כבר כמה שבועות שאוהדי הפועל חיפה ואולי גם אנשי ההנהלה מצפים ממאמן הקבוצה ניר לוין להתפטר. הערב לוין סיפק להם את הסחורה, כשהודיע על התפטרותו.
ההפסד של הפועל חיפה לבני יהודה 2:0 ביום שישי האחרון, הביא כמה מאוהדי הקבוצה לעשות פעולות קיצוניות, שנראו היום באימון הקבוצה בקרית חיים. 30 אוהדים שהפגינו מחוץ למגרש האימונים הבעירו צמיגים וחלקם אף הצליחו להסתנן לתחומי המגרש ולקלל את לוין ואת שחקני הקבוצה. האוהדים ליוו גם את לוין והשחקנים ביציאה ממתחם מגרש האימונים וירקו על מכוניותיהם.
הפועל חיפה מדורגת במקום האחרון בטבלה עם 16 נקודות. היא רחוקה ב-9 נקודות מהקו האדום, כשנותרו 9 מחזורים לסיום העונה. ב-14 משחקי הליגה האחרונים, היא השיגה 5 נקודות בלבד, מה שחיסל כמעט סופית, את סיכוייה לשרוד בליגת העל.
הבעלים של הפועל חיפה יואב כץ, התראיין ל"חדשות הספורט" ולא אישר סופית את ההתפטרות של לוין. כץ אמר: "אני חושב שניר לוין מאוד נפגע מההתנהגות של האוהדים. אני לא יודע באופן חד משמעי אם הוא התפטר. אני לא חושב שזה צעד נכון ברגע זה. אני מקווה שלוין לא יכנע לבריונות ולחוליגניות ואני בטוח שיש פתרונות. אני באופן אישי לא מוכן להיכנע לאלימות, אסור שזה יהיה בספורט הישראלי. זה לא יום יפה לכדורגל בארץ". מאוחר יותר כץ התראיין גם לתכנית "בטריבונה" ואמר: "ניר לוין יאמן במחזור הקרוב את הפועל חיפה". כמו כן, כץ לא הכחיש את מועמדתו של רוני דורה לאמן את הקבוצה.
ניר לוין עצמו נשמע הרבה יותר בטוח בהחלטתו ואמר ל"הארץ": "אני מקבל החלטה להתפטר לא בשביל לחזור בי אחר כך, זו החלטה שהתגבשה אצלי במשך מספר ימים וזו כנראה ההחלטה הנכונה".
ניר לוין התפטר, כץ לא חושב ככה
7.3.2005 / 23:30