עונת היורוליג של מכבי תל אביב תימשך מחר (שלישי, 21:30) בפלאו בלאוגראנה, שם תתארח אצל ברצלונה. מכבי מגיעה למשחק מהמקום ה-18 בטבלת המפעל עם ניצחון אחד ושלושה הפסדים, בעוד הקטלאנים במקום התשיעי עם שני ניצחונות ושני הפסדים.
מכבי קיימה היום את האימון המסכם שלה בתל אביב ולאחר מכן יצאה למשחק בברצלונה. לרשות הצוות המקצועי עומד סגל כמעט מלא, כשרק גור לביא, שפצוע כבר תקופה ארוכה, לא יכול לשחק. בצוות יצטרכו לבחור שני שחקנים שלא יתלבשו, כשבמשחק הקודם היו אלה עמית עבו והקפטן ג'ון דיברתולומאו, אלא שהאחרון נראה נהדר במשחק נגד גליל עליון במוצאי שבת.
במכבי יודעים שאחרי פתיחת העונה הלא טובה שלהם הם חייבים להתחיל לצבור ניצחונות, גם במקומות קשים, ובשבוע הכפול שיש להם בספרד זו ההזדמנות הטובה שלהם. בקבוצה מסמנים את הרצון לשלוט בקצב ובריבאונד כמפתחות החשובים כדי להיות בעמדה לנצח את ברצלונה בחוץ.
לפני ההמראה לספרד התייחס המאמן עודד קטש לקצב המשחק של שתי היריבות שמצפות למכבי השבוע: "נפגוש קבוצות קצת שונות, אבל אם יש משהו משותף להן זה הקצב הגבוה שהן משחקות בו ולזה אנחנו צריכים להיות מוכנים. כמה שנדבר, עדיין נחווה את זה רק על המגרש, אבל נצטרך לדעת לבחור את ההרכבים הנכונים ואולי את השחקנים שיותר מתאימים לדבר הזה, כי ראינו אותן משחקות אחת נגד השנייה וגם ביורוליג והקצב גבוה וכך גם רמת הביצוע של הגארדים".
על השבוע האחרון, שהיה מוצלח מבחינת הצהובים, אמר קטש: "זה שיפר את האווירה ואני מקווה שגם יותר גיבשנו קשיחות מסוימת, גם מנטלית, אבל זה עדיין מבחן כשאנחנו רחוקים מהקהל שלנו - ואני בהחלט מקשר את המשחקים בבית מול הקהל שבהם אנחנו מרגישים יותר טוב ושאנחנו יכולים להתחרות. זה די ברור שזה עוזר לנו להתחיל משחקים טוב".
כשנשאל על כך שלא ניצח את ברצלונה בקדנציה הנוכחית שלו במכבי תל אביב, השיב: "אפילו לא זכרתי את זה. אולי עכשיו אני רוצה לנצח הרבה יותר ותודה על התזכורת".
קטש התייחס גם לאפשרות שמשחקי היורוליג יחזרו להתקיים בישראל: "שמעתי שזה היה מאוד משמעותי ושהמסר והחוויה עברו כדי לקבל את ההחלטה ההגיונית הזו. יש הרבה דברים מתחת לפני השטח ואני כן חושב שזה יותר קשור לפוליטיקה, כי אין סיבה לשחק בדובאי ולא בתל אביב. לנו יש רצון מטורף לחזור לנורמליות".
ברצלונה עברה מהפכה גדולה בקיץ האחרון. על הקווים, אחרי בלגן שלם, עומד בסופו של דבר אלכסנדר סקוליץ' הסלובני, והוא מנסה לנווט את הספינה המעוטרת שנקראת ברצלונה לעבר הצלחה.
הכוכב הגדול של ברצלונה הוא שחקן שממשיך עונה נוספת במועדון - קווין פאנטר, שעומד עד כה על 17.2 נקודות בממוצע למשחק. ג'סטין רובינסון, שהצטרף מפריז, קולע 11.5 נקודות, ואילו אומויה גיבסון, שהצטרף מלובליאנה, קולע 10 נקודות בממוצע למשחק.
ג'וש ניבו חזר מפציעה ונראה טוב נגד ולנסיה השבוע, והוא חולק את הקו הקדמי של הקבוצה עם אולק בלצ'רובסקי הפולני. שחקנים בולטים נוספים הם הגארד דריו בריזואלה ורביעיית הפורוורדים שעד כה היו נטולי ניסיון ביורוליג - טוסאן אוובומוואן הבריטי, אוליבר נקמוואה הפיני, סטנלי אומודה הניגרי וטייריס מרטין האמריקאי.
סייע בהכנת הידיעה: אוהד שוירמן
