבלומפילד , יתקשו מאוד.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (7) 269
20:00

הפועל באר שבע

הפועל תל אביב
שתי הקבוצות הרכו לכבוש במרבית מחזורי הליגה הראשונים. שתיהן מאוד התקפיות ובהחלט יתכן משחק רב שערים.
רגיל (1) 64
16:00

פיורנטינה

רומא
פיורנטינה מגיעה אחרי ניצחון בקונפרנס ליג ואילו רומא אחרי הפסד בליגה האירופית. אבל בליגה שתי הקבוצות במומנטום שונה לחלוטין. רומא סימנה השנה מטרה - אליפות. והיא טובה הרבה יותר.
רגיל (1) 172
18:15

שטרסבורג

אנז'ה
אחרי חמישה משחקים ללא ניצחון, אנז'ה תתקשה מאוד לנצח דווקא את אחת הקבוצות המרשימות בליגה.
רגיל (1) 226
19:00

הפועל ראשון לציון

עירוני מודיעין
אחרי שני הפסדים לשתיים מהקבוצות הטובות בליגה, הפועל ראשון לציון רוצה ויכולה לחזור למסלול הניצחונות מול אחת הקבוצות הבינוניות בליגה.
פלייאוף עליון
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 הפועל באר שבע36 24 8 4 27-70 80 2 מכבי תל אביב36 21 8 7 33-60 71 3 בית"ר ירושלים36 20 8 8 51-75 68 4 הפועל חיפה36 17 11 8 39-48 62 5 מכבי נתניה36 16 10 10 54-59 58 6 בני יהודה תל-אביב36 13 10 13 41-47 49