המתיחות סביב צמד המשחקים בין נבחרות ישראל ואירלנד גלשה בימים האחרונים כמעט לכל מקום אפשרי, ומתברר שגם ויקיפדיה בעברית לא נשארה מחוץ לעניינים.
אחרי המפגש השני בין הנבחרות, שהסתיים ב-1:1, הערך של אירלנד נערך והוכנס לפתיח משפט חריג במיוחד - כזה שנותר שם במשך למעלה מיומיים, ונכון לכתיבת שורות אלה עדיין מופיע בו.
במקום הפתיח הרגיל, שלפיו "הרפובליקה של אירלנד" היא מדינה באי אירלנד, הופיע לפתע הנוסח: "הרפובליקה של אירלנד מדינה של ג'ינג'ים תומכי טרור שמשחקים בקקה". המשפט שובץ ממש בתחילת הערך, עוד לפני שמה של המדינה באירית ובאנגלית, וכל מי שנכנס לעמוד במהלך השעות שלאחר המשחק יכול היה להיתקל בו מיד.
לפי היסטוריית הגרסאות של הערך, השינוי הוכנס ב-4 באוקטובר בשעה 22:21. קצת יותר משעה לאחר מכן, ב-23:30, בוצעה בערך עריכה נוספת שסומנה כהגהה - אבל המשפט נשאר במקומו.
התזמון, כמובן, לא מקרי במיוחד. שני המשחקים בין ישראל לאירלנד בליגת האומות לוו במתיחות רבה מחוץ למגרש וגם בתוכו, כשסביבם נערכו מחאות, נשמעו התבטאויות פוליטיות ונרשמו לא מעט עימותים. אחרי כל זה, נראה שמישהו החליט להמשיך את "המאבק" גם בזירה מעט פחות צפויה.
