הדרבי בין גלאטסראיי לפנרבחצ'ה היה אמור להיות חגיגה של כדורגל, אבל יומיים אחרי הניצחון 1:2 של הצהובים-אדומים, בטורקיה עסוקים בעיקר בבושה. הקטטה ההמונית שפרצה בסיום המשחק ביום שני, וכללה עימותים בין שחקנים והתערבות משטרתית, הפכה לכותרות ברחבי העולם. הבוקר (רביעי) התקשורת הטורקית כבר לא מסתפקת בדיווחים על המהומה, אלא מביעה מבוכה וזעם מהאופן שבו הכדורגל המקומי מצטייר מעבר לים.
"שוב ביזינו את עצמנו מול כל העולם!", זעקה הכותרת באתר Ajans Türk, שהבהיר: "הדרבי בין גלאטסראיי לפנרבחצ'ה עורר הדים ברחבי העולם, אבל לא בגלל התוצאה או הכדורגל שהוצג". באתר הוסיפו כי דווקא הקטטות שפרצו בתחילת המשחק ובסיומו היו אלה שהגיעו לכותרות הבינלאומיות.
העיתונאי בהאדיר בולוט פרסם באתר Son Havadis טור חריף במיוחד תחת הכותרת "לא יריבות, מלחמת אגו". בולוט תהה: "שיחקנו דרבי או שחשפנו בפני העולם את החרפה שלנו? כבר אי אפשר לדעת!". בהמשך כתב כי במקום לעסוק בטקטיקה ובאיכות הכדורגל, הדיון שוב נסוב סביב כעס, יהירות ואגו.
"הכדורגל הטורקי שוב הפך לשוק. החרפה הגיעה עד הברכיים!", תקף בולוט, והוסיף: "כולם טועים, כולם מפסידים, אבל מקצוענות נמדדת דווקא כשמפסידים, כשכועסים וכשנמצאים תחת לחץ". את דבריו חתם במשפט נוקב: "אנחנו עדיין מחכים לדבר על כדורגל אחרי הדרבים. העולם תוהה מה עוד הוא יראה מהכדורגל שלנו".
גם גוקהאן אקטורק, שפרסם הבוקר טור בעיתון Karar תחת הכותרת "החרפה של הדרבי העולמי", לא חסך בביקורת. "אם הייתה לנו התאחדות הוגנת, משחקים בין פנרבחצ'ה לגלאטסראיי היו מסתיימים בתחנת המשטרה", כתב. "החשודים היו מוסרים עדות, התובע היה מבקש מעצר והשופט היה שולח אותם למעצר. שלא תהיה טעות, הקטטה לא הייתה בין אוהדים, אלא בין כדורגלנים שמרוויחים מיליונים".
אקטורק התייחס גם להתנהלות כוחות הביטחון: "אפילו המשטרה כבר לא מצליחה למנוע את הקטטות. זו מלחמה או משחק כדורגל? אף אחד לא יודע". הוא השווה את המראות לאלה שנראו בקלאסיקו בין ברצלונה לריאל מדריד: "שתי הקבוצות נאבקו, ריאל ניצחה, והשחקנים התחבקו ושוחחו ביניהם". לדבריו, ללא ענישה מיוחדת, האירועים יימשכו.
עבדאללה ארגון, בטור שפורסם ב-Malatya Net Haber תחת הכותרת "הדרבי נגמר, החרפה בכותרות", בחר ללעוג לשחקנים: "צריך לברך את הנהלות שתי הקבוצות על הרכש המדויק שלהן. מתברר שחלק מהשחקנים מצטיינים לא רק בכדורגל, אלא גם בהיאבקות, אגרוף וקראטה. חסר רק שהמאמנים יוסיפו ללוח הטקטי את האפשרות 'להפיל את היריב בנוקאאוט'".
ארגון הזכיר גם דברים שאמר לו בעבר עיתונאי גרמני: "לא רק שאתם לא יודעים לשחק כדורגל, אתם ממשיכים להפתיע אותנו במה שקורה אצלכם על המגרש ומחוצה לו".
