מאז שניצחה את לוקסמבורג 0:1 בליגת האומות ב-2024, נבחרת בולגריה ערכה 16 משחקים מול יריבות אירופיות וניצחה רק פעם אחת - 1:2 את גאורגיה במוקדמות המונדיאל. בזמן הזה היא ספגה שישייה מטורקיה ורביעיות מספרד ויוון, ואתמול הובסה 3:0 על ידי איסלנד בליגת האומות. קשר הפועל תל אביב, אנדריאן קרייב, שיחק 90 דקות אחרי שבשני המשחקים הקודמים לא קיבל אפילו דקה. יוני סטויאנוב ישב על הספסל ולא שותף.
בולגריה עם נקודה בלבד משלושה משחקים בבית שלה בדרג ג', אחרי שלפני כן הפסידה 2:1 ללוקסמבורג בבית ונפרדה מאסטוניה ב-0:0.
הבולגרים בשפל כבר שנים ארוכות - רחוק מאוד מהשיאים בימי חריסטו סטויצ'קוב ולהקתו. כרגע הם במקום ה-85 בדירוג פיפ"א, לא רחוק מהשיא השלילי שלהם: מקום 96 במאי 2012. בולגריה לא עלתה למונדיאל מאז 1998 ולא העפילה ליורו מאז 2004. את קמפיין מוקדמות 2024 סיימה ללא ניצחונות ובמוקדמות 2020 השיגה ניצחון בודד. את מוקדמות מונדיאל 2026 סיימה עם 3 נקודות מ-18 אפשריות והפרש שערים 19:3.
"אנחנו עושים טעויות גדולות מאוד ומפסידים כמו ילדים", אמר קרייב המתוסכל, "היו לנו כמה מצבים כבר ב-0:0, אבל אז ספגנו שערים קלים ואז הכול השתבש. אנחנו באמת צריכים למצוא איפה נמצאת הבעיה הכללית. אף אחד היום לא הסתתר, כל אחד ניסה לתת את המקסימום. אנחנו צריכים להיות טוב טובים במצבים הקטנים והמכריעים. גם במצבים נייחים יכולנו להיראות טוב יותר".
ביום שלישי בולגריה תתארח אצל לוקסמבורג ותנסה להשיג ניצחון ראשון. קרייב סיכם: "מצב שלנו בבית טראגי. אם גם שם נעשה תוצאה שלילית, זה יהפוך לקטסטרופלי אפילו יותר. אין שום אפשרות אחרת חוץ מללכת ולנצח. זה מה שאנחנו צריכים".
