סורנה קירסטאה סיימה את דרכה בטניס המקצועני בטעם מר במיוחד. הרומנייה בת ה-36, שהגיעה לטורניר הונג קונג כמדורגת הבכירה, הודחה ברבע הגמר לאחר הפסד מפתיע 6:2, 6:3 לאלכסנדרה שובלאדזה הרוסייה, המדורגת במקום ה-136 בעולם. לפי הדיווחים בתקשורת העולמית, זו הייתה הופעתה האחרונה בקריירה, לאחר שכבר הודיעה כי עונת 2026 תהיה האחרונה שלה בסבב.
ההדחה מפתיעה במיוחד לנוכח העונה המצוינת של קירסטאה, שהגיעה לשיא חדש בקריירה כשהתבססה בצמרת העולמית, במקום ה-15 בדירוג. היא הפכה לאחת משלוש הטניסאיות היחידות ב-40 השנים האחרונות, לצד סרינה וויליאמס, ונוס וויליאמס ומרטינה נברטילובה, שהצליחו לסיים עונה בגיל 36 ומעלה בתוך 16 הראשונות בעולם.
קירסטאה גם רשמה השנה כמה הישגים בולטים, בהם ניצחון על ארינה סבאלנקה, שהייתה אז המדורגת הראשונה בעולם, בטורניר רומא. בעקבות הניצחון הפכה לרומנייה המבוגרת ביותר בעידן הפתוח שרשמה ניצחון ראשון בקריירה על שחקנית המדורגת במקום הראשון בעולם. היא גם הגיעה לחצי הגמר באותו טורניר והמשיכה להוכיח שהיא עדיין מסוגלת להתמודד עם הטובות בעולם.
ההחלטה לפרוש לא הייתה חדשה. כבר בדצמבר 2025 הודיעה קירסטאה כי 2026 תהיה עונתה האחרונה, לאחר 20 שנים בסבב המקצועני. בחודש מאי, כשנשאלה על האפשרות שתשנה את דעתה, אמרה: "כולם שואלים אותי: 'את לא יכולה לפרוש, את לא יכולה לפרוש'. אבל כרגע ההחלטה שלי ברורה. נראה מה אצליח להשיג השנה, וגם אם זו תהיה העונה האחרונה שלי, עדיין יש לי הרבה מטרות ודברים שאני רוצה לשפר".
אחרי ההפסד, גמלה בלבה ההכרעה. "בהתחשב במה שקרה לי לאחרונה, אני חושבת שההחלטה די קלה", אמרה. "לא נותרה בי אנרגיה. זו היתה שנה ארוכה".
קירסטאה מסיימת קריירה ארוכה שבה זכתה בתארים בסבב, הגיעה פעמיים לרבע גמר בטורנירי גרנד סלאם והגיעה לשיא דירוג של המקום ה-15 בעולם. כעת, אחרי עונה שבה דווקא הצליחה להגיע לגבהים חדשים, היא עשויה להיפרד מהמשחק דווקא בהפסד מפתיע לשחקנית צעירה ממנה ב-15 שנים.
