וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

סיבוב הופעות

שגיא ניר

10.3.2005 / 16:47

אחרי מחצית חלשה ופיגור 13, התחילה מכבי לשמור והיא מסיימת את הסיבוב ללא הפסד אחרי ניצחון 74:91. משחק חלש של פופוביץ'

הניצחון של סיינה על אולקר אתמול (71:84) הבהיר למכבי שהקרב בין השתיים הוא זה שיכריע את גורל המקום הראשון בבית, ובגלל זה אסור לה לאבד נקודות בדרך.

ציבונה זאגרב חיפשה ניצחון ראשון בטופ 16, ונהנתה ממחצית ראשונה נהדרת של יוסיפ וראנקוביץ בן ה-36 והפורוורדים הצעירים, שחיפו על ערב שחור של מרקו פופוביץ.

כל השבוע דיברו על השלשות של ציבונה, אבל הקרואטים שיחקו בתחילת המשחק פנימה, ודווקא מכבי חזרה למשחק בזריקות מחוץ לקשת.

שארונס יסיקביצ'יוס וטל בורשטיין בכושר קליעה נפלא לקחו את מכבי למאזן 0:3 המיוחל, כשנסטוראס קומאטוס ממלא את מקומו של יניב גרין שנשאר בארץ. הצהובים גזרו עוד קופון, ביום חלש של האס אנתוני פארקר.

מכבי תצא בשבוע הבא לאיסטנבול, ציבונה תחפש ניצחון ראשון בבית מול סיינה.

המשחק

רבע ראשון 27:29 לציבונה
מכבי פתחה את המשחק עם מסירה של ניקולה לאלי הופ של באסטון, שהיה חלש בשבוע שעבר. ציבונה הבהירה כבר מהפתיחה מה היא מתכננת, הפציצה מרחוק ועלתה ל-2:8. מכבי שיחקה על וויצ'יץ' שפיטם את באסטון, ומכבי עלתה ליתרון ראשון, 12:13. מכבי לא שמרה, ורנקוביץ הותיק קבר שלוש שלשות (11 אישיות ברבע כולו), אבל גם פארקר ובורשטיין החזירו באותו מטבע. בציבונה התרכז מרקו פופוביץ במסירות לחברים זוזה ופוליאק, ובמכבי הופיע היום באסטון לעבודה, כשהגארדים תורמים 4 מ-5 מחוץ לקשת. קרסטיץ סגר את הרבע בשלשה, 27:29 לציבונה.

רבע שני 46:50 לציבונה
ציבונה המשיכה ללכת פנימה לגבוהים שלה שנראו כמו גבעולים מול תומאס ווויצ'יץ', אבל המהירות של ציבונה עזרה לה לבצע כמה עצירות בהגנה ולהוציא עבירות מהגבוהים האיטיים של מכבי, 27:34 לציבונה אחרי 2.5 דקות. באסטון ביצע עבירה במאבק לרבאונד התקפה, פיני התרגז ומכבי קיבלה עבירה טכנית, כשציבונה בורחת ליתרון 10. קומאטוס נכנס כדי להתמודד עם המהירות של הפורוורדים של ציבונה, פופוביץ עוד העלה את ציבונה ליתרון 31:44 בשלשה גדולה, אבל אז התחילו הקרואטים להתפזר, ומכבי בחטיפות של שארפ ומשחק ריצה הורידה לאט לאט את הפיגור עד 44:46. דקה וחצי להפסקה ביצע פארקר עבירה שלישית, ופיני הזועם חטף טכנית, שעזר לציבונה להחזיר לעצמה מעט אויר, 46:50 בהפסקה.

רבע שלישי 69:65 מכבי
ורנקוביץ פתח את המחצית השניה בשלשה הרביעית שלו שהעלתה את ציבונה ליתרון 7, אבל שאראס החזיר בשלוש שלשות, ובורשטיין בשתי שלשות משלו ומכבי חזרה ועלתה ליתרון 4. ציבונה ביום חלש של פופוביץ המשיכה ללכת פנימה, אבל הפעם היו שם קומאטוס ובאסטון שעשו חיים קשים לפורוורדים הקרואטים. מכבי לא מצאה את הטבעת מלבד אותן 5 שלשות, אבל ציבונה לא ניצלה את ההזדמנויות שלה לפתוח פער. באסטון בשתי דקות של ריכוז ווויצ'יץ' בסל עם הבאזר, הורידו את מכבי בסיום הרבע השלישי ביתרון 65:69.

רבע רביעי 91:77 למכבי
מכבי פתחה טוב את הרבע האחרון והלכה פנימה לבאסטון, כשההפגזות של ציבונה מחוץ לקשת הולכות רחוק יותר ויותר מזריקה לזריקה. המשחק המפוזר המשיך, ציבונה לא הצליחה לעשות סל כשההפרש של מכבי הולך וצומח עד 18 נקודות. בדקות האחרונות מכבי כבר שיחקה בהליכה עד לסיום, 74:91 למכבי בסיום ו-0:3 בטופ 16.

סטטיסטיקה

קלעו לציבונה: וראנקוביץ 24 (4 מ-7 לשלוש), באדר 13, לונגין פוליאק ופופוביץ 8 כ"א, סטימאץ (0 מ-6 לשלוש) וזוזה 4 כ"א, קרסטיץ 3, רוזיץ 2.

קלעו למכבי: שאראס 20 (4 מ-8 לשלוש, 8 אסיסטים), באסטון 17, בורשטיין (4 מ-5 לשלוש, 5 אסיסטים) ווויצ'יץ' (12 רבאונדים, 5 אסיסטים) 16 כ"א, פארקר 15, שארפ 3, קומאטוס ותומאס 2 כ"א.

אחוזים לשתי נקודות: ציבונה 16 מ-32 (50%), מכבי 20 מ-33 (60.6%9
אחוזים לשלוש: ציבונה 6 מ-23 (26%), מכבי 10 מ-22 (45.4%)
אחוזי עונשין: ציבונה 24 מ-34 (70.5%), מכבי 21 מ-29 (72.4%)

רבאונדים: ציבונה 26, מכבי 34
אסיסטים: ציבונה 12, מכבי 22
איבודי כדור: ציבונה 13, מכבי 11

"לא צריך לפחד מהפחד"

פיני גרשון נשמע רגוע וזחוח בראיון לערוץ 1: "עשינו טעויות בהגנה במחצית הראשונה, כשגם הטכניות ובעיית העבירות תרמו לזה שקיבלנו סקור גבוה. מרגע ששינינו את ההגנה, הם קלעו בכל המשחק את מה שקיבלנו ברבע הראשון. דיברו על השלשות שלהם, וככה הערכנו שהם ישחקו בבית, אבל נוכחנו לדעת שלא צריך לפחד מהפחד. אמרתי לשחקנים במחצית שאף שחקן שלהם לא ברמה של השחקנים שלנו".

על היכולת של אנתוני פארקר אמר גרשון: "הראנו שאפשר לנצח במשחק חוץ גם בלי פארקר, וגם באסטון החולה לא היה במיטבו. סוף סוף קומאטוס עזר לנו".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully