וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אירופה מתכוננת למלחמה הבאה

12.10.2010 / 8:39

בינינו, המוקדמות הן חרטא, וכשיגיע הדבר האמיתי אנו צפוים לקרב נוסף בין המעצמות ששולטות ביבשת - גרמניה וספרד: מה כל אחת צריכה לשפר עד המערכה הבאה ביניהן

טורניר המוקדמות בקושי התחיל, אבל כבר עכשיו ברור שספרד וגרמניה, שתי הנבחרות האירופיות האיכותיות ביותר, עשויות להיות הפייבוריטיות הגדולות בטורניר הגמר בפולין ואוקראינה ביוני 2012. שתיהן נהנות עד כה ממאזן מושלם בבתיהן, ועצם העפלתן מהמקום הראשון כלל לא מוטלת בספק. שני המאמנים, ויסנטה דל בוסקה ויואכים לב, יצטרכו מעכשיו להשתמש במשחקים שנותרו במוקדמות על מנת ללטש את הסגל ואת ההרכב ולהתכונן לדבר האמיתי. יש סיכוי לא רע שהקרב בין השתיים הוא שיכריע את גורל אליפות אירופה בעוד קצת יותר משנה וחצי, בדיוק כפי שקרה בשני הטורנירים הגדולים האחרונים.

בינתיים היתרון נמצא בצד הספרדי – "לה-רוחה" ניצחה את הבונדסטים 0:1 הן בגמר יורו 2008 והן בחצי גמר מונדיאל-2010. כדי שהמאזן יישמר, חייבים הספרדים לפחות לשמור על הרמה הנוכחית, בעוד הגרמנים ימשיכו להשתפר בזכות כמות מדהימה של כישרונות צעירים שמתדפקים כבר עכשיו על הדלת המובילה לסגל האיכותי של לב. מהן הסוגיות המרכזיות העומדות בפני שני המאמנים? להלן שלושה נושאים מרכזיים שדורשים פתרון.

בלם נבחרת ספרד קרלס פויול (שמאל) מנחם את קשר גרמניה בסטיאן שווינשטייגר. Joern Pollex, GettyImages
הספרדים חייבים להשתפר כדי לשמור על יתרונם. פויול ושווינשטייגר/GettyImages, Joern Pollex

ציוות בהגנה

מצד אחד, שתי הנבחרות נהנות ממבחר שחקני עורף רב גוניים שיכולים למלא מספר עמדות. מצד שני, שתיהן עדיין מחפשות את ההרכב האידיאלי, כאשר מרכז ההגנה עלול להתברר כעקב אכילס באוקראינה ופולין.

הספרדים בטוחים שג'רארד פיקה יהיה מעוז ההגנה של הנבחרת בעשור הקרוב, אך מי ישחק לצידו? קרלס פויול כבר יהיה בן 34 באליפות אירופה הקרובה, ובמהלך המונדיאל האחרון עברו בראשו הרהורי פרישה. המחליף הטבעי שלו בסגל הנוכחי הוא קרלוס מרצ'נה, אך הוא גם שיחק בקישור האחורי בשנתיים האחרונות וגם נמצא מעבר לשיאו, וייתכן שלא יתאים ליורו 2012. ראול אלביול עדיין לא הוכיח את עצמו ברמה הגבוהה ביותר, ודל בוסקה יצטרך לקבל החלטה לגבי עתידו בהרכב הפותח.

האופציה השנייה היא להסיט את סרחיו ראמוס מעמדת המגן הימני למרכז ההגנה. ראמוס בן ה-24 צבר באופן מדהים כבר 70 הופעות בינלאומיות, והוא עשוי ליצור שיתוף פעולה עם פיקה לשנים ארוכות, אך לא בטוח שהוא יתלהב מהרעיון, ובמקרה כזה יהיה צורך למלא את המשבצת המקורית שלו. אלבארו ארבלואה יכול לעשות זאת היטב, אך דל בוסקה מייעד לו בעיקר את תפקיד יורשו של המגן השמאלי ז'ואן קאפדווילה, שיהיה אף הוא בן 34 בעוד שנתיים.

