נבחרת הנשים של ישראל נוצחה הערב (שישי) 7:3 במשחק רווי אירועים נגד נבחרת שוויץ, במסגרת שלב הפלייאוף של מוקדמות מונדיאל הנשים שייערך ב-2027. המשחק, שנערך הערב בהונגריה ונחשב למשחקה הביתי של ישראל, היה הראשון מבין שניים, כאשר הגומלין ייערך ביום שלישי הקרוב בסיון שבשוויץ.
שלושער ענק של טליה זומר לא הספיק לנבחרת הישראלית, שסיימה את המחצית הראשונה בתיקו 2:2 והשוותה את התוצאה ל-3:3 בדקה ה-53, אחרי שהשוויצריות עלו ליתרון עם פתיחת המחצית השנייה. בחצי השעה האחרונה קרסה הנבחרת שלנו וספגה ארבעה שערים נוספים, שניים מהם עמוק בתוך תוספת הזמן, ותוצאת הסיום המאוד לא שגרתית נקבעה על 3:7 לזכות שוויץ.
"מי שלא ראה את המשחק ורואה רק את התוצאה לא מבין במה מדובר", אמר מאמן הנבחרת מנחם קורצקי בסיום. "אני חושב שגם מבחינת ההכנה וגם מבחינת מה שהבנות נתנו במשחק, הן נתנו הכל, בעיקר במחצית הראשונה שבה ידענו להבקיע שני שערים יפים. ספגנו שער בדקה מאוד קשה, בתוך תוספת הזמן של המחצית הראשונה, משהו שמנטלית טיפה הוריד אותנו וחבל. אנחנו מדברים על זה הרבה ומקפידים על דברים, ובסוף נענשים באותן דקות ועל אותן טעויות, וזה משהו שכנראה סחבנו למחצית השנייה.
"צריך לומר את האמת שכנראה גם חסר קצת כושר גופני, כי זאת תחילת העונה, ורק עכשיו התחילו לשחק והשחקניות עדיין לא בכושר מלא, וראו את זה בדקות הסיום, כשכבר היה מאוד קשה. בסך הכל אנחנו בשלב של התבגרות במשחק, בטורנירים האלו, בשלבים שאף פעם לא היינו בהם, וצריך ללמוד מזה לקראת הטורנירים הבאים".
לקראת הגומלין שייערך ביום שלישי בשוויץ הוסיף קורצקי: "קודם כל נרצה להראות הרבה דקות טובות, כי מבחינת ההכנה הבנות כן הבינו מה אנחנו רוצים מהן. הן עשו הרבה דברים טובים בעיקר במחצית הראשונה, במחצית השנייה זה פחות עבד. נצטרך לאושש את הבנות כי לשחק תוך שלושה ימים מול אותה נבחרת זה לא קל, אבל זו העבודה שלנו. נאושש אותן, נבוא מוכנים בכדי שנדע להביא את המחצית הראשונה ביותר דקות במשחק הבא".
כובשת השלושער טליה זומר הוסיפה: "דיברנו עכשיו בסיום המשחק בחדר ההלבשה, זה היה משחק עם עליות ומורדות. הרגשנו אופוריה ואז פתאום היה סוג של דאון וזה היה קשה. הראינו אחת לשנייה והראינו למדינה וגם לילדות שמסתכלות עלינו בטלוויזיה שאנחנו כן מסוגלות ושיש פה משהו מיוחד בנבחרת הזאת. הפנים שלנו כבר למשחק הבא. יש משחק בעוד ארבעה ימים, משחק חשוב ברמות שיכול לקבוע אם אנחנו הולכות למונדיאל או לא. אנחנו עם הראש למעלה והפנים קדימה ומקוות לתוצאה טובה יותר".
על השלושער שכבשה: "דיברנו לפני המשחק שאף אחת כאן היא לא הסיפור, אלא הסיפור הוא של כולנו ושל כל המדינה. אם אני זאת שבסוף שמה את הכדורים בשער, זה לא משנה אם זה גול עם הפופיק או גול מחצי מגרש. התוצאה בסיום המחצית הייתה 2:2 וזה מה שרצינו, וזה לא משנה אם זאת אני או החברה שלידי. זה מאוד משמח מבחינה אישית ואני שמחה שיכולתי לעזור לנבחרת בצורה הזאת".
על הגומלין בשלישי: "אני חושבת שיש הרבה דברים שנצטרך לדבר עליהם כקבוצה, על מה עשינו לא בסדר ומה כן עשינו טוב, ואני חושבת שהיו הרבה דברים שכן עשינו טוב. אז נצטרך לחבר את שני הדברים האלו יחד ולצאת ולנצח את המשחק הבא".
