לאחר משא ומתן שנמשך מספר שבועות, מכבי חיפה נפגשה היום (שישי) בפעם הראשונה עם עומרי בן הרוש, שעל המגעים עימו פורסם לראשונה בוואלה! ספורט, וסיכמה איתו על חוזה לשנתיים הקרובות. החתימה על החוזה צפויה להתקיים בשבוע הבא, ובן הרוש צפוי להרוויח כ-210 אלף דולר לעונה. גיא לוזון רצה את השחקן מאוד, וכעת לאחר שסגר הוא יוותר על החתמת מגן שמאלי זר. בן הרוש, 27, ערך 12 הופעות העונה במדי מכבי תל אביב, 11 מהם בהרכב הראשון. הוא סיים עונה רביעית בקבוצה, אליה הגיע ממכבי נתניה. לבן הרוש יש 15 הופעות גם בהרכב נבחרת ישראל, האחרונה שבהן בחודש אוקטובר האחרון, אז רשם 90 דקות בניצחון על ליכטנשטיין. .
המטרה של לוזון היא לבנות הרכב של שלושה שחקני הגנה זרים בעונה הבאה, כולל מגן ימני שיחתום בקרוב, ובן הרוש ישמש כמגן וגם כבלם לעת הצורך. במקביל, המאמן מנסה לשכנע את אדי גוטליב לוותר על ההצעה מרוסיה. מכבי חיפה לא מוכנה לשלם 400 אלף דולר על השחקן אבל תגיש הצעה אם השחקן יאשר שהוא מעדיף אותה על פני הצעה אחרת.
המשא ומתן עם עומרי אלטמן נמשך, ובמועדון מקווים להודיע בקרוב מאוד על על סגירת העסקה. מאז הפגישה בסוף השבוע עם סוכנו רונן קצב טרם הושג סיכום, אך הוגשה לשחקן הצעה והוא ישקול אותה. לוזון ביקש מההנהלה להחתים גם את פלוריאן קליין והיא פנתה לסוכניו בעניין הזה וממתינה לתשובה מצד השחקן.
במועדון יחלו בבדיקות לשחקנים בשבוע הבא. חלק מהזרים מתכוונים להתייצב לאימונים למרות שלא זומנו על ידי המועדון. מארק ואליינטה, למשל, יגיע מחופשה פרטית לכפר גלים. כזכור, לאחרונה התעמת הבלם עם המאמן כשזה הודיע לו שהוא לא ימשיך בקבוצה. ואליינטה הודיע ללוזון כי לא יעזוב ללא פיצוי וכי הוא מתכוון להגיע לפתיחת האימונים. גם הולמאר איולפסון ופיטים עזמי מתכוונים להגיע לאימונים. קמיל ואצק מנסה למצוא קבוצה, אך גם הוא צפוי להופיע במתחם. סאן מנחם שביקש לעזוב ואיסמעיל ריאן, שלוזון מעוניין שייצא להשאלה, לא ימשיכו ויוזמנו לשיחות עם המאמן.
עוד בנושא
לידיעה הראשונית על מועמדותו של בן הרוש
לידיעה על ההצעה הרשמית של חיפה לבן הרוש
יתרון (5) 109
19:00

בני יהודה

מכבי אתא ביאליק
(1+)
בני יהודה שקועה עמוק בתחתית הלאומית ולא ברור כמה מטריד אותה משחק הגביע כרגע. אתא בעונה לא רעה בליגה א' צפון ויכולה לראות בעצמה יריבה שקולה במשחק הזה
יתרון (5) 117
19:00

בני סכנין

מכבי יפו
(1+)
נציגת ליגת העל מדוחא תארח את הקבוצה מהלאומית, במשחק שבו סכנין פייבוריטית ברורה. יפו בעונה גרועה תתקשה להפתיע.
יתרון (5) 125
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
(1+)
העולה החדשה לליגת העל קיבלה הגרלה נוחה יחסית מול הקבוצה מליגה ב', ותנסה להבטיח ניצחון קל ומהיר לעיני הקהל הביתי.
סך הכל שערים טווחים (2-3) (5) 126
19:00

הפועל פתח תקווה

הפועל עירוני כרמיאל
פערי הרמות כאן הרבה יותר מדי גדולים, וההתקפה של הפועל פתח תקווה לא תנוח במשחק כזה. ארבעה שערים לפחות
רגיל (5) 132
19:00

הפועל רעננה

מכבי קרית גת
הפועל רעננה מהלאומית מגיעה מהליגה הבכירה יותר אך מולה ניצבת יריבה קשוחה שמוליכה את ליגה א' דרום בפער משמעותי. בגביע כידוע פערי הליגות לא תמיד באים לידי ביטוי.