גם לב צריך לשבור את הראש על הציוות הנכון במרכז ההגנה. פר מרטסאקר אמנם רק בן 26, אך מתקבל הרושם שהוא נמצא במגמת ירידה מסוימת, וגם סובל מפציעות לעתים תכופות. חברו לעורף במונדיאל, ארנה פרידריך שנעדר בתקופה האחרונה בגלל פציעה, יהיה בן 33 ביורו 2012. האם להמשיך לסמוך עליו? גם ללא פרידריך יש ללב אופציות רבות, אך אף אחת מהן לא מושלמת. השם העולה המדובר ביותר הוא מאטס הומלס, שעושה התקדמות מרשימה בדורטמונד אחרי שגדל במחלקת הנוער של באיירן. הולגר באדשטובר יכול לתפקד כבלם וכמגן שמאלי, הייקו וסטרמן הנהדר ממלא ביעילות כל משבצת במערך האחורי, וכך גם ג'רום בואטנג ששיחק במונדיאל כמגן שמאלי, למרות שגדל כמגן ימני או בלם.

הקפטן פיליפ לאם משחק בשנתיים האחרונות כמגן ימני, בעיקר בגלל שלואיס ואן חאל קיבע אותו במשבצת הזו בבאיירן מינכן, שם הוא יצר שיתוף פעולה מדהים עם תומאס מולר, אך מובן שהוא יכול לחזור במידת הצורך לאגף השמאלי. ועוד לא דיברנו על כישרונות עולים כמו אנדראס בק מהופנהיים (ימין) ומארסל שפר מוולפסבורג (שמאל). נכון לעכשיו, דבר לא סודר, ובמהלך השנה הקרובה יצטרך לב לעשות סדר בבלגן.

חלוץ מרכזי

בספרד העסק די ברור - דויד וייה ימשיך להיות הסקורר מספר אחת של הנבחרת, בעוד פרננדו טורס עשוי לשחק לצידו במידה ויהיה כשיר. פרננדו יורנטה, שהבקיע צמד חשוב בניצחון על ליטא ביום שישי, נהנה עד כה ממאזן הבקעה נפלא במדים הלאומיים (6 שערים ב-11 משחקים), וביסס את עצמו כאופציה השלישית של דל בוסקה. עם זאת, עדיין מדובר בעמדה בעייתית למדי.

הפציעות הטורדניות של טורס הופכות אותו למניה שרחוקה מלהיות בטוחה, בעוד יורנטה, המשחק בבילבאו, עדיין חסר ניסיון ברמה הגבוהה. לפי השמועות, ריאל מדריד מעוניינת בו, אך זה לא בהכרח לטובה. התלות של ספרד בוייה גדולה מדי, ותעיד על כך העובדה שהוא כבש חמישה משמונת השערים של אלופת העולם בדרום אפריקה. דל בוסקה חייב למצוא פתרון למקרה בו וייה ייעדר, כמו בגמר יורו 2008 (אז הבקיע טורס את שער הניצחון), ולבחון במוקדמות חלוצים כמו רוברטו סולדאדו, אריץ אדוריס, ואולי גם ילד הפלא סרחיו קנאלס, אם כי התקדמותו עלולה להיעצר על הספסל של ריאל. ייתכן שכדאי לדל בוסקה לנסות את פדרו, שחקן כלבו אמיתי, כחלוץ חוד כדי לבדוק אם אופציה זו יכולה לעבוד בנבחרת.

בגרמניה הבעיה חמורה הרבה יותר. מירוסלאב קלוזה ממשיך להפציץ בלי הפסקה במדים הלאומיים, והגיע כבר ל-57 שערים ב-104 משחקים אחרי הצמד מול טורקיה. אבל הוא בן 32, לא בטוח בהרכב קבוצתו באיירן מינכן, ובשנתיים הקרובות עלולה לחול ירידה חדה ביכולתו. לצערו הרב של לב, מחליף טבעי לא נראה באופק. מריו גומז היה אמור להיות כזה, אבל הביטחון העצמי שלו נהרס בבאיירן מאז המעבר הקטסטרופלי משטוטגרט בקיץ 2009, והוא אפילו לא ראוי להיות בסגל הרחב. המתאזרח הברזילאי קקאו הוא שחקן טוב, אך לא מעבר לכך, ואי אפשר לבנות את החוד סביבו. גם סטפן קיסלינג מלברקוזן הוא מחמיצן כרוני שלא מתאים להוביל את הנבחרת. בנבחרות הצעירות יש עושר מדהים של קשרים, אך מעט מאוד חלוצים. לאור זאת, ובהתחשב בעובדה שהאליפות תיערך במולדתו פולין, סביר שקלוזה ימשיך לקבל את האשראי, אך זה עלול לפגוע בשאיפות הגרמנים להניף את הגביע.

