וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

לואיס אנריקה: "קשה מאוד לעצור אותנו כשאנחנו משחקים ברמה הזו"

מאמן ברצלונה חגג את ה-1:5 של קבוצתו נגד ראיו וייקאנו והגדלת הפער בפסגה, אך מודאג אחרי עוד החמצת פנדל: "זה כבר מתחיל להיות מטריד". וגם: המספרים והשיאים, והגילוי המסעיר של פיקה

ברצלונה שברה אמש (חמישי) שיא נוסף כשהפכה לראשונה בספרד שסוגרת 35 משחקים ברציפות ללא הפסד. הקטלאנים עשו את זה עם 1:5 קל במיוחד בחוץ מול תשעה שחקנים של ראיו וייקאנו במסגרת המחזור ה-27 בליגה הספרדית והגדילו את הפער בצמרת מאתלטיקו מדריד בחזרה לשמונה נקודות. ליאונל מסי כבש שלושער נוסף (ה-35 שלו בבארסה, השתווה לשיאו של כריסטיאנו רונאלדו), איבן ראקיטיץ' הוסיף אחד וארדה טוראן חתם עם שער הבכורה שלו במדי הבלאוגרנה. אם ברצלונה לא תפסיד גם בשמונת המשחקים הבאים שלה, היא תשווה את השיא של יובנטוס שלא הפסידה בין מאי 2011 למאי 2012 במשך 43 משחקים ברציפות.

מסי חוגג/רויטרס

אגב, ברצף הנהדר הזה של ברצלונה (35 משחקים), הקבוצה ניצחה ב-29 משחקים וסיימה שישה מהם בתיקו, יחס השערים שלה הוא 20:107. כמו כן, זה היה הניצחון ה-11 ברציפות של ברצלונה מול ראיו וייקאנו כשהיא עומדת מולה על יחס שערים 5:50 במשחקים הללו. היו גם שלוש בשורות שליליות שיצאו לבארסה מהניצחון הקל: הראשונה היא שניימאר ספג כרטיס צהוב חמישי וייעדר ממשחק הליגה הקרוב מול אייבר ביום ראשון. הבשורה השלילית השנייה היא שלואיס סוארס לא הצליח לכבוש, החמיץ פנדל ונראה עצבני מאוד במהלך המשחק. הבשורה השלילית השלישית היא שברצלונה שוב החמיצה פנדל וזה היה התשיעי שהיא מחמיצה ב-18 האחרונים שנזקפו לזכותה בכל המסגרות העונה. זאת ועוד, הפעם האחרונה שבה ברצלונה כבשה חמישה שערים במשחק חוץ בליגה הייתה מול קורדובה בעונה שעברה, גם אז זה היה מול השוער חואן קרלוס.

מאמן הקטלאנים לואיס אנריקה אמר לאחר המשחק: "החלק הטוב ביותר של העונה מגיע עכשיו, אלה הרגעים שעליהם נלחמנו לאורך כל העונה. אני יודע שתמיד קשה לשחק נגד ראיו, אבל אני חושב שהתחלנו מצוין ובצורה אינטנסיבית מאוד. הגענו עם גישה נכונה, שיחקנו באינטנסיביות גבוהה והצלחנו לעשות את כל זה מההתחלה. שיחקנו היטב בכל החלקים של המגרש. קשה מאוד לעצור אותנו כשאנחנו משחקים ברמה הזו". המאמן התייחס גם לעובדה שהקבוצה שלו החמיצה פנדלים רבים העונה: "זה תחום בו נצטרך להשתפר, אבל זה לא מדאיג אותי יותר מדי אם זה קורה בשלב בו הקבוצה כבר הכריעה את המשחק".

על העובדה שברצלונה החמיצה שמונה פנדלים העונה: "אני מאוכזב וקצת מודאג מזה".

ג'רארד פיקה שחקן ברצלונה. AP
סודות מחדר המיטות? פיקה/AP

סרג'י רוברטו אמר: "אנחנו מקווים להמשיך ברצף הזה כי זה אומר שנזכה באליפות אם לא נאבד נקודות. ידענו שתמיד קשה לשחק בוויאקס, ראיו לוחצת גבוה עם הרבה שחקנים, מסכנת הרבה ומנסה למצוא שטחים כדי לכבוש. זו קבוצה שאנחנו מכבדים מאוד, היא לא משנה את הפילוסופיה שלה אף פעם ולא משנה מי היריבה".

ג'רארד פיקה, כרגיל, סיפק את הסחורה בראיון שאחרי המשחק. הבלם נשאל כיצד יחגוג את השיא, וענה מיד, תוך רמיזה לגבי אשתו, שאקירה, כי "הלילה בטוח שיהיה וואקה-וואקה. השאלה היא מה יהיה בשאר ימים, אבל את זה נשאיר לפעם אחרת". פיקה התייחס גם ליחס שהוא מקבל בתקשורת, והשיב: "הלוואי שהייתי יכול לקנות פריסקופ, כי התקשורת מעוותת את התשובות שלך כל הזמן. הם עורכים דברים בצורה מניפולטיבית ואחר כך אני נפגע".

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully