דיא סבע נמצא בתקופה מצוינת באמדספור הטורקית, וניצחון במשחק העונה במחזור הקרוב עשוי לקחת את קבוצתו לגבהים חדשים. גם רן בן שמעון היה שמח לראות אותו בנבחרת ישראל, ואף שוחח איתו מספר פעמים בנושא, אך המצב הרגיש בין ישראל לטורקיה מקשה על חזרתו למדים הלאומיים. מי שפחות מקבל את ההחלטה של השחקן הוא אבי נמני, שמתח עליו היום (שלישי) ביקורת חריפה בתוכנית הספורט של 103FM.
הדיון החל לקראת פרסום הסגל של בן שמעון למשחקים עם אוסטריה וקוסובו, כשמשה פרימו העלה את שמו של סבע: "אתה יודע מי השחקן הכי טוב בישראל? דיא סבע, מבחינתי זה צריך להיות הוא ועוד עשרה, בכל נבחרת. אז גם הוא לא מוזמן מבחינה מקצועית?". יניב טוכמן השיב: "אבל אנחנו מכירים את הסיפור בטורקיה, הוא לא רוצה להיות מוזמן".
נמני ביקש לדעת אם מדובר במידע מבוסס: "הוא לא רוצה להיות מוזמן? אתה יודע את זה מידיעה?", ופרימו הבהיר: "אני דיברתי איתו, הוא לא רוצה להיות מוזמן". בשלב הזה נמני כבר לא הסתיר את דעתו: "אז אנחנו גם לא רוצים שהוא יהיה בנבחרת. מה זה משנה אם זה מקצועי או לא? לא רוצה לבוא לנבחרת? אל תבוא, אל תעשה טובות".
לא רק סבע עומד במוקד הדיון על הסגל. גם מוחמד אבו פאני צפוי להישאר בחוץ, אלא שבמקרה שלו מדובר בהחלטה של בן שמעון. טוכמן סיפר: "יש לנו בעיה לא פשוטה של פציעות בקישור להתמודדות הזאת מול קוסובו ואוסטריה. מוחמד אבו פאני לא יוזמן, זו החלטה של רן בן שמעון". פרימו התקשה להבין את הבחירה: "אז יש פה החלטה לא מקצועית. אבו פאני הקשר הכי טוב בארץ", ונמני השיב: "אז למה הוא לא מזמין אותו? הוא חושב שהוא לא מספיק טוב, לכן הוא לא מזמין אותו".
טוכמן גם סיפק את הרקע להחלטה: "בהתכנסות הקודמת אנחנו זוכרים את המשחק הראשון מול אוסטריה, אבו פאני לא שיחק שם, לאחר מכן בהכנות למשחק מול אירלנד אבו פאני אמר שהוא פצוע, הוא יצא מהאימון ואחר כך נעשתה בדיקה. בבדיקה כן ראו משהו, אי אפשר להגיד שלא, אבל רן החליט בהתכנסות הזאת שהוא מעדיף לוותר עליו מהסיבות שלו. ניב יהושע יקבל מקום מרכזי".
