וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

מחאת הבננות של אוהדי מנצ'סטר סיטי: "לא תגידו לנו איך להרגיש"

על רקע ההרשעה בפרשת העבירות הפיננסיות, אלפי בננות מתנפחות הציפו את האיתיחאד בניצחון 2:3 על איפסוויץ'. פיל פודן הצטרף לחגיגה, האוהדים הניפו שלטים מתריסים

תקציר: מנצ'סטר סיטי - איפסוויץ 2:3/ספורט 1

אצטדיון איתיחאד נצבע אתמול (שבת) בצהוב, ולא בגלל צבעי היריבה. אלפי אוהדי מנצ'סטר סיטי הגיעו לניצחון 2:3 על איפסוויץ' כשהם מצוידים בבננות מתנפחות - אביזר עידוד שנשלף מהעבר - במסגרת מחאה יוצאת דופן שהולכת וצוברת תאוצה בעקבות ההרשעה של המועדון בעבירות פיננסיות חמורות. מה שהחל כמחווה נוסטלגית למסורת אוהדים משנות ה-80 וה-90 הפך בתוך ימים ספורים לסמל של התרסה, אחדות ותמיכה במועדון בשעה שהוא מתמודד עם אחד המשברים הגדולים בתולדותיו.

הבננות המתנפחות חזרו ליציעים כבר בשבוע שעבר, בניצחון 0:3 על ליברפול באנפילד, בניסיון להרים את מצב הרוח בעקבות החלטת הוועדה העצמאית נגד סיטי. לקראת המשחק מול איפסוויץ' ביקש המאמן אנצו מארסקה לראות "הרבה בננות" ביציעים, והאוהדים נענו בהתלהבות. גם פיל פודן, שכבש את השער הראשון במשחק, הצטרף לחגיגה כשהתייצב לריאיון שלאחר המשחק עם בננה מתנפחת בידו.

כשנשאל ב-BBC אם גם בילדותו נהג להגיע למשחקים עם בננה מתנפחת, השיב פודן: "תמיד הייתה לי אחת כזאת כשהייתי באצטדיון. די שימושי", והמחיש עד כמה האביזר החריג מזוהה עם תרבות האוהדים של המועדון.

ביקש וקיבל. מארסקה/GettyImages
כמו פעם. אוהדי סיטי/GettyImages

אלא שמאחורי האווירה המשעשעת מסתתר מסר רציני בהרבה. סיטי הגישה ערעור על החלטת הוועדה העצמאית שהרשיעה אותה באי-סדרים פיננסיים חמורים, ואוהדיה מבקשים להבהיר כי אינם מתכוונים להפנות עורף לקבוצה או לקבל את פסק הדין כסוף פסוק. חלק מהכעס ביציעים מופנה גם כלפי התקשורת האנגלית, שביקרה את שחקני סיטי ואוהדיה בעקבות חגיגות הניצחון באנפילד, והאשימה אותם בשחצנות ובחוסר צניעות.

לפני שריקת הפתיחה הניפו אוהדי סיטי ביציע הדרומי שלט ענק עם דמותו של פרנק גלאגר, הדמות המפורסמת מהסדרה הבריטית "חסרי בושה" (Shameless), כשהוא חובש כובע וצעיף של סיטי ומניף שתי אצבעות אמצעיות בתנועה מתריסה. מאחורי המיצג עמד ארגון האוהדים 1894 Group, שביקש להעביר מסר ברור למבקרים: לא אתם תקבעו כיצד אוהדי סיטי צריכים להגיב למתרחש.

בהודעה שפרסם הארגון נכתב כי אוהדים רבים מטילים ספק בחוסר הפניות של ההליך המשפטי, ומעדיפים להמתין להכרעה בערעור לפני שיגבשו מסקנות. בארגון הזכירו גם החלטה קודמת נגד המועדון שבוטלה בהמשך, ומתחו ביקורת על הסיקור התקשורתי הנרחב של מה שהוגדר לכאורה כהליך המתנהל בדלתיים סגורות.

"זו בדיוק הסיבה שאוהדי סיטי לא ממהרים להסיק מסקנות", נמסר מהארגון. "המיצג של היום משקף את העובדה שאנחנו לא צריכים שאף אחד יגיד לנו מה לעשות או איך להרגיש".

בארגון הודיעו כי לאחר פרסום ההחלטה בערעור יקיימו מפגש ציבורי בשיתוף The Citizens Trust, כדי לשמוע את עמדות האוהדים. עד אז, נראה שהבננות המתנפחות ימשיכו ללוות את מנצ'סטר סיטי, כסמל למחאה שהצליחה להפוך אביזר משעשע מהעבר לאחת התמונות הבולטות של העונה בכדורגל האנגלי.

  • מנצ'סטר סיטי

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully