וואלה
וואלה
וואלה
וואלה

וואלה האתר המוביל בישראל - עדכונים מסביב לשעון

אנדי קארול בחשיפה מטלטלת: "התעוררתי וגיליתי שאני מותקף מינית'"

עודכן לאחרונה: 24.9.2026 / 13:41

כוכב ניוקאסל וליברפול לשעבר סיפר בספרו החדש כי הותקף מינית בביתו על ידי "חבר מפורסם" של בת זוגו לשעבר. התוקף הורשע ונשלח לשלוש שנות מאסר: "זה השפיע על כל תחום בחיים שלי, הטראומה לא נעלמה"

צפו בכל שערי המחזור ה-5 בפרמיירליג/ספורט1

אנדי קארול חשף כי עבר תקיפה מינית לפני מספר שנים, באירוע שאותו תיאר כ"טראומטי" ושממשיך ללוות אותו עד היום. חלוץ נבחרת אנגליה לשעבר, כיום בן 37, סיפר על המקרה בספרו החדש "Owning It", לאחר שלדבריו החליט רק ברגע האחרון לכלול את הפרק הקשה.

"יש דברים אחרים שהייתי מאוד רוצה לשכוח, אבל אני לא יכול", כתב קארול. "משהו קרה לי לפני כמה שנים שהיה כל כך טראומטי, שהחלטתי רק ממש ברגע האחרון להכניס אותו לספר הזה. עברתי תקיפה מינית. הנה, אמרתי את זה. מפחיד אפילו לחשוב על זה, ורק כמה אנשים ידעו על כך עד עכשיו".

לפי קארול, התקיפה התרחשה בערב שלאחר משחק שבו שיחק במדי ניוקאסל. אדם שאותו תיאר כ"חבר מפורסם" של בת זוגו לשעבר הזמין את עצמו לביתו כדי לצפות יחד בקרב אגרוף. לאחר מספר משקאות החל קרול להרגיש לא בנוח ו"מסוחרר", ולכן הלך לישון מוקדם.

סיפור קשה, שנחשף לראשונה. קארול/צילום מסך, אינסטגרם

לדבריו, הוא התעורר וגילה שהאיש תוקף אותו מינית. קרול סיפר כי סילק אותו מהבית, וכאשר ניסה להיכנס שוב, היכה אותו "חזק ככל שיכולתי" והפיל אותו מחוסר הכרה. לאחר מכן התקשר למשטרה ומצא את עצמו "מתייפח בזרועות המטפלת של הילדים".

התוקף הורשע בהמשך בעבירות מין ונידון לשלוש שנות מאסר. הוא הוכנס למרשם עברייני המין ונאסר עליו להיכנס לאזור שבו התגורר קארול. האיש הכחיש את ההאשמות במהלך ההליך המשפטי.

קארול תיאר את המשפט כ"משפיל, מביך ונורא לחלוטין", והוסיף: "מה שקרה לי השפיע על כל תחום בחיים שלי. חשבתי על זה בכל יום, וזה הקשה עליי להתמקד בכל דבר אחר, כולל בכדורגל. הטראומה של מה שקרה לי לא נעלמה".

לדבריו, רק לאחר שיחות ארוכות עם בת זוגו הנוכחית, לו טיזדייל, החליט לחשוף את הסיפור. "אני ולו הקדשנו הרבה זמן לשאלה אם להזכיר את זה בספר או לא. התחמקתי מהמוציא לאור במשך כל כך הרבה זמן שהם כנראה חשבו שהתחרטתי", כתב. "מפחיד לדבר על זה, אבל זה הפך אותי למי שאני היום בדיוק כמו הדברים הטובים. ואם זה שאדבר על כך יעזור אפילו לאדם אחד, אז זה יהיה שווה את זה".

קארול, ששיחק בעבר בניוקאסל, ליברפול ונבחרת אנגליה, משחק כיום בדאגנהאם אנד רדברידג' מהליגה השישית באנגליה ומשמש גם כעוזר מאמן. בספר הוא מתייחס בהרחבה גם למערכת היחסים שלו עם טיזדייל וליחסו לאלכוהול לאורך הקריירה.

