השחיינית האולימפית לאה פולונסקי קבעה במהלך הלילה (בין חמישי לשישי) שיא ישראלי חדש במשחה 200 מטר פרפר בבריכה קצרה. השיא נקבע בתחרות הטריילז של ארצות הברית לאליפות העולם בבריכות קצרות, הנערכת בווסטמונט שבאילינוי.
פולונסקי בת ה-24 עצרה את השעון על 2:09.33 דקות, הזמן החמישי בטיבו במוקדמות התחרות, תוך שהיא מקזזת 0.36 שניות מהשיא הישראלי הקודם שהיה שייך לקרן זיבנר מאז שנת 2015. זיבנר ייצגה את ישראל במשחקים האולימפים בריו 2016 והחזיקה לאורך הקריירה שלה גם בשיא הישראלי במשחה 200 גב.
יצויין כי זרים רשאים להשתתף רק במוקדמות בתחרות הטריילז האמריקנית, ולכן על אף התוצאה המצוינת לא תשתתף פולנסקי בגמר. התחרות היא חלק מהתוכנית המקצועית של פולונסקי ומהווה הכנה אחרונה לקראת אליפות העולם בבריכות קצרות, שתיערך בבייג'ינג בתחילת דצמבר.
בהמשך התחרות תשחה פולונסקי במשחי 200 חופשי ו-100 פרפר, בהצגות המוקדמות שייערכו היום ומחר (שעון ארצות הברית).