קישור התקפי

ספרד "סובלת" מעודף כוכבי על בקישור ההתקפי כבר זמן רב, ומספיק להזכיר שססק פברגאס היה שחקן ספסל הן ביורו 2008 והן במונדיאל. בדרום אפריקה גם דויד סילבה בקושי ראה דשא, וכמוהו שחקני כנף נהדרים כמו חואן מאטה וחסוס נאבאס. גאון רב גוני כמו פאבלו, הלב והנשמה של ולנסיה החדשה, היה מקבל מקום של כבוד בהרכב רוב הנבחרות בעולם, אך דל בוסקה אפילו לא מצא לו מקום בסגל לגביע העולם.

לשיטתו של המאמן הספרדי, יש צורך בשני קשרים אחוריים, וכך נותר מקום לשלושה שחקני קישור יצירתיים לכל היותר במערך של חלוץ בודד. צ'אבי ואנדרס אינייסטה חייבים לשחק, ונותרת משבצת פנויה אחת לכל היתר. יש לקחת בחשבון שעד יורו 2012 עשויים טיאגו (בנו של מאזיניו) ופראן מרידה להיות ראויים לסגל, והבחירה תהיה קשה מנשוא.

אז לדל בוסקה יהיה קשה, אבל זה כלום לעומת את האתגר של לב. במונדיאל התברר כי המערך האופטימלי שלו כולל את בסטיאן שוויינשטייגר וסמי חדירה במרכז, תומאס מולר מימין, לוקאס פודולסקי משמאל, ומסוט אוזיל בתפקיד האמן החופשי. הדבר מגביל את דקות המשחק של צעירים נפלאים כמו טוני קרוס ומארקו מארין, ובקרוב מאוד יצטרפו אליהם כישרונות אדירים שיחכו בתור להזדמנות.

הגרמני יצטרך לאזן בין הצורך לשמור על הרכב קבוע יחסית לצורך חשוב לא פחות - לתת הזדמנות לשחקנים שעשויים להיות טובים אפילו יותר. הרי אם קווין פרינס בואטנג לא היה פוצע את מיכאל באלאק לפני המונדיאל, "שווייני" לא היה פורח, וחדירה לא היה עובר לריאל מדריד.

כבר עכשיו ברור שקווין גרוסקרויץ, אחד הלהיטים בשורות דורטמונד, טוב יותר מפודולסקי באגף השמאלי, אך הדרך למהפכה ארוכה מאוד. למרות שהביע חוסר שביעות רצון מיכולתו של פולדי במשחק מול טורקיה, יתקשה לב לוותר על אחד החניכים המזוהים ביותר עם נבחרתו, וגם במקרה שלו תהיה משמעות מיוחדת לעצם קיומו של הטורניר על אדמת פולין.

גרוסקרויץ ממש לא לבד. מאריו גוטצה מדורטמונד, לואיס הולטבי ממיינץ, טימו גבהארד משטוטגרט, מארקו רויס ממנשנגלדבאך, סבסטיאן רודי מהופנהיים - כולם כוכבי על בפוטנציה, שהפכו לשחקני מפתח בקבוצותיהם בגיל צעיר מאוד, ועשויים להבשיל הרבה לפני יורו 2012. לב לא יכול להשתמש בכולם, אך חייב לתת את הבמה לחלק מהם לפחות. האם יעשה את הבחירה הנכונה?

המאמן שימצא את הפתרון הנכון לשלוש הסוגיות המרכזיות יהפוך למועמד המוביל לזכות באליפות אירופה ביוני 2012. המשימה של מי קלה יותר? תשפטו בעצמכם. רק קחו בחשבון שלב יזדקק להרבה מזל עם הפציעות של באלאק. אחרי שהבטיח להחזיר את סרט הקפטן לשחקן שיכול רק להזיק לו, מבחינה מקצועית ובעיקר מבחינה חברתית, מאמן הבונדסטים צריך לקוות שמנהיג גרמניה לשעבר ימשיך לבלות אצל רופאיו במשך זמן רב ככל הניתן. העובדה שבאלאק רשם עד כה מספר לא עגול של 98 הופעות בנבחרת ממש לא מועילה לו. למזלו של דל בוסקה, הוא משוחרר מלחצים מהסוג הזה.

טרם התפרסמו תגובות

הוסף תגובה חדשה

+
בשליחת תגובה אני מסכים/ה
    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully