וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

"אתגרנו אותו": השינוי של דני אבדיה שמלהיב את מאמנו

אחרי הניצחון הקליל על לונדון ליונס, נורי שיבח את הישראלי, הסביר מדוע שינה את חלוקת הדקות שלו וחשף מה הוא דורש ממנו בהגנה

דאבל דריבל פרק 72/מערכת וואלה

דני אבדיה ממשיך לקבל מחמאות ממאמנו בפורטלנד, מייקה נורי, שמרוצה מאוד מהיכולת שמציג הישראלי בפתיחת משחקי ההכנה. אחרי הניצחון הקליל 66:119 על לונדון ליונס, שבו סיים אבדיה עם 9 נקודות, 5 ריבאונדים ו-4 אסיסטים ב-17 דקות בלבד, התייחס המאמן לשינוי שעובר הכוכב הישראלי, לחלוקת הדקות החדשה שלו ולאתגר שהציב בפניו לקראת העונה הקרובה.

"הוא יעיל", אמר נורי כשנשאל על אבדיה, "אני חושב שהוא פשוט משחק בצורה מאוד יעילה. גם הערב, למרות שזרק רק ארבע פעמים מהשדה, הוא הגיע לקו העונשין שלוש פעמים ב-17 דקות. היו לו גם ארבעה אסיסטים. אני אוהב את קבלת ההחלטות שלו. הוא עושה את הדברים הנכונים ואת מה שאנחנו מבקשים ממנו לעשות".

נורי הסביר שהחזרה של שחקני פורטלנד לכשירות מלאה אמורה להקל על אבדיה בהתקפה: "אמרנו לו שהוא יהיה יעיל יותר בזכות תשומת הלב ששחקנים אחרים שאיתם הוא משחק מושכים מההגנה, וגם בזכות העובדה שכולם בריאים, בניגוד לעונה שעברה. אני חושב שהוא משחק בצורה שמתאימה לו. הוא היה טוב מאוד".

המאמן חשף גם שינוי בחלוקת הדקות של הישראלי: "שינינו קצת את הדרך שבה אנחנו משתמשים בו לעומת העונה שעברה. במקום שהוא יפתח את המשחק, ישחק תשע דקות, יֵשב על הספסל ואז יחזור לסיים את הרבע, עברנו לשלושה פרקי משחק קצרים יותר. אני חושב שזה עוזר לו, משום שכך הוא נשאר רענן לאורך כל המחצית הראשונה".

אבל נורי לא מסתפק ביכולת ההתקפית של אבדיה, ומצפה ממנו לתרום יותר גם בצד השני של המגרש: "הוא משקיע בהגנה. לא שהוא לא השקיע בעבר, אבל אני חושב שעכשיו הוא מנסה לעשות את הדברים הנכונים. אתגרנו אותו לשחק בשני צידי המגרש, והוא מנסה לעשות את זה".

בהמשך הסביר נורי שהשינוי בחלוקת הדקות לא נוגע רק לאבדיה, אלא קשור לעומק הסגל של פורטלנד: "אני חושב שאחד היתרונות הגדולים של הקבוצה הזאת הוא העומק שלה, אפילו כששיידון שארפ חסר לנו ואנחנו מאוד מתגעגעים אליו. יש לנו הרבה שחקני NBA טובים, ואם נצליח לשמור עליהם רעננים, יהיה לנו יתרון מול קבוצות שמשתמשות בשחקנים שלהן לפרקי זמן ארוכים יותר. אנחנו מקווים שנוכל להתיש אותן".

מרוצה מאבדיה. נורי/GettyImages, Stephen Maturen

המאמן התייחס גם לאפשרות להשתמש בהרכבים שונים לאורך המשחק. "כשאנחנו רעננים, אנחנו יכולים לסיים משחקים עם כל חמישייה שנרצה, בהתאם למה שאנחנו צריכים בהתקפה או בהגנה. ראיתם קצת מזה כבר ברבע הראשון עם ההרכב הנמוך, שלדעתי שינה את המשחק לטובתנו באופן סופי. אני בהחלט מתכוון להשתמש בפרקי משחק קצרים יותר, עם מאמץ ואנרגיה מרביים".

אבדיה, שפתח בחמישייה לצד ג'ה מוראנט, ג'רו הולידיי, טומאני קמארה ודונובן קלינגן, שותף רק במחצית הראשונה וקלע 9 נקודות ב-3 מ-4 מהשדה, כולל שלשה אחת בניסיון היחיד שלו מחוץ לקשת. פורטלנד כבר הוליכה 33:72 במחצית בדרך לניצחון השני שלה במשחקי ההכנה. סקוט הנדרסון וקמארה הובילו את הקלעים עם 14 נקודות כל אחד, בעוד מוראנט הסתפק ב-5 נקודות והוסיף 5 אסיסטים ו-3 חטיפות.

נורי נשאל גם על מוראנט, והבהיר שהוא מצפה לראות ממנו שיפור ככל שיתחבר לחבריו החדשים: "אני חושב שהוא ימשיך להשתפר ככל שיכיר את החברים שלו לקבוצה ויחזור לשחק כדורסל. אחד הדברים שביקשנו ממנו הוא להמשיך לתקוף את הצבע, לחזור להיות ג'ה של לפני שלוש או ארבע שנים. ככל שיעשה את זה, יהיה לו קל יותר לקבל את ההחלטות הנכונות. אני באמת חושב שהוא יהיה טוב מאוד עבורנו העונה".

אגב, נורי גם סיפר כיצד נולד משחק ההכנה מול לונדון ליונס. "למען האמת, דן זילברמן נמצא בקשרי חברות עם קבוצת הבעלות שלהם. היינו צריכים משחק נוסף והוא הצליח לארגן את זה. אנחנו מודים להם שהם הגיעו לכאן ואפשרו למשחק להתקיים".

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully