וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"15 דקות של טירוף": בארה"ב מתלהבים מהשלושער של ליאל עבדה

עודכן לאחרונה: 29.10.2026 / 9:04

אחרי ההצגה במדי שארלוט עבדה הגיע ל-8 שערים העונה, כולם מאז פגרת האולסטאר: "היה קשה, אבל הביטחון חזר, התחושה מיוחדת". גם טוקלומטי רשם ציון דרך מרשים, המאמן החמיא לו: "המשחק הכולל הכי טוב שראיתי ממנו"

סיכום שבוע בכדורגל העולמי/ספורט1

ליאל עבדה סיפק הלילה (בין רביעי לחמישי) את אחת ההופעות המרשימות בקריירה שלו, ובארצות הברית מתלהבים מההצגה של הישראלי. שחקן הכנף של שארלוט עלה מהספסל בדקה ה-65, כבש שלושער בתוך 16 דקות והוביל את קבוצתו לניצחון 0:4 על מונטריאול, שהבטיח את מקומה בפלייאוף ה-MLS.

חשבון הליגה הרשמי חגג את ההופעה של עבדה עם הכיתוב "שלושער בתוך 15 דקות של טירוף לליאל עבדה!", ובתקשורת האמריקאית הדגישו את ההשפעה המיידית שלו לאחר שנכנס למגרש. הכותרת ב-FOX קראה "שלושער בתוך 16 דקות: ה-MLS ממשיכה להפתיע".

הצגה. עבדה/GettyImages

השער הראשון של עבדה

השער השני של עבדה

שלושער! השער השלישי של עבדה

עבדה הבקיע בדקות 67, 79 ו-83 והגיע ל-8 שערי ליגה העונה, כאשר כולם נכבשו מאז פגרת האולסטאר. זה היה השלושער הראשון שלו ב-MLS והשני בקריירה, אחרי שעשה זאת במדי סלטיק ב-2022. הוא גם הפך לשחקן השלישי בתולדות שארלוט שרושם שלושער, אחרי דניאל ריוס ועידן טוקלומטי.

הקשר הישראלי בין השניים בא לידי ביטוי גם על המגרש. טוקלומטי, שהעלה את שארלוט ליתרון בדקה ה-7, בישל לעבדה את שערו השני, אחרי שזיהה את התנועה שלו לעומק ומסר לו כדור מדויק לתוך הרחבה. בדקה ה-83 השלים עבדה את השלושער לאחר חילופי מסירות עם פפ בייל.

גם טוקלומטי המשיך את התקופה הנהדרת שלו. החלוץ הגיע ל-15 שערי ליגה העונה וכבש במשחק חמישי ברציפות. בנוסף, הוא השתווה לקרול שוויידרסקי בשיא שערי המועדון בכל המסגרות.

שארלוט קטעה רצף של שלושה משחקים ללא ניצחון והבטיחה את מקומה בפלייאוף. הקבוצה תשוב לשחק בשבת מול אורלנדו, במשחק הבית האחרון שלה בעונה הסדירה.

"זו תחושה די מיוחדת", הודה עבדה, "למען האמת, זה מיוחד. אני צריך להודות לקבוצה ולצוות שדוחפים אותי, ואני שמח מאוד, ועכשיו אנחנו חייבים להיות מוכנים למשחק הבא". אחרי הדיווחים שהוא עשוי לעזוב על רקע התעניינות מאירופה, אמר עבדה: "בהתחלה לא שיחקתי טוב והמצב היה קשה, אבל נשארתי חזק והמשכתי לעבוד קשה, ואחרי זה קיבלתי הזדמנויות, הביטחון חזר, ואני רוצה לעזור לקבוצה ולהראות את עצמי על המגרש - עבורי, עבור האוהדים - ואני שמח על הניצחון הזה".

השער של טוקלומטי

מאמן שארלוט, דין סמית', החמיא בסיום לעידן טוקלומטי, שכבש את שערו ה-15 העונה והמשיך את התקופה הנהדרת שלו. "חשבתי שהמשחק הכולל שלו הערב היה טוב מאוד, כנראה הטוב ביותר שראיתי ממנו", אמר המאמן. "הוא נמצא ברצף של כיבוש שערים ומשחק כרגע עם המון ביטחון. כשהוא משחק ככה, הוא מראה לנו ולעצמו לאיזו רמה הוא מסוגל להגיע. עכשיו התפקיד שלו הוא לשמור על הרמה הזאת ולהמשיך להתקדם".

סמית' התייחס גם לראיית המשחק של החלוץ הישראלי, שבישל לעבדה את שערו השני: "יש לו גם מודעות טובה למה שקורה סביבו. הייתי קצת ביקורתי כלפיו, כי אני חושב שלפעמים הוא יכול להיות קצת מרושל כשהכדור מגיע אליו, אבל המודעות שלו באמת טובה".

גם עבדה התייחס בסיום להצגה שלו ולביטחון שצבר: "אני בונה את הביטחון שלי ומשפר את האיכויות שלי, כי אני רוצה לעזור לקבוצה. אני רוצה לשחק משחקים שבהם אוכל לעזור לה ולהראות את עצמי על המגרש, בשבילי, בשביל המועדון ובשביל האוהדים".

סמית' היה מרוצה גם מההישג הקבוצתי ומהבטחת המקום בפלייאוף: "עקביות היא לנצח משחקי כדורגל ולהשיג נקודות. הצלחנו לצבור יותר מ-50 נקודות בכל אחת משלוש השנים שלי כאן. אני מאוד מרוצה מהעקביות שהשחקנים הפגינו. ניצחנו כמה משחקי חוץ, אבל רוב הניצחונות שלנו תמיד מגיעים כאן, אז טוב לחזור כשהאוהדים מאחורינו".

  • דור תורג'מן

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully