הסערה סביב משחקיה של נבחרת אירלנד מול ישראל בליגת האומות ממשיכה להעסיק את השחקנים, שצפויים לקיים היום (שישי) שיחה כדי לגבש עמדה משותפת לקראת המפגש הראשון בין הנבחרות ביום ראשון בדברצן.
לפי "Irish Times", חרם של שחקני אירלנד ברגע האחרון אינו צפוי, והם אמורים להופיע למשחק. עם זאת, עדיין לא התקבלה החלטה סופית, וההערכה היא כי הם לפחות יתרמו את הכסף שיקבלו עבור שני המשחקים מול ישראל לארגון צדקה הפועל בעזה.
מי שהתייחס לנושא אחרי ההפסד 1:0 לקוסובו בפרישטינה הוא קשר הנבחרת ג'ייסון נייט. "תראו, זה קשה. המאמן, דארה אושיי וניית'ן קולינס דיברו על זה היטב", אמר. "אני לא חושב שהמשחק, כמובן, צריך להתקיים, אבל הוא מתקיים. נקיים שיחה עמוקה יותר על זה ועל המשמעות של זה, נגבש את המחשבות שלנו כקבוצה ומשם נמשיך".
נייט נשאל גם האם שקל שלא להצטרף לסגל האירי לקראת המשחקים מול ישראל והשיב: "זה היה קשה. ברור שזה נושא גדול באירלנד. אני התמקדתי בכדורגל שלי באנגליה בצ'מפיונשיפ עם בריסטול סיטי, אבל ידעתי שזה מגיע, אז חשבתי על זה. קיימנו שיחות על זה עם השחקנים ועם השחקנים היותר בכירים לגבי מה יהיה הצעד".
הדברים נאמרו אחרי פתיחה מאכזבת של אירלנד לקמפיין, עם הפסד 1:0 לקוסובו משער מאוחר של ודאט מוריצ'י. "זו לא הדרך שבה אתה רוצה להתחיל את הקמפיין. ברור שהם קבוצה טובה, אבל אני חושב שהיינו בהחלט מתחת לרמה שלנו", אמר נייט. "זה שער מאכזב לספוג, כי עם שער נקי זו הייתה יכולה להיות תוצאה טובה"
כשנשאל האם העיסוק הציבורי הנרחב במשחקים מול ישראל השפיע על ההכנות לקוסובו, נייט שלל זאת: "אני לא חושב. היינו מאוד ממוקדים בכדורגל ובהכנות למשחק מול קוסובו. שום דבר לא הסיח את דעתנו, זה פשוט היה ערב מאכזב".
