קרלוס אלקראס עלה הערב (חמישי) לרבע גמר טורניר פריז בלי לשחק, לאחר שמתאו ברטיני האיטלקי הודיע על פרישה בגלל פציעה ביד. הספרדי רודף בפריז אחרי תואר חמישי העונה, לאחר שזכה באליפות אוסטרליה, בטורניר דוחא, בטורניר טוקיו ובשבוע שעבר גם בטורניר וינה.
אלקראס, שהחמיץ יותר מארבעה חודשים בשל פציעה בשורש כף היד, כבר הבטיח את מקומו בטורניר גמר הסבב בטורינו, והוא מגיע לטורניר מסבב המאסטרס 1000 עם מאזן של 39 ניצחונות לעומת חמישה הפסדים העונה.
יריבו הבא יהיה טיילור פריץ, המדורג 12 בעולם שהשאיר לעצמו סיכוי להגיע לטורניר גמר הסבב בזכות ניצחון שני תוך שבוע על ארתור פיס (7). הפעם הוא גבר על הצרפתי לעיני הקהל הפריזאי עם 3:6, 4:6 משכנע ורשם את ניצחונו ה-100 בקריירה בטורנירי מאסטרס. הוא הפך לאמריקאי השביעי שעושה את זה, אחרי אנדרה אגאסי, פיט סמפראס, אנדי רודיק, ג'ון איזנר, מייקל צ'אנג וג'ים קורייר.
בצד השני של ההגרלה, בן שלטון עלה לדרבי אמריקאי ברבע הגמר מול טומי פול, לאחר ששניהם הדיחו יריבים מקומיים. שלטון, המדורג 4 בעולם, חזר מפיגור ל-6:3, 4:6, 5:7 מול ארתור רינדרקנש (68) ואילו פול (12) עשה את זה קל יותר עם 6:7 (3), 4:6 על קנטן האליס (46).
ברבע הגמר המקביל, רינקי היג'יקאטה האוסטרלי (83), שהדהים בסיבוב השני את נובאק ג'וקוביץ', הפך לשחקן הראשון שעולה מהמוקדמות עד לרבע הגמר מאז 2021, אחרי שהפך פיגור לניצחון 6:2, 3:6, 5:7 על תומאס אצ'ברי הארגנטינאי (31). בשלב הבא מחכה לו לוקה ואן אשה (46), שנותר הצרפתי היחיד בטורניר אחרי 5:7, 6:3, 4:6 על האיטלקי לורנצו מוזטי (24). בסוף 2025 הוא ירד למקום ה-238 בעולם וכעת יש לו רבע גמר ראשון במאסטרס 1000 ומקום מובטח בטופ 40.
