נבחרת הנשים של שוויץ מתכוננת למפגש עם ישראל ביום שישי הקרוב, אך לא רק מקצועית. על פי דיווח בעיתון "בליק" השוויצרי, השחקניות מכינות מחאה לפני שריקת הפתיחה.
אחרי שביממה האחרונה התברר שההתאחדות השוויצרית השאירה לשחקניות חופש פעולה מלא בנושא, כעת מסתמן שהנבחרת כבר קיבלה החלטה לבצע פעולה כלשהי לפני ההתמודדות - אבל עדיין מסרבת לחשוף במה בדיוק מדובר.
אנה-מריה צרנוגורצ'ביץ', שיאנית ההופעות של הנבחרת ואחת מארבע חברות מועצת השחקניות, אישרה שקיים מהלך מתוכנן. כשנשאלה מה צפוי לקרות, הסתפקה בתשובה קצרה: "תראו". עם זאת, היא הבהירה שהפעולה לא תתבצע במהלך המשחק עצמו. "אנחנו מכבדות את היריבות שלנו על המגרש", אמרה.
צרנוגורצ'ביץ' חברה במועצת שחקניות שכוללת גם את הקפטנית ליה ואלטי, נואל מאריץ וג'רלדין רויטלר. בימים האחרונים שימשה המועצה כמתווכת בין השחקניות לבין ההתאחדות השוויצרית, על רקע הרגישות הפוליטית סביב המפגש עם ישראל.
ביום שלישי התקיימה ישיבת נבחרת בהובלת ואלטי, ובה כל אחת מהשחקניות קיבלה אפשרות להביע את דעתה. לפי צרנוגורצ'ביץ', הדיון עצמו היה "לא דרמטי", אבל התוצאה שלו ברורה: הנבחרת כן רוצה להעביר מסר ולמשוך תשומת לב לנושא, רק לא בזמן המשחק עצמו.
ההתפתחות מגיעה אחרי שכבר אתמול נחשף שבהתאחדות השוויצרית לא מתכוונים להכתיב לשחקניות כיצד לנהוג. המנהל הטכני של נבחרות הנשים, יוהאן דז'ורו, סיפר שהנושא עלה בשיחות עם מועצת השחקניות והצוות המקצועי, והבהיר שגם החלטה אישית של שחקנית שלא להשתתף במשחק תכובד.
במקביל, הלחץ מחוץ לנבחרת נמשך. שחקנית העבר נועה שארץ פרסמה מכתב פתוח להתאחדות ובו קראה לה להחרים את שני המשחקים מול ישראל, או לפחות לבצע מחאה סמלית. בין האפשרויות שהציעה: חולצות "Free Palestine" בחימום, סמל אבטיח על מעילי השחקניות או דקת דומייה לפני המשחק.
צרנוגורצ'ביץ' הדגישה שהעיסוק בנושאים פוליטיים וחברתיים אינו חדש עבור שחקניות הנבחרת. "אנחנו נבחרת מעורבת שמדברת באופן קבוע על מה שקורה בעולם", אמרה. לדבריה, גם סביב המשחקים מול ישראל ב-2014 וגם בשנים האחרונות, המצב באזור עלה לא פעם בשיחות פנימיות של השחקניות.
