יתרון (2) 60
18:35

מכבי ראשון לציון

עירוני נס ציונה
(1+)
ראשל"צ הפסידה 5 משחקים ברציפות, אם כי זה היה רצף קשה במיוחד. עדיין, היא במשבר, והיא תפגוש את נס ציונה, שהפסידה לר"ג, אך לפני כן נראתה מצוין. נס ציונה קיבלה משחק נוח להתאושש ממנו והליין איתה
רגיל (2) 84
19:00

בני יהודה

מכבי הרצליה
על הנייר לבני יהודה יש סגל מספיק איכותי בשביל להיות פייבוריטית כאן בבית. בפועל היא בעונה פשוט לא טובה והרצליה מסתמנת כמועמדת בולטת לעליית ליגה. האורחת במומנטום מצוין, טובה יותר ותנצח כאן
רגיל (2) 88
19:00

הפועל עכו

הפועל כפר סבא
כפר סבא אומנם טובה יותר, אבל עכו אחרי חמישה משחקים בלי הפסד וניצחון מצוין על כפר שלם. הזדמנות לתפוס משחק ביחס גבוה יחסית.
יתרון (2) 128
20:00

מכבי תל אביב

הפועל פתח תקווה
(2+)
מכבי תל אביב הובסה 1:4 נגד שטוטגרט ביום חמישי האחרון שמגיע אחרי ההפסד בטרנר. לצהובים אין פריבילגיה לאבד עוד נקודות, אבל לא מגיעים בכושר מספיק טוב כדי להביס כאן. ניצחון ביתי סולידי בהפרש של שני שערים
אחרי שלוש עונות רצופות בהן העפילה לגמר גביע המדינה, הערב (רביעי) מכבי תל אביב הודחה מהמפעל כבר בשלב שמינית הגמר, אחרי הפסד מפתיע מאוד 3:0 למכבי חיפה. תשעה ימים בלבד אחרי שניצחו את הירוקים בליגה, השחקנים של ג'ורדי קרויף הרבו לטעות, בעיקר בחלק האחורי, ונענשו בהפסד הראשון שלהם אחרי שמונה ניצחונות רצופים בכל המסגרות. מעבר להדחה, מכבי תל אביב קיבלה חדשות רעות נוספות, כאשר אלי דסה נפצע, והוא צפוי להחמיץ את המשחק החשוב מול הפועל באר שבע בעוד שבוע וחצי.
המגן הימני מתח את שריר הירך האחורי והוחלף עוד לפני סיום המחצית הראשונה. רק באחרונה נכנס דסה לתקופת מנוחה קצרה מחשש לעומס על שריריו. כזכור, בתחילת דצבר חזר דסה לסגל מכבי תל אביב אחרי היעדרות בת ארבעה חודשים וחצי, והיה אחד הגורמים לדהירה של הצהובים אל המקום הראשון בליגת העל. כעת הוא צפוי להיעדר מהמשחק החשוב כל כך של הצהובים ב-4 בפברואר.
מאמן מכבי תל אביב ג'ורדי קרויף אמר בסיום: "במחצית השנייה הם היו טובים יותר, לא הייתה לנו תעוזה לשחק כמו שצריך מאחור. מכבי חיפה קבוצת מתפרצות מצוינת, כשאתה מפקיר מולה מאחור, אתה עלול לשלם ביוקר וזה מה שקרה היום. אני מאוכזב מאוד שהודחנו מהגביע אחרי שלושה משחקי גמר ברציפות. ידענו שיהיה משחק קשה, במיוחד אחרי שניצחנו אותם בליגה. היו הרבה שחקנים שלנו שלא הגיעו למשחק היום. ביצענו טעויות שהיה ברור שנשלם עליהן. אנחנו צריכים להמשיך לעבוד קשה ולשכוח מהר מהמשחק הזה. זו קריאת השכמה כואבת מאוד. אנחנו מחוץ לגביע. חיפה הייתה מוכנה, שיחקה טוב. היה ברור שהקבוצה שתכבוש את השער הראשון תהיה בעלת סיכויים גבוהים יותר לנצח. היא קבוצה טובה במתפרצות וכשאתה משחק מולה פתוח, אתה תשלם".
עוד בנושא
גביע המדינה: מכבי חיפה ברבע הגמר אחרי 0:3 גדול על מכבי תל אביב
דוס סנטוס צפוי לעמוד לדין, גורם באיגוד: "בושה שהשופטים לא ראו"
רוב מאס: "אני מרגיש פה כמו ברכבת הרים", פרד רוטן צפה מהיציע


