בשורות טובות לברצלונה לקראת משחק הליגה מול בטיס בשבת. ראפיניה חזר היום (חמישי) להתאמן לראשונה מאז הפציעה שספג במדי ברזיל בחלון הנבחרות, ועשוי להיכלל בסגל של האנזי פליק כבר בסוף השבוע, גם כהכנה למפגש עם פריז סן ז'רמן ביום שלישי. גם פרנקי דה יונג, שחזר לאימונים קבוצתיים בשבוע שעבר, השלים את האימון היום ועשוי לעמוד לרשות המאמן הגרמני כבר בסוף השבוע הקרוב.
על פי דיווח ב"ספורט" הקטלאני, ראפיניה השתתף באימון ההתאוששות שערכה ברצלונה לאחר שחזרה מטורקיה, והתאמן עם יתר השחקנים. בימים האחרונים הברזילאי ערך אימונים אישיים והגביר בהדרגה את העומס, וכעת הוא מקווה לחזור למגרשים כבר מול בטיס. עם זאת, במועדון לא מתכוונים לקחת סיכונים מיותרים, וההחלטה אם לכלול אותו בסגל תתקבל בהתאם לתגובתו לאימון ולהתקדמות במצבו.
כזכור, ראפיניה נפצע במהלך משחקה של נבחרת ברזיל מול אוסטרליה בסוף ספטמבר, ובבדיקות שעבר התגלתה בצקת בשריר הירך הימנית. בעקבות הפציעה הוא החמיץ את משחק הליגה מול חטאפה ואת המפגש עם גלאטסראיי בליגת האלופות. פליק הבהיר בשבוע שעבר שהפציעה לא חמורה, אבל הדגיש את הצורך להיזהר לנוכח הפציעות שעבר השחקן בעבר. ברצלונה אמנם הציגה יכולת מצוינת מול גלאטסראיי, בעיקר במחצית השנייה, אבל חסרה את האינטנסיביות והלחץ שראפיניה מביא למשחק.
גם מצבו של פרנקי דה יונג מעודד. הקשר ההולנדי, שכבר חזר להתאמן עם הקבוצה בשבוע שעבר, השלים את האימון היום במלואו. פליק אמר במסיבת העיתונאים שדה יונג עשוי לקבל השבוע אישור רפואי לחזור לפעילות, ואם ימשיך להרגיש טוב, ייתכן שאף יקבל דקות מול בטיס. עם זאת, המאמן הבהיר שגם במקרה שלו החזרה תהיה הדרגתית וזהירה.
