סשה זברב סיפק היום (שבת) הופעה מרשימה נוספת, כשהביס 0:6, 3:6 את התקווה המקומית שאנג ג'ונצ'נג בטורניר בייג'ינג. הגרמני העפיל לרבע הגמר, שם יפגוש את נובאק ג'וקוביץ' למשחק ענק. הסרבי כבר רחוק משיאו, אבל המאזן שלו בטורניר היוקרתי בסין עומד על 0:31, מה שמוסיף הרבה פלפל למפגש מחר.
שאנג, שנעדר מארבעה חודשים מהעונה בשל בעיות כשירות, נראה לפרקים מוגבל מבחינה פיזית, וזברב ניצל זאת היטב. המדורג ראשון בטורניר חבט תשעה אייסים ואיבד רק שלוש מתוך 28 הנקודות שבהן הכניס הגשה ראשונה, בדרך לניצחון בתוך 55 דקות תחת הגג הסגור בבייג'ינג.
כעת כאמור מחכה לו אחד האתגרים הגדולים ביותר בטורניר. ג'וקוביץ' זכה בבייג'ינג שש פעמים ומנגד, זברב הוא השחקן עם מספר הניצחונות הגבוה ביותר בסבב ב-2026, ומאזנו העונה עומד על 14:58.
הגרמני בן ה-29, המדורג שני בעולם, כבר זכה העונה בשני תארי הגרנד סלאם הראשונים שלו, ברולאן גארוס ובאליפות ארצות הברית. כעת הוא ינסה לעשות צעד נוסף גם במאבק על המקום הראשון בעולם בסיום השנה.
לג'וקוביץ' יתרון 5:9 במאזן המפגשים בין השניים. הפעם האחרונה שבה נפגשו הייתה ברולאן גארוס בשנה שעברה, אז ניצח הסרבי בארבע מערכות.
"מחכה לי מחר יריב קשה מאוד, אבל אני מצפה לאתגרים כאלה", אמר זברב. "אני נרגש לקראת זה. זה אחד המגרשים האהובים עליו, והוא מעולם לא הפסיד כאן. אעשה כל מה שאני יכול כדי להקשות עליו, להתחרות ולקוות להצליח".
