1. ההתקפה מספקת, ההגנה מדאיגה
שביעות רצון בהפועל באר שבע מניצול ההזדמנויות בניצחון 1:3 אמש (שבת) על הפועל רעננה, שהחזיר את הקבוצה לפסגה על חשבון מכבי תל אביב. "היה חשוב לנצח ביכולת טובה ועם כמה שערים", אמר אחד השחקנים. "התקופה האחרונה ובכלל כל העונה לא פשוטה לנו. נראה שהכל קורה לנו. לכן היה חשוב להגיע לשבוע שלפני המשחק נגד מכבי תל אביב רגועים".
יחד עם זאת, היכולת ההגנתית דווקא מדאיגה. במחצית זעם ברק בכר על שחקניו, בין היתר על התפקוד בחלק ההגנתי. גורם בקבוצה התגונן בעקבות הביקורות ואמר ש"ספגנו הכי מעט שערים בליגה, אבל אין ספק ששחקני הקישור צריכים לעזור בעבודת ההגנה כדי שלא יגיעו לכל כך הרבה מצבים נגדנו". בקבוצה החמיאו לגיא חיימוב שכמו במשחק נגד הפועל עכו, גם אתמול רשם כמה הצלות חשובות שהשאירו את הקבוצה ביתרון.
עוד בנושא
הפועל באר שבע ניצחה 1:3 את הפועל רעננה וחזרה לפסגה
חנן ממן ערך הופעת בכורה במדי באר שבע: "אני מרגיש בחלום"
מיכאל אוחנה רוצה שדרוג בחוזה, באר שבע לא מתכוונת להסכים
2. אלונה ברקת מסרבת לקבוע תג מחיר על מיכאל אוחנה
האלופה הייתה טרודה אמש בשני עניינים נוספים מלבד המשחק עצמו. הראשון חיובי למדי: חנן ממן ערך הופעת בכורה בקבוצה והפגין ניצוצות ב-20 הדקות בהן שיחק, ובקבוצה משוכנעים שתרומתו תהיה משמעותית. "חנן הגיע במוטיבציית שיא", אמר אחד השחקנים בקבוצה. "יש לו הרבה ביטחון וזה חשוב בקבוצה כמו שלנו".
העניין השני הוא הוצאתו של מיכאל אוחנה מחוץ לסגל. הקשר הגיע לאצטדיון וזכה דווקא לעידוד מהאוהדים שישבו בקרבתו, אולם במועדון זועמים על התנהלותו. אוחנה נחוש לעזוב מיידית ומעוניין לדעת מה תג המחיר שהאלופה תקבע (או שכבר קבעה) עליו, אך אלונה ברקת הבהירה שלא תנקוב במחיר מסוים, ושאם אוחנה ירצה לעזוב, קבוצה ספציפית תצטרך לפנות בצורה רשמית. "מיכאל נכנס לפלונטר", אמרו אמש במועדון. "ההתנהגות שלו לא מקובלת והוא צריך להבין שיש לו חוזה והוא צריך לכבד אותו".
על רקע המאבק המתחולל בינו לבין הקבוצה, הקשר מקווה שכבר השבוע תוגש התביעה נגד סוכן השחקנים דודו דהאן.
3. קואנקה ממשיך להתעקש
בניגוד לאוחנה, בבאר שבע דווקא היו שמחים לשחרר את איסק קואנקה שגם אתמול לא נכלל בסגל. סוכניו של קואנקה יגבירו ביומיים הקרובים את המאמצים למצוא לו קבוצה. לעת עתה, הקבוצה המועדפת על הספרדי היא מלאגה שהביעה בו עניין. קואנקה הבהיר גם אתמול לאנשים בסביבתו שהלחץ שמופעל עליו לא ישפיע ושאם לא ימצא קבוצה שתעמוד במלוא שכרו או תגיע להסכם עם באר שבע, הוא לא יעזוב ויישאר לפחות עד סוף העונה.
4. פקהארט בספק למכבי תל אביב
זר אחר שדווקא מתחיל לשחק וגם לפרוע שטרות הוא תומאש פקהארט. זה זמן רב שברק בכר מבקש להתאזר בסבלנות בנוגע לחלוץ. המאמן שוחח לא מעט עם החלוץ לאחרונה והביע בפניו הערכה למקצוענות שהוא מפגין באימונים. אתמול, מיד אחרי השער של פקהארט, בכר הסתובב לספסל ושחרר חיוך שהסביר הכל.
"לשחקנים כמו תומאש שעובדים קשה תמיד יש לי סבלנות. הוא עוד ישחק הרבה ויתרום לנו", אמר בכר. ובכל זאת, יכול להיות שהמומנטום החיובי של פקהארט ייעצר, או לכל הפחות יידחה. החלוץ נפצע בקרסול והוא בספק למפגש מול מכבי תל אביב. בימים הקרובים הוא יעבור צילום שיבהיר מה חומרת הפציעה.
רגיל (2) 228
21:00