"לו לא האמינה עד כמה הייתי נורמלי כשהיא פגשה אותי לראשונה", כתב. קארול אף השווה את אורח חייו לזה של הארי קיין: "אני לא אומר שיכולתי לקבל קריירה כמו של הארי קיין, אבל הוא דוגמה מצוינת לסוג הקריירה שאתה יכול לבנות אם אתה חי חיים נקיים וממושמעים".

"לא לשתות אלכוהול, לאכול את הדברים הנכונים, לבלות שעות בכל שבוע בחדר הכושר ולהתאושש כמו שצריך", הוסיף. "אני, לעומת זאת, רציתי לחיות חיים רגילים. לצאת בסופי שבוע עם חברים, לצאת איתם לחופשות בזמן פגרות הנבחרות, ללכת לפסטיבלים, לשתות קצת יותר מדי ולאכול קבב מדי פעם. לעשות טעויות בלי שהן יופיעו בעיתונים".

"יש טענה שלחיות חיים רגילים לא באמת מתיישב עם להיות ספורטאי מצליח מאוד", הודה. "אבל אין טעם שאבלה את שארית חיי בלרצות שהייתה לי מנטליות אחרת. אני בטוח שנהניתי יותר מהשחקן הממוצע".

קארול הוסיף כי הוא אומר היום לשחקנים צעירים: "אם אתם רוצים לחגוג כל הזמן, לכו על זה. אבל לא תצליחו בכדורגל כפי שהייתם יכולים להצליח. אתם מבוגרים, זו החלטה שלכם".

הוא התייחס גם לתרבות חיי הלילה בכדורגל: "מועדוני חשפנות הם במידה רבה חלק מתרבות הכדורגל, ורק כשגדלתי הבנתי עד כמה זה היה לא בסדר לשבת ולהסתכל על נשים עירומות. זה חסר כבוד בצורה קיצונית וזה לא מי שאני, אבל כנער צעיר בבלארוס הייתי נרגש כמו כולם".

sheen-shitof

עוד בוואלה

נלחמים ביוקר הנדל"ן: כך תוסיפו לבית חדר ביום אחד

בשיתוף קבוצת גוטליב אלומיניום

שחקן העבר אנדי קארול עם בת זוגו לו טיזדייל/צילום מסך, אינסטגרם

קארול אף הודה כי העלייה הדרמטית בשכרו השפיעה על אורח חייו: "לפני שהשכר השבועי שלי קפץ ל-200 אלף ליש"ט הייתי די שקול. אבל מהר מאוד מצאתי את עצמי מבלה בברים, מועדוני חשפנות ובתי קזינו. אם כולם רצו מגש של שוטים, הייתי קונה מגש של שוטים".

"אלכוהול לא הפך אותי לאיזה מטורף אלים", הוסיף, "אבל כשכדורגלן מוכר מסתובב במקומות בילוי מקומיים, זה באופן בלתי נמנע מושך צרות".

במקביל, קארול מתמודד בימים אלה גם עם הליך משפטי אחר. לאחרונה הוא כפר באשמה של הפרת צו הטרדה, לאחר שהואשם כי התקשר שוב ושוב לגרושתו, כוכבת הריאליטי בילי מקלו. משפטו צפוי להתחיל בינואר הקרוב.

קארול ומקלו היו יחד במשך 11 שנים. הם נפרדו ב-2024 לאחר שכבר חיו בנפרד במשך מספר חודשים. השניים התארסו ב-2014, נישאו ב-2022 ולהם שלושה ילדים משותפים. מקלו מטפלת גם בשני ילדיו הנוספים של קרול ממערכת יחסים קודמת.

  • אנדי קארול

טרם התפרסמו תגובות

top-form-right-icon

בשליחת התגובה אני מסכים לתנאי השימוש

    walla_ssr_page_has_been_loaded_successfully