לפני כחודש פרסמנו: פאבלו דה לוקאס מועמד לבית"ר ירושלים
בית"ר ירושלים צירפה לשורותיה את הזר הרביעי, כאשר היום (שלישי) נחת בישראל הקשר הספרדי, פאבלו דה לוקאס, וחתם לשנתיים לאחר שבילה את השנתיים האחרונות בפטרולול פלוישטי ברומניה. בית"ר ירושלים כבר סיכמה עם דה לוקאס לפני כשלושה שבועות אך השחקן העדיף הצעה מאופה מרוסיה. כעת, לאחר שהתיר את הסיכום שלו עם הקבוצה הרוסית, הגיע לסיכום עם הירושלמים, כפי שפורסם לראשונה בוואלה ספורט וחתם באמצעות סוכנו שחר גרינברג.
דה לוקאס בן ה-29 עם עבר בספורטינג גיחון וסלמנקה, חתם לשנתיים בשכר של 170 אלף יורו. בזמנו כשסיכם השחקן אמר עליו טוטו תמוז: "מדובר בשחקן ברמה גבוהה מאוד. לא מגיעים לישראל קשרים ברמה הזאת, הוא מאוד דומיננטי ומשפיע מאוד במרכז השדה. אם בית"ר תצרף אותו הוא ישדרג אותה משמעותית".
שי חדד, ששיחק עימו בעונה שעברה בפטרולול, אמר: "פאבלו דה לוקאס זה כוכב כדורגל, הקשר הכי טוב בישראל, אין בארץ שחקנים ברמה שלו. הוא קשר 50:50 טכני מאוד, שולט במרכז השדה, דומיננטי. אני מופתע שהוא בא לישראל, כל הכבוד לבית"ר שהצליחה להביא אותו".
ניסו קפילוטו אמור לנחות היום בערב בישראל אחרי ששהה בשוויץ, הסדיר את ענייניו מול סנט גאלן וקיבל את השחרור הבינלאומי. קפילוטו יחתום על חוזהו ויוכל לשחק בסיבוב השני מול שרלרואה, אם בית"ר תעפיל. כך גם לגבי ולאד מוראר, שהיו כמה השגות לגבי חוזהו אך הן נפתרו סופית אתמול.
בבית"ר לא קיבלו החלטה סופית בנוגע לאריקו הברזילאי וגורם במועדון אמר היום כי עדיין ישנו סיכוי כי השחקן יגיע בסופו של דבר עם סעיפי יציאה מאוד ברורים בנוגע לפן הבריאותי. אחת האפשרויות שעלתה במועדון ביממה האחרונה היא לוותר על בלם זר ולנסות להחזיר את אופיר קריאף כבלם, מה שיאפשר לקבוצה להתחזק בזר נוסף בחלק הקדמי. יחד עם זאת, אם כן יצורף בלם זר בית"ר תרצה להתחזק בחלוץ ישראלי ובמצב כזה הטרייד עם מכבי חיפה בנוגע לקריאף הוא האופציה הטובה ביותר להתחזק באלון תורג'מן, שכבר הביע את רצונו להגיע לירושלים. נראה כי התפתחויות בעניין יהיה לקראת סוף השבוע או בתחילת השבוע הבא.
היום עורכת הקבוצה את האימון באיצטדיון טדי. איציק כהן מועמד לפתוח בהרכב במשחק הגומלין מול אורדבאי במוקדמות הליגה האירופית כאשר אלי דסה צפוי לחזור להרכב על חשבונו של תומר ירוחם. בית"ר שוקלת לשחרר את ירוחם לשנת השאלה על מנת שיצבור דקות משחק. אם זה יקרה, שניר משען מהפועל עכו נמצא במו"מ עם הקבוצה ועשוי להצטרף כבר בשבוע הבא.
בבית"ר יודעים כי במידה ויעברו את אורדבאי, הם יכולים לרשום שחקנים לסיבוב הבא רק עד ליום שישי הקרוב ולכן יהיה לחץ גדול ביומיים הקרובות לסגור את כל הקצוות עם ולאד מוראר, קפילוטו ודה לוקאס בכדי שיעמדו לרשות המאמן במידה והקבוצה תעבור שלב.
10,000 כרטיסים נמכרו לקראת המשחק. נותרו כמה מאות כרטיסים ליציע המערבי והמזרחי, והיום בערב ייפתח גם היציע הצפוני למכירה. בבית"ר מעריכים שלפחות 15 אלף איש יגיעו לטדי ביום חמישי.
רגיל (1) 30
13:30

ורונה

פארמה
גם ורונה וגם פארמה שקועות בתחתית הטבלה, פתחו רע מאוד את העונה ובעיקר - מתקשות להשיג נקודות. במפגש ישיר ביניהן אין פייבוריטית אמיתית כשאף אחת לא טובה מהשנייה. תיקו
רגיל (1) 88
16:00

לידס

אסטון וילה
לידס, שמדורגת במקום ה - 16, תארח את אסטון וילה שנמצאת במקום השישי ומציגה יכולת טובה, אך מתקשה במשחקי החוץ עם ניצחון אחד בלבד. בהתחשב בזה נראה שמצפה לנו משחק מאוזן, ולהערכתי הוא יסתיים בחלוקת נקודות.
רגיל (1) 183
18:30

סט. פאולי

אוניון ברלין
שבעה הפסדים רצופים ספרה סט. פאולי לפני היציאה לפגרה כשהיא מתחת לקו האדום, אבל היום היא מארחת את אוניון ברלין שהשיגה רק 5 נקודות יותר ממנה ומתקשה מאוד בחוץ. אין הרבה משחקי בית שסט. פאולי חייבת לנצח - את המשחק הזה היא יודעת שהיא חייבת
רגיל (1) 283
21:45

אינטר

מילאן
אינטר תארח את הדרבי כשהיא מוליכה את הטבלה, בעוד מילאן מגיעה מהמקום השלישי ובפער של שתי נקודות בלבד. זהו מפגש לוהט ומאוזן במיוחד, וכפי שזה נראה, המשחק צפוי להיות צמוד מאוד. להערכתי, הוא יסתיים בתיקו.