נאפולי

בולוניה
גמר הסופר קאפ האיטלקי נערך בערב הסעודית כך שיתרון ביתיות אין כאן. בליגה האיטלקית שתי הקבוצות כמעט זהות בהפרשי השערים שלהן מה שמצביע על איזון בין ההגנות וההתקפות בשני צדי המגרש של המשחק הזה, ואמנם נאפולי קצת יותר איכותית אבל בולוניה יריבה שלא עושה חיים קלים. תיקו ב90 דקות
רגיל (2) 283
22:00

אתלטיק בילבאו

אספניול
בילבאו מגיעה למבצר הביתי שלה כשהיא מציגה הגנה יציבה מאוד העונה, אך מתקשה לעיתים בכיבוש שערים. אספניול נמצאת בתקופה נהדרת עם רצף ניצחונות שמציב אותה בצמרת הגבוהה של הליגה.
רגיל (2) 302
22:00

פולהאם

נוטינגהאם
פולהאם סובלת מכמה חיסורים משמעותיים בהתקפה עקב פציעות ואליפות אפריקה. פורסט מציגה שיפור ניכר תחת הדרכתו של שון דייץ' ומגיעה לאחר ניצחונות מרשימים שהרחיקו אותה מהקו האדום.
יתרון (3) 199
20:00

ז'לגיריס קובנה
(1.5+)

פנאתינאיקוס
ז'לגיריס עוברת חודש רע, למרות הניצחון הענק על פרטיזן. היא הפסידה למכבי ואנאדולו וניצחה בקושי את פאריס. פאו אחרי ניצחון ענק על הפועל תל אביב ובמומנטום מרשים. היוונים ימשיכו את המומנטום
יתרון (3) 217
20:15

אל איתיחאד

נאסף קארשי
(2+)
מפגש במסגרת שלב הבתים של ליגת האלופות האסיאתית; אל איתיחאד הסעודית אמנם לא בשיא יציבותה העונה, אך היא מחזיקה בסגל איכותי בהרבה מהיריבה האוזבקית, שמתקשה מאוד במשחקי החוץ שלה לאחרונה.
רגיל (3) 279
22:00

תוניסיה

אוגנדה
משחק פתיחה בשלב הבתים של אליפות אפריקה. תוניסיה נחשבת לנבחרת מנוסה וחזקה משמעותית, עם רקורד היסטורי מושלם מול אוגנדה שחוזרת לטורניר לראשונה מאז 2019.
ליגת העל 2017/18
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 הפועל באר שבע26 17 6 3 18-43 57 2 בית"ר ירושלים26 17 5 4 30-60 56 3 מכבי תל אביב26 16 7 3 20-44 55 4 הפועל חיפה26 15 7 4 21-36 52 5 מכבי נתניה26 12 9 5 29-43 45 6 בני יהודה תל-אביב26 11 7 8 26-32 40 7 מכבי פתח תקוה26 9 6 11 35-30 33 8 עירוני קרית שמונה26 9 5 12 30-28 32 9 בני סכנין26 8 6 12 35-24 30 10 מכבי חיפה26 6 7 13 33-26 25 11 הפועל רעננה26 6 6 14 40-23 24 12 מ.ס. אשדוד26 4 9 13 39-22 21 13 הפועל אשקלון26 3 8 15 39-19 17 14 הפועל עכו26 4 2 20 54-19 12


