לוחם ה-UFC לשעבר טים קנדי נפצע משלושה קליעים ברגלו במהלך מארב קטלני ברפובליקה הדמוקרטית של קונגו, שבו נהרגו ונפצעו כ-20 בני אדם. על פי תחקיר שפרסמה רויטרס אתמול (שישי), קנדי, ששירת בעבר בכוחות המיוחדים של צבא ארצות הברית, היה חלק מקבוצה שפעלה מטעם חברת האבטחה הפרטית Vectus Global, שבבעלות אריק פרינס, מייסד חברת בלקווטר ובעל בריתו של נשיא ארצות הברית דונלד טראמפ.
המתקפה התרחשה ב-17 בספטמבר במחוז דרום קיוו שבמזרח קונגו, כאשר אנשי החברה נעו בין שני מוקדים ונקלעו למארב. לפי מקורות המעורים בפרטי האירוע, בין ההרוגים היו לפחות שבעה אזרחים קונגולזים וג'סטין קונאגלן, ששירת בעבר ביחידת הכוחות המיוחדים של ניו זילנד. קנדי נפגע משלושה כדורים ברגלו, פונה דרך בורונדי ודרום אפריקה לארצות הברית, וכעת הוא מטופל בארה"ב כשמצבו יציב.
החברה שבה עבד קנדי פועלת בקונגו במסגרת מבצע שנועד להגן על הכנסות המדינה ממשאבי כרייה, להיאבק בהברחות ולסייע בגביית מיסים. אנשיה גם סייעו בעבר לצבא המקומי להשתלט על העיר אווירה מידי מורדים הנתמכים בידי רואנדה. על פי רויטרס ייתכן כי הכוחות התוקפים איתרו את מיקומה של הקבוצה באמצעות מעקב עם רחפן ששימש אותה לפעולות תצפית.
קנדי בן ה-47 התחרה ב-UFC בין יולי 2013 לדצמבר 2016, ורשם בתקופה זו שלושה ניצחונות ושני הפסדים. אחד מניצחונותיו הבולטים היה על מייקל ביספינג הבריטי, שלימים הפך לאלוף ה-UFC, בעוד בין יריביו שהצליחו להכניע אותו היו יואל רומרו וקלווין גסטלום. לצד קריירת הלחימה שלו, קנדי שירת כחייל בכוחות המיוחדים האמריקאיים וכצלף צבאי.
מאז פרישתו מה-UFC הוא הפך לדמות מוכרת גם ברשתות החברתיות, שבהן הוא מפרסם תכנים בנושאי פוליטיקה, תרבות וכושר. הוא גם מגיש פודקאסט פופולרי ביוטיוב, שבו הוא מארח לוחמי UFC לשעבר, אנשי צבא ואישים נוספים, והתארח כמה פעמים בפודקאסט של ג'ו רוגן. כעת, אחרי ששרד את המארב הקטלני, האב לארבעה מתאושש מפציעותיו בארצות הברית.
