מכבי תל אביב ערכה היום (שבת) מסיבת עיתונאים לקראת המשחק הביתי מול מכבי חיפה, במסגרת המחזור השלישי בפלייאוף העליון. הצהובים חגגו באמצע השבוע את ההעפלה לגמר גביע המדינה, שמעט השכיח את ההפסד להפועל באר שבע. כעת, סגנית האלופה זקוקה לניצחון ראשון העונה מול הירוקים, בתקווה למעידה של האלופה מול מכבי פתח תקוה. ברק יצחקי, שנפגע מול בית"ר ירושלים ביום רביעי, ייעדר מהסגל של ליטו וידיגאל.
ליטו וידיגאל, מאמן מכבי תל אביב, אמר במסיבת העיתונאים: "מצפה לנו משחק קשה, כמו כל המשחקים בליגה הזו. אני מרוצה מהשחקנים, ששיחקו נהדר במשחק האחרון בגביע. אנחנו מאמינים שעוד יש לנו סיכוי, הליגה עוד לא נגמרה. זה אפשרי מכיוון שנותרו עוד לא מעט משחקים. מכבי חיפה לא נמצאת במומנטום, אך מדובר בקבוצה גדולה. אנחנו חושבים רק על המשחק שלנו ולא על באר שבע. אנחנו נלחמים על שני תארים ויש לנו סיכוי. הליגה לא נגמרה עדיין".
על ברק יצחקי: "אנחנו מצפים שהוא יחזור תוך שלושה-ארבעה שבועות. הוא לא השחקן היחיד פה, אני מאמין בכל השחקנים שלי. אם הם משחקים במכבי תל אביב, זה אומר שהם איכותיים".
על פיליפנקה: "הוא שיחק טוב מאוד במשחק הקודם. אם כולם יעבדו כקבוצה יהיה לנו יותר סיכוי לנצח משחקים. פיליפנקה קיבל את ההזדמנות שלו לשחק וניצל אותה. שחקנים מקבלים הזדמנויות והם צריכים לנצל אותן. אנחנו עובדים בשקט, כל אחד יודע מה האחריות שלו והמערכת עובדת בתיאום. יש פה אווירה טובה, אבל משום מה אנשים בתקשורת אומרים משהו אחר. בסופו של דבר אני מאמין שאפשר לעשות דברים גדולים פה".
יגור פיליפנקה השתתף גם הוא במסיבת העיתונאים ואמר: "ברור שאחרי הפציעה של איתן טיבי חשבתי שאולי תהיה לי הזדמנות לשחק. שוחחתי עם המאמן והוא אמר לי שהגיע הזמן שלי. היה קשה לחזור כי לא שיחקתי זמן רב, אבל אני יודע שאני יכול לשחק טוב יותר, ומאמין שאתם תראו זאת. מכבי חיפה קבוצה טובה מאוד, ואנחנו יודעים שזה יהיה קשה. אסור לנו להפסיד נקודות עד לסיום העונה".
רגיל (6) 20
12:00

שנגחאי פורט
 

ז'ג'יאנג פרופשיונאל 
 
לאחר הפסד במשחק חוץ, שנגחאי פורט חייבת לחזור לנצח מולל קבוצה בינונית מאוד שסיימה ארבעה משחקים ברציפות בתיקו.
רגיל (6) 93
15:00

הפועל רמת גן
 

הפועל כפר שלם 
 
הפועל רמת גם עם מאמן חדש על הקווים, מסאי דגו, כבר השיגה ניצחון בגביע. במשחק ביתי מול קבוצה בינונית היא חייבת להשיג ניצחון בדרך אולי לעלייה.
יתרון (6) 210
21:15

אולימפיאקוס
 

הפועל תל אביב 
 (5.5+)
אם הפועל תל אביב רוצה להוכיח עוד יותר שהיא בצמרת בזכות ולא בחסד, ניצחון כאן יעשה את העבודה. כך או כך, יש לה סגל מספיק טוב כדי לפחות לעמוד בליין
יתרון (6) 237
21:30

באסקוניה
 (3.5+)

אנאדולו אפס 
 
אנאדולו קבוצה טובה יותר, ואין על כך בכלל ספק. באסקוניה אולי תצליח לקחת את המשחק הזה לכיוון צמוד יותר, אבל אנאדולו תנצח מעל הליין בסיום
יתרון (7) 113
17:00

ברנלי
 (2+)

ארסנל 
 
הליין לא מקל על הסימון ובכל זאת, ההתקפה של ארסנל כל כך מוכשרת שלברנלי יהיה יותר מדי קשה לעצור אותה. גם בחלק ההגנתי האורחת עם יתרון עצום וממעטת לספוג. ארסנל ביותר משני שערים
רגיל (7) 181
18:30

הפועל פתח תקווה
 

בני סכנין 
 
קשה מאוד לראות כאן פייבוריטית אמיתית, שתי הקבוצות די משלימות אחת את השנייה מבחינה הגנתית והתקפית. תיקו
- פלייאוף עליון- קבוצה - משחקים - נצחונות - תיקו - הפסדים - שערים - נקודות - 1 הפועל באר שבע- 36 - 26 - 7 - 3 - 18-73 - 85 - 2 מכבי תל אביב- 36 - 22 - 6 - 8 - 28-61 - 72 - 3 בית"ר ירושלים- 36 - 16 - 12 - 8 - 36-53 - 60 - 4 מכבי פתח תקוה- 36 - 15 - 11 - 10 - 34-42 - 56 - 5 בני סכנין- 36 - 13 - 9 - 14 - 46-32 - 48 - 6 מכבי חיפה- 36 - 12 - 9 - 15 - 41-34 - 45 



