שבוע לאחר שמכבי חיפה החלה את מחנה האימונים, הצטרפו הבעלים יעקב שחר והמנכ"ל אסף בן דב על מנת לעקוב מקרוב אחר ההכנות לעונה הקרובה. "אנחנו נמצאים פה כבר שלושה ימים, אנו מרוצים ושמחים ממה שאנו רואים במחנה", אמר שחר לשחקנים. "יש פה קבוצה רצינית, אנשים המתנהגים ברמה גבוהה מאוד, השחקנים רציניים והמשמעת טובה מאוד".
הנשיא המשיך ואמר: "אנו מאמינים שהיכולת תשתפר, יש פה קבוצה טובה, קיים פה בסיס טוב ונביא שחקנים נוספים על מנת לחזקו. האווירה כאן מצוינת, גם מקצועית, גם חברתית וגם התנהלותית. בא אליי מנהל המלון וציין בפניי שבמהלך השנים הגיעו עשרות קבוצות להתארח כאן והוא לא זוכר קבוצה שהתנהגה בצורה כה מכובדת ואני גאה על כך".
ומה לגבי טאלב טואטחה? במכבי חיפה עדיין מעריכים שעסקת העברתו לאיינטרכט פרנקפורט תיסגר בימים הקרובים. כזכור, לאחרונה דיווחנו כי המגן אמור לסכם בגרמניה, ומאמן מכבי חיפה רוני לוי אישר כי אכן טואטחה צפוי לעזוב את ישראל בקרוב מאוד. כזכור, המחיר אותו דורשת הקבוצה הוא 1.5 מיליון יורו.
בינתיים, המנהל הספורטיבי של פרנקפורט, ברונו הובנר, דיבר בגרמניה על האפשרות שהקבוצה תתחזק: "אנחנו מחפשים שחקנים בכמה עמדות, כולל שני בלמים".
עוד בנושא:
קרלסן: "מכבי חיפה צריכה להיות קודם כל קבוצה, לא אוסף של כוכבים"
מכבי חיפה הפסידה 2:0 ללודוגורץ, רוני לוי: "צריכים להתחזק"
קשר בוריקנה פאסו אלאן טראורה נבחן דקות מעטות בחיפה, אבל בצוות המקצועי יש נטיה להחתימו. למרות שלא הרבה לשחק בשנתיים האחרונות, רוני לוי שוחח עם טור כריסטיאן קרלסן והבין כי מדובר בשחקן עם פוטנציאל גדול, שיהיה קשה לוותר עליו. לכן, משיחה שנערכה אתמול עולה כי לצוות המקצועי יש שתי אופציות עיקריות: להחתים את טראורה בכפוף למשחק האימון מול סקנדרבג מחר ולהסתמך בעיקר על סאן מנחם כשעד ינואר יוחתם מגן שמאלי זר לאחר שניקיטה רוקאביציה יהפוך לאזרח (במועדון מעריכים שהאישור יתקבל עוד קודם), או לוותר על שירותיו של שחקן לוריין ולהחתים מגן שמאלי זר, בסגנון של מגן נבחרת מונטנגרו ולך פוזנן ולדימיר וולקוב שהוצע. בחיפה מעריכים מאוד את הדרך שעשה טראורה עד שהגיע למחנה. השחקן המריא סמוך לחצות מצרפת למינכן, ומשם הגיע ברכב למחנה במיוחד כדי להיבחן במשחק מול לודוגורץ.
שלומי אזולאי, שעל מועמדותו ועל ההצעה הרשמית שקיבלה מכבי תל אביב עבורו פורסם בוואלה! ספורט, ממתין לסיכום סופי בין המועדונים אביב בעניין דמי ההעברה. ההערכה היא שהעסקה תיסגר על 1.6 מיליון שקל והשחקן ירוויח כ-250 אלף דולר לשלוש שנים. בחיפה מעריכים שיצטרף לאחר המחנה. הצהובים רוצים לשחרר את אזולאי כדי שחיפה תרד מהניסיון לצרף את אייל גולסה, איתו נמשכות כל העת שיחות מאחורי הקלעים. חיפה רוצה מאוד את עומרי בן הרוש, שכרגע עדיין לא שוחרר ממכבי תל אביב. גם עדן בן בסט מועמד, אבל בחיפה יבהירו לו שאם ירצה להגיע הוא יצטרף לקצץ לפחות 50 אחוז מהשכר אותו הרוויח במכבי תל אביב.
אחרי שגיששו לאחרונה אצל אופיר מרציאנו, במכבי חיפה טוענים כי עדיין לא התקבלה החלטה סופית לצרף שוער נוסף. אם ההחלטה תשתנה, חיפה תנסה לצרף את אחד משוערי הנבחרת. בכל מקרה, כרגע אין כל כוונה להתחזק בשוער זר.
עדכון ראשון: 9:28.