וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מאמן מצרים שוב מתריס נגד פיפ"א: "ההשעיה היא כבוד גדול"

חוסאם חסן הגיב לראשונה להרחקתו משלושה משחקים בעקבות הסערה מול ארגנטינה: "כולם ראו מה השופט עשה". דורש לנסח בעצמו את הערעור

תקציר: ארגנטינה - מצרים 2:3/כאן11

מאמן נבחרת מצרים, חוסאם חסן, לא מתכוון להתנצל על התנהלותו במשחק נגד ארגנטינה במונדיאל 2026. לאחר שהתברר כי פיפ"א השעתה אותו משלושה משחקים בעקבות האירועים וההתבטאויות אחרי ההפסד 3:2 בשמינית הגמר, הגיב היום (שלישי) המאמן בן ה-60 לראשונה לעונש, והבהיר כי הוא עומד מאחורי הביקורת החריפה שמתח על השיפוט.

"ההחלטה להשעות אותי היא כבוד גדול עבורי", אמר חסן בריאיון ל"אל-ווטן ספורט" המצרי. "אני חושב שכולם ראו מה השופט עשה נגד נבחרת מצרים, ומתחתי עליו ביקורת מתוך שכנוע מלא". בריאיון נוסף, שהעניק לאתר "יאלא קורה", הוסיף המאמן: "ההשעיה שלי על ידי פיפ"א היא כבוד עבורי. אני משאיר את הדברים בידי אלוהים הכול יכול, ונראה מה יקרה בעתיד".

במקביל לתגובה המתריסה, בתקשורת המצרית דווח על התפתחות נוספת בפרשה. על פי "אל-מסרי אל-יום", חסן ביקש מההתאחדות המצרית לנסח בעצמו את הערעור שיוגש לפיפ"א, ללא מעורבות המחלקה המשפטית של ההתאחדות, או לחלופין בשיתוף עורך דין פרטי מטעמו. גורם בהתאחדות אישר כי הבקשה התקבלה, והבהיר שאין התנגדות לכך שהמאמן יהיה מעורב בהכנת התשובות לטענות שהובילו להרחקתו.

"אנחנו נוקטים צעדים משפטיים כדי להביא לביטול העונשים, וזו המטרה של כולנו", אמר הגורם. "אין לנו התנגדות לכך שחוסאם חסן ישתתף בניסוח התשובות לסעיפים שעל בסיסם החליטה פיפ"א להעניש אותו".

מסרב לחזור בו. חסן/GettyImages

כזכור, הסערה פרצה לאחר שמצרים הודחה מהמונדיאל בעקבות הפסד 3:2 לארגנטינה, במשחק שבו איבדה יתרון של שני שערים. חסן האשים את השופטים בהעדפת הארגנטינאים, טען ששיקולים מסחריים השפיעו על ההתנהלות ואף ביצע מחוות מתריסות במהלך המשחק. בעקבות האירועים החליטה פיפ"א להרחיק גם את אחיו איברהים חסן, המשמש כמנהל הנבחרת, משלושה משחקים, בעוד השחקן מוסטפא זיקו ספג הרחקה מחמישה משחקים.

ההתאחדות המצרית כבר פנתה לפיפ"א בבקשה לקבל את הנימוקים המלאים להחלטה, כדי לבחון את האפשרויות המשפטיות העומדות בפניה. מזכ"ל ההתאחדות, מוסטפא עזאם, אישר כי הבקשה הוגשה באופן רשמי וכי במצרים ממתינים לתשובת פיפ"א לפני קביעת הצעדים הבאים.

אם העונשים יישארו על כנם, חוסאם חסן ואחיו יחמיצו את צמד המשחקים נגד מלאווי במוקדמות אליפות אפריקה 2027, וכן את המשחק מול אנגולה בחודש מרץ. זיקו ייעדר מתקופה ממושכת יותר.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully