אכזבה גדולה מאוד הערב (חמישי) בנבחרת ישראל אחרי ההפסד 3:1 לנבחרת אוסטריה בפתיחת ליגת האומות. הכחולים-לבנים הצליחו למתוח את הנבחרת הביתית לאורך דקות ארוכות למרות שהיו בחיסרון מספרי, אבל ספגו בדקות 90 ו-93 ונותרו ללא נקודות. סייד אבו פרחי הפך מגיבור לגיבור טרגי בתוך כדקה; בדקה ה-55 הוא כבש שער בכורה ואיזן ל-1:1, אבל מיד לאחר מכן חגג עם הוצאת דגל הקרן מהמקום, ספג צהוב שני והורחק.
המאמן רן בן שמעון אמר: "אני מאוד מאוכזב. איך שהמשחק התפתח, היינו שווים יותר מהפסד. השחקנים עשו מאמץ הירואי כדי להישאר במשחק. נתאושש, נרים אותם - הם מאוכזבים מאוד. עשינו דברים יפים מאוד, אם ב-1:1 היינו ב-11 שחקנים אני חושב שהיה משחק שונה. רצינו להגיע לדקות המכריעות כשאנחנו בתוך המשחק, אבל היינו ב-10 שחקנים והיה לנו קשה עם זה".
על אבו פרחי אמר המאמן: "זה החוק, באירופה זה צהוב. הוא התלהב מאוד, זה קורה, הוא ילד צעיר והוא ילמד. הייתה לי קצת ביקורת עליו, אבל הוא צעיר, נתמוך בו, נרים אותו. הוא שחקן יוצא מן הכלל, תמיד נותן 100 אחוז".
בן שמעון הוסיף על המשחק: "היום זה נפל על הדברים הקטנים. לא הגענו להרבה מצבים, יכולנו להיות יותר מסוכנים, אבל איך שהמשחק התפתח התוצאה הייתה יכולה להיות שונה. קיבלנו החלטות לא טובות בחלק הקדמי. יצאנו הרבה פעמים למעברים וקיבלנו החלטות קצת פחות טובות. נתקן, נרים את כולם, לא נהיה מערכת שמחפשת אשמים".
בן שמעון סירב להתייחס להיבט הפוליטי של המשחק מול אירלנד ביום ראשון: "אני צריך להכין את הנבחרת פיזית, מנטלית, טקטית. אני לא מרגיש שנאה כלפי אף אחד, כי אז אני אהיה כמוהו. אני רוצה להיות הכי חד מבחינה מקצועית".
טבלת ליגת האומות 2026/27 - דרג ב', בית 3
קבוצה משחקים נצחונות תיקו הפסדים שערים נקודות 1 אוסטריה1 1 0 0 1-3 3 2 קוסובו1 1 0 0 0-1 3 3 אירלנד1 0 0 1 1-0 0 4 נבחרת ישראל1 0 0 1 3-1 0
המשך משחקי הנבחרת בחלון הנוכחי
- 27 בספטמבר: ישראל - אירלנד
- 1 באוקטובר: ישראל - קוסובו
- 4 באוקטובר: אירלנד - ישראל
