עידן טוקלומטי לא מפסיק לכבוש, ועכשיו הוא גם נכנס לספרי ההיסטוריה של שארלוט. החלוץ הישראלי מצא את הרשת בניצחון 0:4 על מונטריאול, השלים חמישה משחקים רצופים עם שער והעלה את מאזנו ל-15 כיבושים העונה. בכך שבר את שיא המועדון לשערים בעונה אחת, שהיה שייך לקארול שוויידרסקי, שכבש 12 פעמים ב-2023.
המספרים של טוקלומטי בתקופה האחרונה מדברים בעד עצמם: 10 שערים ב-12 משחקים, אחרי שבתחילת העונה התקשה למצוא את הרשת. בקיץ שעבר הוא רשם תקופה נהדרת עם 11 שערים ב-14 משחקים, אבל הפעם הוא עושה זאת כשההגנות כבר מכירות אותו היטב, וגם בהיעדרו של ארצ'י גודווין, שסיים את העונה בעקבות ניתוח
השינוי לא הגיע במקרה. מאמן שארלוט, דין סמית', דרש מהישראלי לשפר את התפוקה שלו, וטוקלומטי סיפר על השיחה ביניהם: "הוא אמר לי: 'אתה חלוץ? אל תשכח שאתה צריך לספק לי מספרים'".
השער שכבש מול טורונטו ב-20 באוגוסט היה משמעותי במיוחד עבור טוקלומטי. "ביטחון הוא חלק גדול מהמשחק שלי", הסביר. "כשאני מרגיש שיש לי את הביטחון לשחק ולעשות את הדברים שלי, זה הכי טוב בשבילי".
טוקלומטי גם סיפר עד כמה השתפר ביכולתו לשחק עם הגב לשער, תחום שבו התקשה בעבר: "לפני שהגעתי לכאן התקשיתי מאוד במשחק הגב. הייתי הרבה יותר רזה ופחות חזק, ולכן היה לי קשה להחזיק את הכדור מול בלם גדול ממני. עכשיו אני מרגיש שהשתפרתי מאוד בתחום הזה, וזה גורם לי להרגיש בנוח".
גם בסביבתו של החלוץ לא מסתירים את שביעות הרצון. סמית' כינה אותו "חיה באוויר" אחרי שער שכבש בנגיחה, הקפטן אשלי ווסטווד החמיא לגישה של טוקלומטי מאז שחזר ממשחקי נבחרת ישראל בתחילת אוקטובר: "הוא נראה רעב".
