וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פוטר בעקבות השערורייה: כך הגיב מאמן נבחרת מצרים

עודכן לאחרונה: 8.11.2026 / 14:36

אחרי סקנדל הנשים: חוסאם חסן קיבל את הבשורה דרך המנהל האדמיניסטרטיבי והשיב במשפט קצר. ההתאחדות הכחישה מעורבות של מוחמד סלאח

תיקתקנו, סיכום אירועי היום בספורט, 8.11/ספורט1

חוסאם חסן פוטר רשמית מאימון נבחרת מצרים בעקבות הסערות סביבו בתקופה האחרונה. המאמן בן ה-60, שהוביל את הפרעונים לשמינית גמר מונדיאל 2026, קיבל את הבשורה דרך המנהל האדמיניסטרטיבי של הנבחרת, ולא בשיחה ישירה עם ראשי ההתאחדות. למרות נסיבות הפרידה, לפי הדיווחים במצרים, הוא הגיב בשקט ואיחל הצלחה לנבחרת.

ההתאחדות המצרית הודיעה באופן רשמי על סיום דרכו של חסן, ומינתה במקומו את עלי מאהר, מאמנה של סראמיקה קליאופטרה. בהודעה נמסר כי ההחלטה התקבלה לאחר בחינת האירועים האחרונים וההשפעה השלילית שהייתה להם על תדמית הנבחרת ויציבותה. ההודעה לא התייחסה במפורש לסכסוך הזוגי של חסן, שעמד במרכז סערה ציבורית במצרים בשבועות האחרונים - אך אין ספק שהכותרות השליליות הכריעו.

ברקע ההחלטה עומדת פרשה מתוקשרת הקשורה לחייו האישיים של המאמן, שכללה סכסוך משפטי עם גרושתו והאשמות הדדיות. רק בשבוע שעבר אסרה המועצה העליונה להסדרת התקשורת במצרים על חסן להופיע בכלי התקשורת בעקבות הפרשה. לצד זאת, בתקשורת המצרית פורסמו גם דיווחים על מתיחות בינו לבין גורמים בנבחרת.

עימות בין שתי נשותיו התפתח לקטטה בבית קפה. חסן/GettyImages

מוסטפא אבו זהרה, חבר הנהלת ההתאחדות המצרית, חשף שמזכ"ל ההתאחדות מוסטפא עזאם העביר את ההחלטה למנהל האדמיניסטרטיבי של הנבחרת, והוא הודיע עליה לחסן ולאנשי הצוות המקצועי. "זה מה שאלוהים גזר, ומה שרצה - נעשה", השיב חסן לאחר שקיבל את הבשורה, ואיחל הצלחה לנבחרת מצרים בהמשך דרכה.

אבו זהרה הסביר את ההחלטה: "אנחנו לא מנותקים מדעת הקהל ומאוהדי הכדורגל. אחרי שבחנו בישיבה את הנסיבות ואת האווירה סביב חוסאם חסן בימים האחרונים, ואת ההשפעה שלהן על הנבחרת, החלטנו להודות לו ולמנות את עלי מאהר למאמן נבחרת מצרים".

במצרים עלו גם טענות שלפיהן מוחמד סלאח היה מעורב בהחלטה לפטר את חסן, אולם חבר הנהלת ההתאחדות דחה אותן בתוקף. "מוחמד סלאח הוא קפטן יוצא דופן ואחד השחקנים החשובים בהיסטוריה של מצרים, אבל אצלנו בהתאחדות דבר כזה לא בא בחשבון", אמר אבו זהרה. "לא לסלאח ולא לאף שחקן אחר הייתה מעורבות בסמכויות של הדירקטוריון. יש לנו עקרונות ונורמות שאסור להתעלם מהם". עוד הוסיף: "מוחמד סלאח הוא בחור מצרי טוב, הוא לא מתנהג כמו כוכב. הוא תמיד אמר לחוסאם חסן שהוא עומד לרשותו, ומעולם לא יצר בעיות".

הסערה סביב חייו האישיים של חוסאם חסן החלה באוגוסט האחרון, כאשר עימות בין שתי נשותיו התפתח לקטטה בבית קפה במתחם מלון יוקרתי בצפון מצרים, לעיני בני משפחה ואורחים נוספים. המשטרה הוזעקה למקום, ובסופו של דבר הסתיים האירוע בפשרה בין הצדדים. על פי הדיווחים, חסן אף התעלף במהלך המהומה. בהמשך התגרש המאמן משתי הנשים, אך הפרשה לא הסתיימה: בתחילת נובמבר הגישו עורכי דינו תלונה נגד גרושתו דינה מוסטפא, המוכרת בשם "דאן אדם", בטענה שזייפה מסמכים והייתה נשואה לגבר אחר כאשר נישאה לו ב-2015. מדובר בהאשמות שטרם הוכחו, והסכסוך המתוקשר הפך לאחת השערוריות הבולטות בכדורגל המצרי.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully