וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

שניות מהפודיום: שחר שגיב הרשים בגביע העולם

24.10.2026 / 10:31

הטריאתלט הישראלי בן ה-32 התגבר על מעבר לא מוצלח לקטע הריצה, טיפס מהמקום ה-40 ל-12 והיה רחוק 23 שניות בלבד מהפודיום בגביע העולם בדרום קוריאה. היעד הבא: אבו דאבי

תיקתקנו, 23.10/ספורט1

שחר שגיב, הטריאתלט האולימפי הבכיר של ישראל ממכבי תל אביב, סיים הבוקר (שבת) במקום ה-12 בתחרות גביע העולם בטונגיונג שבדרום קוריאה, כשהוא רחוק 23 שניות בלבד מהפודיום. שגיב בן ה-32 התחרה במקצה הספרינט, שכלל 750 מטר שחייה, 20 קילומטר רכיבה על אופניים וחמישה קילומטרים ריצה. התחרות העניקה ניקוד חשוב במאבק על הכרטיס למשחקים האולימפיים בלוס אנג'לס 2028.

65 טריאתלטים השתתפו בתחרות, שנערכה בתנאים לא פשוטים, עם גשם שוטף לאורך כל הדרך וטמפרטורה של 17 מעלות. שגיב פתח היטב והציג שיפור במקטע השחייה בהשוואה לתחרויות קודמות. הוא יצא לרכיבה מהמקום העשירי, בפיגור של חמש שניות בלבד מהדבוקה המובילה, שכללה תשעה מתחרים, ובהמשך שמר על מקומו בדבוקה השנייה לאורך מקטע האופניים.

נקודת המפנה הגיעה במעבר מהרכיבה לריצה, שלא התנהל כמתוכנן. שגיב יצא למקטע האחרון מהמקום ה-40, אבל הצליח להתאושש במהירות ולרשום את זמן הריצה השביעי בטיבו מבין המשתתפים. הוא עקף מתחרים בזה אחר זה, טיפס 28 מקומות וסיים במקום ה-12, במרחק של 23 שניות בלבד מהמקום השלישי.

הישג נפלא. שגיב/באדיבות המצולמים

שגיב צפוי לשוב לישראל בימים הקרובים, ובעוד כשלושה שבועות יתחרה באבו דאבי במסגרת סבב אליפות העולם. זו תהיה התחרות האחרונה שלו לעונת 2026, כחלק מהמשך ההכנות והמאבק על מקום במשחקים האולימפיים בלוס אנג'לס.

  • שחר שגיב

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully