וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

פסילה ביזארית בגביע אירופה: איבדו מדליות בגלל כובע

שני שחיינים הונגרים סיימו על הפודיום בגביע אירופה במים פתוחים, אבל נפסלו בדיעבד בגלל סימון שגוי על כובעי השחייה. הערעור נדחה

תקציר: מרתון ברלין 2026/ספורט1

מקרה חריג התרחש בגביע אירופה בשחייה במים פתוחים בראזאנאץ שבקרואטיה. בטינה פביאן ודויד בטלהם ההונגרים סיימו את משחי ה-10 ק"מ במקומות שהיו אמורים להעניק להם מדליות, אבל זמן קצר לאחר הסיום התברר ששניהם נפסלו. הסיבה לא הייתה עבירה במהלך המשחה או קיצור המסלול, אלא כובעי השחייה שחבשו.

פביאן סיימה שנייה בנשים ובטלהם חצה את קו הסיום שלישי בגברים, כשבמסגרת דירוג גביע אירופה הוא היה אמור לקבל את המקום השני. אלא שלאחר הסיום קבע איגוד השחייה האירופי שהכובעים של השניים לא תאמו את הדרישות בנוגע למיקום הלוגו של נותנת החסות EPAM, והתוצאות שלהם נמחקו.

במקרה של פביאן טען איגוד השחייה האירופי שבחדר הבקרה נמסר לה כובע תקני, אבל היא בחרה לבסוף להשתמש בכובע המקורי שלה. לפי האיגוד, גם ממש לפני הזינוק העירו לה שוב על הבעיה, אבל היא העדיפה לעלות לגשר הזינוק במקום להמתין לכובע חלופי. גם בטלהם קיבל התראה לפני הזינוק, ושלושה שחיינים נוספים שהגיעו עם כובעים לא תקינים בחרו להחליף אותם. ההונגרי נשאר עם הכובע שלו, בין היתר משום שידיו כבר היו רטובות.

דויד בתלהם, שחיין הונגרי - שחייה במי פתוחים/GettyImages, Emanuele Perrone
בטינה פביאן, שחיינית הונגרייה - שחייה במי פתוחים/GettyImages, Emanuele Perrone

הצד ההונגרי טען שההנחיות לא היו ברורות מספיק ושאחד הכובעים אף אושר קודם לכן על ידי גורם רשמי. פביאן תקפה את איגוד השחייה האירופי אחרי הפסילה וכתבה: "תתביישו", בעוד בטלהם טען ששחיינים אחרים השתמשו בכובעים שסומנו באופן דומה ולא נענשו.

השניים ערערו על הפסילה, אבל איגוד השחייה האירופי דחה את הערעור והותיר את התוצאות על כנן. האיגוד הדגיש שהאחריות להתחרות עם ציוד תקני מוטלת על הספורטאים וציין שגם הערעורים הוגשו יותר מ-30 דקות לאחר סיום המשחים. בעקבות הסערה הועבר המקרה גם לבדיקה של יחידת היושרה של האיגוד.

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully