קפטן הפועל באר שבע, אליניב ברדה, השתחרר היום (ראשון) מבית החולים סורוקה. ברדה, פונה לחדר המיון בסורוקה ביום שלישי בשבוע שעבר לאחר שקיבל מכת כדור חזקה בחזה, שגרמה להפרעות קצב מסכנות חיים ונזקק למכות חשמל בשטח.
ברדה אמר: "אני רוצה שוב להודות לצוות בית החולים, צוות המיון, לפרופסור זגר ולצוות הרופאים והאחיות שטיפלו בי ודאגו לי בצורה מדהימה. שוב תודה גדולה לדימה טרשצ'נקו ולגיא ממד"א שהצילו את חיי. תודה גדולה לכל אנשי הפועל באר שבע ולאוהדים הרבים והמסורים על התמיכה הגדולה והאהבה שהעניקו לי, על שהתפללו עבורי ותפילותיהם סייעו להחלמתי המהירה. בשלב זה אצא הביתה ובעיקר אנוח".
אגב, ברדה הגיע במהלך הערב ליום הולדתו של דימה טרשצ'נקו החובש שהציל אותו עם מתנה ועוגה גדולה שעליה נכתב: "למלאך שלנו, תודה שנתת חיים, מזל טוב עד 120".
עוד בנושא:
שבע דקות בגן עדן: היממה הקריטית של אליניב ברדה
בנימין נתניהו שוחח עם אליניב ברדה: "כולנו החסרנו פעימה"
הפועל באר שבע סימנה את זובאס ואיתמר ניצן לקראת העונה הבאה
מרגש: ברדה הגיע ליום ההולדת של דימה, החובש שהציל את חייו
ד"ר דן שוורצפוקס, מנהל מלר"ד סורוקה: "הוא פונה לחדר המיון בביה"ח בהכרה מלאה ובמצב יציב. עבר בדיקות לבירור מצב הלב כולל אקו לב והועבר לצנתור דחוף שממצאיו היו תקינים. בהמשך אושפז ביחידה לטיפול נמרץ לב".
פרופ' דורון זגר, מנהל המערך הקרדיולוגי בסורוקה: "אליניב ברדה עבר סדרת בדיקות במהלך אישפוזו בימים האחרונים. בסה"כ מצבו טוב ובמגמת שיפור. יחד עם זאת, הלב טרם הדגים התאוששות גמורה. יש צורך במעקב נוסף בשבועות הקרובים. בשלב זה, ההמלצה הרפואית היא לא לחזור לשחק בשבועות הקרובים. חשוב לציין שוב את הטיפול הראשוני המעולה שקיבל במגרש מצוות הקבוצה וממד"א, טיפול שהציל את חייו".
רגיל (7) 112
16:30

שטוטגרט

הופנהיים
שטוטגרט היא המועמדת לניצחון כאן; היא מציגה כדורגל דומיננטי העונה בבית, מול הופנהיים שנוטה לספוג שערים קלים מדי במשחקי חוץ.
רגיל (7) 143
17:00

וולבס

ברנטפורד
וולבס היא היורדת הבטוחה עם 2 נקודות העונה, בעוד ברנטפורד הפסידה 3 מ-4 האחרונים שלה, אך אלו היו משחקים קשים והיא חייבת את הנקודות פה במאבק שלה. ברנטפורד תדע להתעלות פה מול שק החבטות של הליגה
רגיל (7) 181
17:30

הפועל ירושלים

הפועל חיפה
שתי הקבוצות חזרו לנצח במחזור הקודם, הירושלמים נגד אשדוד והחיפאים מול טבריה. הפועל חיפה מתקשה בחוץ העונה בעוד הפועל ירושלים מאוד לא יציבה. מפגש שיסתיים ללא הכרעה
רגיל (7) 200
18:30

הפועל פתח תקווה

הפועל קרית שמונה
הפועל פ"ת יצאה במחזור הקודם מבלומפילד עם תחושת החמצה גדולה. קריית שמונה השיגה נקודה דרמטית מול הפועל ת"א, אבל פוגשת במשחק חוץ יריבה שתבוא מאוד נחושה להשיג סוף סוף ניצחון. להערכתנו, פתח תקווה תנצח.
רגיל (7) 235
19:30

ר.ב לייפציג

באייר לברקוזן
משחק צמרת בין שתי קבוצות שדוגלות בכדורגל התקפי ומהיר. לברקוזן נראית מעט יותר מאוזנת, אך הביתיות של לייפציג הופכת את המשחק הזה לכזה שיכול ללכת לכל כיוון
רגיל (7) 258
19:30

טוטנהאם

ליברפול
המשחק המרכזי של המחזור. ליברפול מגיעה כפייבוריטית בזכות כושר התקפי עדיף, בעוד טוטנהאם תנסה לנצל את הביתיות והמהירות של שחקני האגף כדי להפתיע במתפרצות.
רגיל (1) 115
16:30

מיינץ

סט. פאולי
משחק תחתית לוהט שבו כל נקודה קריטית להישרדות בליגה. יתרון הביתיות של מיינץ ייתן להם את הערך המוסף.
רגיל (1) 183
18:30

אסטון וילה

מנצ'סטר יונייטד
קרב מרתק בין קבוצת הבית החזקה ליונייטד המשתפרת. וילה בבית היא אגוז קשה לפיצוח, אבל יונייטד תצליח לסחוט תיקו.


